23710 ima található a honlapon, összesen 31792 imádkozás. Regisztrálj, majd kattints és imádkozz!

  Egyéb kategóriák

  Heti IGE, bátorító üzenet

  Heti IGE, bátorító üzenet
  Hetente frissül

  Heti IGE bátorító üzenet

  A szerző Bob Gass, aki Észak-Írországban született és nevelkedett. Bob inspirációja jórészt több, mint negyven éves keresztyén vezetői tapasztalatából, valamint az édesanyja által belenevelt bibliai alapelvekből és Isten szerinti értékrendből fakad. 1992-ben ragadott tollat, és kezdte el lejegyezni ezeket a sugallatokat. 1993-ban elkezdte küldözgetni a másolatokat barátainak és támogatóinak az Egyesült Államokban, ahol tizennyolc éves kora óta él.

  A szerzőt, Bob Gass-t, aki Észak-Írországban született és nevelkedett, Neil fivérével és Ruth nővérével együtt komoly keresztyén nevelésben részesítette megözvegyült édesanyja. Bob még csak tizenhárom éves volt, amikor édesapja meghalt.
  Bob inspirációja jórészt több, mint negyven éves keresztyén vezetői tapasztalatából, valamint az édesanyja által belenevelt bibliai alapelvekből és Isten szerinti értékrendből fakad. 1992-ben ragadott tollat, és kezdte el lejegyezni ezeket a sugallatokat. 1993-ban elkezdte küldözgetni a másolatokat barátainak és támogatóinak az Egyesült Államokban, ahol tizennyolc éves kora óta él.
   
  Ezek az ihletett írások annyira népszerűnek bizonyultak, hogy Bobot egészen megdöbbentették a visszajelzések.
  Minthogy Bobnak szívügye volt a keresztyén rádió az Egyesült Királyságban, felajánlotta Gareth Littler-nek (a UCB korábbi vezérigazgatójának) az általa írt elmélkedéseket, hogy azok révén bátorítsa a keresztyéneket a UCB rádió támogatására. Az ismert mondás szavaival élve: „a többi történelem”!
  Így aztán egy bátor hitbeli lépéssel 1994. áprilisában útjára bocsátottuk ezt a Mai Ige (The Word For You Today) néven ismertté lett sikeres áhítatos könyvecskét, melyet kezdetben 3.500 példányban terjesztettünk az Egyesült Királyságon belüli támogatóink körében.
  Mostanra már egymillió példányt olvasnak naponta, nem csupán a támogatóink, hanem kórházi betegek, rabok és otthonokban lakók szerte az Egyesült Királyságban és Írországban.
   
  Nap, mint nap telefonhívások és levelek tanúsítják, milyen ösztönzőek ezek az egyszerű, mégis erőteljes napi olvasmányok, és emberek életét változtatják meg.
  Ámulattal láttuk az évek során, hogy milyen sok ember jutott Krisztusban való hitre egyszerűen csak a Mai Ige olvasása által.
  Bob a következőt mondja: „Ez az áhítat a motor berúgása hideg reggeleken, amikor nincs kedved olvasni a Bibliádat, vagy egy kicsit száraznak találod – ilyenkor egy jó kis ösztönző befecskendezésre van szükséged. Ezt kívánom nyújtani olvasóinknak – valami olyat, ami a gondolataikat Isten jóságára összpontosítja”.
  Ezeket az áhítatokat olvasva reggelenként emberek tízezreinek az élete változott meg.
   

  Magyar nyelvre egy baptista lelkipásztor, Nemes Nándor kezdte el fordítani Bob Gass elmélkedéseit, melyek nagy hatást tettek rá. Először saját gyülekezeteiben, majd egy keresztyén alapítvány, a SEER Romania segítségével országszerte is igyekezett minél többekhez eljuttatni ezeket az elmélkedéseket, melyekre egyre nagyobb igény mutatkozott. Magyarországon is egyre több életet változtat meg az Isten dicsőségére!

  Heti IGE bátorító üzenet „Életemnek ereje az Úr.” (Zsoltárok 27:1)Maradj játékban!

  Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

  Júl
  09
  Heti IGE bátorító üzenet „Életemnek ereje az Úr.” (Zsoltárok 27:1) Maradj játékban!

  Maradj játékban!

  „Életemnek ereje az Úr.” (Zsoltárok 27:1)

  Jon Gordon írja: „Gyermekkorunkban leugráltunk a mászókáról és hullámvasútra ültünk. Nem volt elérhetetlen cél.

   Aztán amikor felnőttünk, a kételkedők lebeszéltek minket arról, hogy álmainkat kövessük… »Te megőrültél… ez túl nehéz… inkább olyat válassz, amivel biztosra mész… az álmok nem valók a magunkfajtának.« Belénk nevelték a saját bizonytalanságaikat… és mivel annyian mondták, hogy nem vagyunk rá képesek… és olyan kevesen biztattak, ezért beengedtük a félelmet az életünkbe.

  Annyira félünk attól, hogy elveszíthetjük, amink van, hogy nem törekszünk arra, amit szeretnénk elérni. Annyira kapaszkodunk a fennálló helyzetbe, hogy sosem tapasztaljuk meg azt, ami lehetne… ezt úgy nevezik: »vesztésre játszani«. Sportolóknál láthatjuk ezt. Ha egy csapat az élmezőnybe kerül, azon kezdenek gondolkodni, hogyan kerülhetik el a vereséget ahelyett, hogy hogyan győzhetnek. Biztonságos játékmódot választanak, és szoronganak, miközben a másik csapat vállalja a kockázatot, félelmet nem ismerően játszik, és győz. Dávid azt mondta: »Életemnek ereje az Úr, kitől rettegnék?« (Zsoltárok 27:1). Hitben élni azt jelenti, hogy leküzdjük félelmünket és felvesszük a »győzelemre játszunk« gondolkodásmódot… ami azt mondja, hogy kudarcot ellenére sem adjuk fel és nem engedjük álmainkat meghalni.

  A siker nem adatik meg automatikusan, minden csepp erőnