55310 ima található a honlapon, összesen 120666 imádkozás. Regisztrálj, majd kattints és imádkozz!

Heti IGE, bátorító üzenet

Heti IGE, bátorító üzenet
Hetente frissül

Heti IGE bátorító üzenet

A szerző Bob Gass, aki Észak-Írországban született és nevelkedett. Bob inspirációja jórészt több, mint negyven éves keresztyén vezetői tapasztalatából, valamint az édesanyja által belenevelt bibliai alapelvekből és Isten szerinti értékrendből fakad. 1992-ben ragadott tollat, és kezdte el lejegyezni ezeket a sugallatokat. 1993-ban elkezdte küldözgetni a másolatokat barátainak és támogatóinak az Egyesült Államokban, ahol tizennyolc éves kora óta él.

A szerzőt, Bob Gass-t, aki Észak-Írországban született és nevelkedett, Neil fivérével és Ruth nővérével együtt komoly keresztyén nevelésben részesítette megözvegyült édesanyja. Bob még csak tizenhárom éves volt, amikor édesapja meghalt.
Bob inspirációja jórészt több, mint negyven éves keresztyén vezetői tapasztalatából, valamint az édesanyja által belenevelt bibliai alapelvekből és Isten szerinti értékrendből fakad. 1992-ben ragadott tollat, és kezdte el lejegyezni ezeket a sugallatokat. 1993-ban elkezdte küldözgetni a másolatokat barátainak és támogatóinak az Egyesült Államokban, ahol tizennyolc éves kora óta él.
 
Ezek az ihletett írások annyira népszerűnek bizonyultak, hogy Bobot egészen megdöbbentették a visszajelzések.
Minthogy Bobnak szívügye volt a keresztyén rádió az Egyesült Királyságban, felajánlotta Gareth Littler-nek (a UCB korábbi vezérigazgatójának) az általa írt elmélkedéseket, hogy azok révén bátorítsa a keresztyéneket a UCB rádió támogatására. Az ismert mondás szavaival élve: „a többi történelem”!
Így aztán egy bátor hitbeli lépéssel 1994. áprilisában útjára bocsátottuk ezt a Mai Ige (The Word For You Today) néven ismertté lett sikeres áhítatos könyvecskét, melyet kezdetben 3.500 példányban terjesztettünk az Egyesült Királyságon belüli támogatóink körében.
Mostanra már egymillió példányt olvasnak naponta, nem csupán a támogatóink, hanem kórházi betegek, rabok és otthonokban lakók szerte az Egyesült Királyságban és Írországban.
 
Nap, mint nap telefonhívások és levelek tanúsítják, milyen ösztönzőek ezek az egyszerű, mégis erőteljes napi olvasmányok, és emberek életét változtatják meg.
Ámulattal láttuk az évek során, hogy milyen sok ember jutott Krisztusban való hitre egyszerűen csak a Mai Ige olvasása által.
Bob a következőt mondja: „Ez az áhítat a motor berúgása hideg reggeleken, amikor nincs kedved olvasni a Bibliádat, vagy egy kicsit száraznak találod – ilyenkor egy jó kis ösztönző befecskendezésre van szükséged. Ezt kívánom nyújtani olvasóinknak – valami olyat, ami a gondolataikat Isten jóságára összpontosítja”.
Ezeket az áhítatokat olvasva reggelenként emberek tízezreinek az élete változott meg.
 

Magyar nyelvre egy baptista lelkipásztor, Nemes Nándor kezdte el fordítani Bob Gass elmélkedéseit, melyek nagy hatást tettek rá. Először saját gyülekezeteiben, majd egy keresztyén alapítvány, a SEER Romania segítségével országszerte is igyekezett minél többekhez eljuttatni ezeket az elmélkedéseket, melyekre egyre nagyobb igény mutatkozott. Magyarországon is egyre több életet változtat meg az Isten dicsőségére!

Heti IGE bátorító üzenetCél és kitartás

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
22
Heti IGE bátorító üzenet Cél és kitartás

Cél és kitartás

„Még az életem sem drága, csakhogy elvégezhessem futásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól (…) kaptam” (ApCsel 20:24)

Ahhoz, hogy az élet teljességét megélhesd, két dologra van szükséged: célra és kitartásra. Isten segít célt találni és kitartást fejleszteni magadban, ha kéred őt.

1) Először nézzük a célt!
Jack Londonnak, a Fehér agyar című híres regény írójának emlékművén ez a felirat áll: „Inkább hamu lennék, mint por. Jobban szeretném, ha szikrám ragyogó lángban égne ki, mintsem hogy száraz rothadás fojtsa el. Inkább fenséges meteor lennék minden atomomban gyönyörűségesen ragyogva, mint állandó pályán keringő, álmos bolygó. Az ember feladata: élni, nem csupán létezni. Nem pazarlom napjaimat arra, hogy meghosszabbítani próbálom őket. A nekem adott időt fogom kihasználni.”

Ahhoz, hogy valami jelentőset vihess véghez e földön, fel kell fedezned Istentől rendelt feladatodat, és 100%-ban el kell kötelezned magad mellette. Pál ezt tette. „Még az életem sem drága, csakhogy elvégezhessem futásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól azért kaptam, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének evangéliumáról” (ApCsel 20:24).

2) Nézzük most a kitartást!
1923-ban Eric Liddell rövidtávfutó versenyen vett részt Stoke-on-Trentben, melynek során megbotlott egy másik versenyző lábában, és elesett. Mire felállt, a többi futó jócskán leelőzte őt, így a győzelem valószínűtlennek tűnt. Ő azonban elszántan folytatta a versenyt, az utolsó néhány méteren leelőzte az addig vezető futót, és elsőként ért célba. A következő évben olimpiai aranyérmes lett. Ahogy ő eltökélte, hogy nem hajlandó feladni, az maga a tömény céltudatosság és kitartás!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetNe aggódj a jövő miatt!

Napi Ima21 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
15
Heti IGE bátorító üzenet Ne aggódj a jövő miatt!

Ne aggódj a jövő miatt!

„Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.” (Máté 6:34)

Egyszer egy óra sokat aggódott a jövője miatt; az gyötörte, hogy másodpercenként kettőt kell ketyegnie, hiszen minden „tik”-et egy „tak” követ. „Vajon mennyit kell összesen ketyegnem?” – töprengett az óra. Elkezdte hát kiszámítani, hogy percenként 120-at tiktakol, vagyis óránként 7200-at. Ez azt jelenti, hogy huszonnégy óra alatt 172 800-at, évente 63 072 000-et kell ketyegnie. Mire idáig ért a számításban, kezdte túlterheltnek érezni magát, és folyt róla a veríték. Végül kiszámította, hogy tíz év alatt 630 720 000 alkalommal kell ketyegnie – és ekkor idegösszeomlást kapott.

A pszichológusok szerint mindannak, ami miatt aggódunk, 95 %-a soha nem történik meg. Mi a helyzet a maradék 5 százalékkal? Ötből négyszer jobban alakul a dolog, mint amire számítottunk, közülük sok egyenesen áldás! Végül az általunk feltételezett összes rosszból csupán 1 százalék történik meg valóban, de ez ritkán annyira rossz, mint amennyire tartottunk tőle.

Ezért mondta Jézus: „Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.” Péter apostol megfelelő szemléletet kínál a következő szavakkal: „Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok” (1Péter 5:7).

A mai üzenet számodra tehát ez: ne aggódj a jövő miatt!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetÜzenet az új évre

Napi Ima18 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
08
Heti IGE bátorító üzenet Üzenet az új évre

Üzenet az új évre

„Az Úr, a te Istened viseli gondját annak a földnek, állandóan szemmel tartja azt Istened, az Úr, az év elejétől az év végéig.” (5Mózes 11:12)

Ebben az évben Isten gondot visel rád. Mint egy szeretett gyermekéről gondoskodó jó apa, Isten vigyázni fog rád, és soha nem veszi le rólad a tekintetét. Így fog tenni „az év elejétől az év végéig”.

Ki más tehet ilyen ígéretet, aki be is tartja? Az ügyvédek és a bankárok általában hétfőtől péntekig állnak rendelkezésünkre, ha nem túl elfoglaltak; különben hallgathatjuk a telefonban a gépzenét, amíg a kapcsolásra várunk. Ha megbetegszünk – a kritikus állapotot kivéve –, várólistára kerülünk az orvosnál. Istennel nem így van! Ő éjjel-nappali gondoskodást garantál.

Ám neked is vállalnod kell a magad részét: „Ha engedelmesen hallgattok parancsolataimra, amelyeket ma parancsolok nektek, ha szeretni fogjátok az Urat, a ti Isteneteket, ha teljes szívből és teljes lélekből szolgáljátok őt, akkor esőt adok földetekre a maga idejében, őszi esőt és tavaszi esőt, és betakaríthatod gabonádat, mustodat és olajodat, és adok füvet a meződre állataidnak; így jóllakásig ehetsz majd” (5Mózes 11:13–15).

A lényeg: ha Istennel jársz és tiszteled őt mindenben, amit teszel, ez életed egyik legáldottabb éve lehet.

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetMenj vissza Bételbe!

Napi Ima14 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
01
Heti IGE bátorító üzenet Menj vissza Bételbe!

Menj vissza Bételbe!

„Jákób Bételnek nevezte el azt a helyet, ahol Isten beszélt vele.” (1Mózes 35:15)

Mit kell tenned, amikor elcsüggedsz, és félsz, hogy eltévedtél?

Ezzel a kérdéssel nézett szembe Jákób is. Amikor szíve Isten felé fordult, választ is kapott: „Indulj, menj föl Bételbe (…) Készíts ott oltárt az Istennek, aki megjelent neked, amikor menekültél bátyád, Ézsau elől! Jákób ekkor azt mondta háza népének és mindazoknak, akik vele voltak: Távolítsátok el az idegen isteneket, amelyek nálatok vannak! Tisztítsátok meg magatokat, és váltsatok ruhát! Induljunk, menjünk föl Bételbe! Oltárt akarok ott készíteni az Istennek, aki meghallgatott, amikor nyomorúságban voltam, és velem volt az úton, amelyen jártam.” (1Mózes 35:1–3).

Lehet, hogy te nem imádsz bálványokat, de vajon mi az, amit el kell távolítanod az életedből? A „Bétel” szó azt jelenti: „Isten lakhelye”. Jákób tehát visszament arra a helyre, ahol Istennel találkozott, ahol látomást kapott jövőjéről, és ahol először tapasztalta az Úrral való szövetségi kapcsolat örömét.

Elrontottad az életedet? Akkor menj vissza Bételbe, oda, ahol először találkoztál Istennel! Építs oltárt és tedd rá életedet! Tedd, amit a Szentírás mond: „Kérlek azért titeket, testvéreim, az Isten irgalmasságára, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda magatokat élő, szent, Istennek tetsző áldozatul, és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes” (Róma 12:1–2)!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetA karácsony Krisztusról szól!

Napi Ima11 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
25
Heti IGE bátorító üzenet A karácsony Krisztusról szól!

A karácsony Krisztusról szól!

„Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt.” (Máté 2:11)

A legszerényebb körülmények között született, az ég mégis tele volt angyalok énekével. Egy istállóban jött a világra, egy csillag mégis odavezette több ezer kilométerről a gazdagokat és nemeseket, hogy imádják őt. Születése ellentmondott az élet törvényeinek, halála pedig ellentmondott a halál törvényeinek; nincs nagyobb csoda, mint az ő születése, élete, halála, feltámadása és tanításai.

Nem volt gabonaföldje és halastava, mégis megvendégelt ötezer embert, és még maradt is a kenyérből és a halból. Soha nem ment végig vörös szőnyegen, de járt a vízen, és az megtartotta. Kereszthalála a legnagyobb igazságtalanság volt, de Isten szemszögéből nézve kisebb ár nem lett volna elég megváltásunkra. Amikor meghalt, kevesen gyászolták, Isten azonban fekete lepellel takarta el a Napot. Akik megfeszítették, nem remegtek attól, amit tettek, a föld viszont megremegett alattuk.

A bűn meg sem érintette. A romlás nem kerítette hatalmába testét. A talaj, melyet vére festett vörösre, nem követelhette porát. Három évig hirdette az evangéliumot. Nem írt könyvet, nem volt főhadiszállása, és nem alapított semmilyen szervezetet.

Kétezer évvel később mégis ő az emberiség történelmének központi alakja, minden igehirdetés örök témája, a korok fordulópontja és az emberiség egyetlen megváltója.

Az ünnep és ajándékozás napjaiban csatlakozzunk a bölcsekhez, akik „leborulva imádták őt”! Ne feledjük: a karácsony Krisztusról szól!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetAz igazi bölcsességet a Bibliában találod

Napi Ima8 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
19
Heti IGE bátorító üzenet Az igazi bölcsességet a Bibliában találod

Az igazi bölcsességet a Bibliában találod

„Utasításaid értelmessé tettek” (Zsoltárok 119:104)

Az igazi bölcsesség Istentől származik – ez olyan ajándék, amit csak ő adhat.

Ezért kért Salamon Istentől bölcsességet ahelyett, hogy a saját értelmére támaszkodott volna. Ezt a bölcsességet Isten Igéje által adja. „Csak az Úr ad bölcsességet, szájából ismeret és értelem származik” (Példabeszédek 2:6). A zsoltáros ezt írta: „Utasításaid értelmessé tettek.”

A Biblia azért íródott, hogy belőle bölcsességet tanuljunk, és képesek legyünk úgy értelmezni az életet, ahogy Isten. Pál, aki az Újszövetség nagy részét írta, azt mondta Timóteusnak: „Gondolkozz azon, amit mondok, mert az Úr megadja majd neked, hogy mindent megérts” (2Timóteus 2:7).

Ha belemerülsz a Szentírásba, Isten szólni fog hozzád. Lényegében azt mondja: „Én így látom, és azt szeretném, ha te is így látnád.” Másként fogalmazva: betekintést enged a helyzetbe. A Bibliából felfedezheted, hogyan lehetsz valóban sikeres. Megoldást találsz a pénzügyi gondjaidra, ellenszert az aggodalomra és segítséget a párkapcsolati problémák orvoslására. Ez ad útmutatást a családi kapcsolataidhoz, a családi hierarchiához, beleértve a férj, a feleség és a gyermekek helyzetét is. Tartalmazza az idegesség és a depresszió gyógymódját. Továbbá eszközként szolgál a bűn eltávolítására az elmédből és az életedből. „Hogyan tarthatja tisztán életútját az ifjú? Úgy, hogy megtartja igédet.” (Zsoltárok 119:9).

Röviden: a Biblia a világon a legjobb használati utasítás a sikeres élethez! A zsoltáros így fogalmazta meg: „Igéd kijelentése világosságot gyújt, értelmessé teszi az együgyűeket” (Zsoltárok 119:130).

Tehát, ha igazi bölcsességre és értelemre vágysz, elmélkedj ma a Szentírás szavain!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetMennyiség és minőség

Napi Ima27 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
11
Heti IGE bátorító üzenet Mennyiség és minőség

Mennyiség és minőség

„Bizony, az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom.” (Zsoltárok 127:3)

Vannak, akik azt mondják, nem számít, ha kevés időt töltünk gyermekeinkkel, de az legyen minőségi idő. Ám ennek az elgondolásnak a logikája gyanúsnak tűnik. Miért kell választanunk a mennyiség és a minőség erényei között? Életünk egyetlen más területén sem fogadjuk el ezt a kényszerű választást, akkor miért csak a gyermekeink esetében alkalmazzuk?

Nézzünk egy példát: tegyük fel, egész nap azt vártad, hogy este a város egyik legelegánsabb éttermében fogsz étkezni. Megkapod az étlapot, és megrendeled a ház legdrágább steakjét. Ám amikor kihozzák az ételt, a tányér közepén csak egy apró húsdarab van, épp csak hüvelyknyi négyzet. Amikor felpanaszolod a steak méretét, a pincér azt mondja: „Elismerem, hogy az adag kicsi, de ez a legjobb minőségű takarmánnyal táplált marha húsából készült. Soha nem talál jobb húsfalatot, mint amit ma este felszolgáltunk. Ami az adagot illeti, remélem, megérti, hogy nem a mennyiség a lényeg, hanem a minőség.” Okkal tiltakoznál. Miért?

Mert életünk számos területén egyaránt fontos mind a mennyiség, mind a minőség, beleértve a gyermekeinkkel való kapcsolatunkat is. Szükségük van az időnkre és a tőlünk telhető legjobbra. Az igazság az, hogy a „mennyiség kontra minőség” érv gyengén leplezett magyarázkodás lehet arra, hogy melyiket adjuk meg gyermekeinknek – sajnos előfordul, hogy egyiket sem.

A Biblia azt mondja: „Bizony, az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom.” Tehát, amikor időt és figyelmet kell rájuk fordítani, mennyiségben és minőségben is a legjobbat érdemlik!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetRégi hangok

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
03
Heti IGE bátorító üzenet Régi hangok

Régi hangok

„Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.” (2Korinthus 5:21)

Gandhi egyszer ezt mondta: „Nem engedem, hogy valaki sáros lábbal járkáljon a gondolataimban!”

Mégis pontosan ezt tesszük, ha a régi, kárhoztató hangokra hallgatunk. Joel Osteen írja: „A vádak különböző formákat öltenek. »Nem vagy olyan lelki ember, mint amilyennek kellene lenned (…) A múlt héten nem dolgoztál elég keményen (…) Isten nem áldhat meg a múltad miatt.«

Ezek hazugságok (…) Nem kell kárhoztatnunk magunkat, amikor hibázunk. Még Pál is ezt mondta: »nem azt teszem, amit akarok: a jót, hanem azt cselekszem, amit nem akarok: a rosszat« (Róma 7:19). Megvan az ideje a bűnbánatnak, és megvan az ideje lerázni magunkról a bűntudatot és továbblépni. A múlton nem tudsz változtatni. Ám ha ma bűntudatban élsz a múlt miatt, akkor nem lesz erőd győztesként élni.

A Biblia azt mondja, hogy öltsük fel magunkra a megigazulás páncélját (ld. Efezus 6:14). A mellvért védi a szívedet, lényed középpontját, azt, ahogyan gondolkodsz és érzel magaddal kapcsolatban. Ha arra gondolsz: »Nincs jövőm. Túl sokszor szúrtam már el. Isten nyilván nem elégedett velem«, ezt »a vádló« mondja, akinek nincs hatalma feletted.” Isten azt mondja róla, hogy „levettetett” (Jelenések 12:10). Állj meg hát szilárdan, és emlékeztesd őt arra, hogy Isten „azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.”

Valószínűleg te is bőségesen követtél el hibákat – mint mindannyian. De Isten „Krisztusban” tekint rád, tehát teljesnek és igaznak tart, és elfogad. Ugyan még folyamatban lévő munka vagy – de nem fog lemondani rólad!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetLassíts le!

Napi Ima12 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
27
Heti IGE bátorító üzenet Lassíts le!

Lassíts le!

„Egyet teszek…” (Filippi 3:14)

Manapság a multitasking* korát éljük. Ebéd közben telefonon beszélgetünk, a gyerekek etetése közben üzeneteket olvasunk, sőt, vezetés közben kávét iszunk. Dr. Richard Swenson szerint: „Bizonyos esetekben produktívabbak vagyunk (…) vannak, akik horgolnak, miközben a híreket nézik. Bizonyos munkákban kifejezett követelmény; a tőzsdén dolgozó ügyintézőknek egyszerre öt dolgot kell párhuzamosan végezniük.

De vajon nem furcsa, hogy amikor egy bróker 48 évesen holtan esik össze, kollégái folytatják a munkát, miközben a mentősök újraéleszteni próbálják a halottat? Az elfoglaltság drámai fokozódása túl sok feladatot rótt ránk, amit rövid idő alatt kellene elvégeznünk. A szokásos stratégia – ahelyett, hogy nem vállalnánk fel újabb megbízatást – két, három vagy négy dolog párhuzamos végzése. Ez a »minél többet elvégezni minél kevesebb ráfordítással« filozófia.

De valaki elfelejtett számolni! Ha egyszerre két dolgot csinálunk, akkor figyelmünk 30 százaléka elterelődik az elsődleges feladattól; a mennyiség érdekében feláldozzuk a minőséget, ami több hibához vezet. Lehet, hogy több feladattal végzünk, de a végeredmény gyenge minőségű termékek és zilált idegek.

A multitasking hátrányát nem reklámozzák (…) ezért folyamatosan kísérletezünk, hogy lássuk, meddig bírjuk. A kapcsolatok vonatkozásában azonban a multitasking katasztrofális lehet. Nem hallgatjuk meg a másikat, mert az túl sok időbe telik. A családnak figyelem kell (…) a kisgyermekek kikövetelik, amire szükségük van, akkor, amikor szükségük van rá. Vagy vállalod a szülői feladatot, vagy nem.

Pál nem így élt. Ő egy dologra összpontosított: az előtte álló személyre.” Egy kutyának négy lába van, mégsem indul el egyszerre négyfelé! Lassíts le te is, és alakíts ki egy józan és fenntartható tempót!

 

* A számítástechnikából származó kifejezés, több feladat egyidejű elvégzését jelenti

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetIsmerni Isten akaratát, és örülni neki

Napi Ima14 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
20
Heti IGE bátorító üzenet Ismerni Isten akaratát, és örülni neki

Ismerni Isten akaratát, és örülni neki

„Jó az Úr azokhoz, akik benne reménykednek, akik hozzá folyamodnak.” (Jeremiás siralmai 3:25)

 

Ha mostanában küzdelmes a lelki életed, íme, három gondolat, amely segítségedre lesz.

Először is ismerd fel, hogy Isten akaratának végrehajtása nem könnyű!

Ellenséged, a Sátán nem ad fel semmit harc nélkül, és a szorongás az egyik titkos fegyvere. Ezért mondja a Biblia: „A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk” (Galata 6:9). A győztesek nem feltétlenül képzettebbek vagy tehetségesebbek másoknál, csak állhatatosabbak. Kitartanak, és túljutnak azon a ponton, ahol mások feladják.

Másodszor: hidd el, hogy Isten azt akarja, hogy minden tekintetben jól légy!

Te egy tökéletes Isten gyermeke vagy, viselkedj is így! Veled kötött szövetsége örökre szól, ezért gondolkodj így! Isten arra vágyik, hogy jól légy, és annak örül, ha minden tekintetben jól vagy, ezért élj így! János apostol ezt írta: „Kívánom, hogy mindenben olyan jó dolgod legyen, és olyan egészséges légy, amilyen jó dolga van a lelkednek” (3János 2).

Harmadszor, hit által nyújtsd ki a kezed azért, amit Isten ígért neked!

A betegség olyan, mint egy tolvaj. Elrabolhatja a szeretteiddel töltendő idődet, a pénzedet, amit céljaid elérésére lehetne használni, és energiádat, amelyre szükség lenne Isten életedre vonatkozó tervének megvalósításához. Ézsaiás így prófétált a Messiásról: „A mi betegségeinket viselte, a mi fájdalmainkat hordozta (…) az ő sebei árán gyógyultunk meg” (Ézsaiás 53:4–5). A kereszten Jézus mindent megvásárolt, amire szükséged van.

Ezért kérd el ma hittel, mert, ahogy a Szentírás mondja: „Jó az Úr azokhoz, akik benne reménykednek, akik hozzá folyamodnak.”

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetBocsáss meg nekik!

Napi Ima7 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
13
Heti IGE bátorító üzenet Bocsáss meg nekik!

Bocsáss meg nekik!

„Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót (…) nagy lesz akkor a jutalmatok, és a Magasságos fiai lesztek, mert ő jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt.” (Lukács 6:35)

 

A. Leonard Griffith Beneath the Cross of Jesus [Jézus keresztje alatt] című könyvében egy fiatal koreai cserediák történetét mondja el, aki keresztyén körök vezetője volt a Pennsylvaniai Egyetemen.

1958. április 25-én este hagyta el lakását, hogy levelet küldjön szüleinek. Miután a levelet bedobta a postaládába, tizenegy bőrkabátos kamasz fiúba botlott. Azok egyetlen szó nélkül nekiestek baseballütővel, ólomcsővel és az öklükkel, verték és rugdosták, végül bedobták holttestét az árokba. Philadelphia lakossága bosszúért kiáltott, és a kerületi ügyész a televízióban bejelentette, hogy halálbüntetést fog kérni az elkövetőkre.

Aztán a következő levél érkezett, melyet a fiú szülei és még húsz koreai rokonuk írtak alá: „Családunk összegyűlt, és együtt úgy döntöttünk, hogy kérelmezzük: a törvényes kereteken belül a lehető legenyhébb bánásmódban részesüljenek azok, akik ezt a bűncselekményt elkövették (…)

Annak érdekében, hogy bizonyítékát adjuk e petícióban szereplő őszinte reményünknek, úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy alapítványt, amely a fiúk vallásos életét, tanulmányaikat, pályaválasztásukat és társadalmi beilleszkedésüket segíti szabadulásuk után (…) E reményünket az a lelkület adja, melyet az evangéliumból, Megváltónktól, Jézus Krisztustól kaptunk, aki meghalt a bűneinkért.”

Ez a történet a megbocsátásnak egy egészen új szintjét fejezi ki, igaz? Ugyanakkor arra is tanít, hogy amikor megbocsátunk, lemondunk az áldozat szerepéről, és a győztes pozíciójába kerülünk. Ma neked is ezt szánja Jézus!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetHelyénvaló szavak

Napi Ima15 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
06
Heti IGE bátorító üzenet Helyénvaló szavak

Helyénvaló szavak

„Örül az ember, ha válaszolni tud, és milyen jó az idején mondott szó!” (Példabeszédek 15:23)

William Penn, Pennsylvania brit gyarmat alapítója (az ő tiszteletére nevezik ma így az Egyesült Államok Pennsylvania államát) 1677-ben hat alapelvet fogalmazott meg a beszélgetéshez:

„1) Kerüld az olyan társaságot, ahol a beszélgetés nem előnyös vagy szükséges, ha mégis ilyen közegbe kerülsz, beszélj keveset, és utolsóként szólalj meg!

2) Ahol bolondságokat beszélnek, ott bölcs dolog hallgatni – és mindig biztonságos is.

3) Néhányan olyan ostobák, hogy félbeszakítják a beszélőket, vagy befejezik helyettük a mondatot ahelyett, hogy végighallgatnák őket, és gondolkodnának, mielőtt válaszolnak; ez udvariatlanság és butaság is.

4) Ha kétszer gondolkodsz, mielőtt egyszer megszólalsz, akkor végül kétszer okosabbat fogsz mondani.

5) Jobb semmit nem mondani, mint hiábavalóságot. Ahhoz, hogy helyesen szólj, fontold meg, mit illik, és azt is, mikor alkalmas beszélni!

6) Minden vitában az igazság legyen a célod, ne a győzelem vagy az igazságtalan érdek; a hasznosságra törekedj, ne a bírálód leleplezésére!” Röviden: soha ne beszélj gondolkodás nélkül! Adj időt magadnak arra, hogy szavaidba bölcsességet építs, kerüld azokat az embereket, akik másokat megfélemlítenek vagy alsóbbrendűként kezelnek! Az egyik legjobb módja mások meggyőzésének az, ha meghallgatjuk őket. A pletykás másokról beszél, az unalmas csak magáról, de egy jó beszélgetőpartner arról beszél, ami téged érdekel, és figyelmesen hallgatja a mondandódat.

Az igazság az, hogy minél többet beszélünk, annál kevesebbre emlékeznek majd az emberek. Továbbá nagyobb valószínűséggel emlékeznek majd a szavaidra, ha érzik, hogy törődsz velük annyira, hogy meghallgasd gondolataikat és aggályaikat.

A Biblia azt mondja: „Örül az ember, ha válaszolni tud, és milyen jó az idején mondott szó!”

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."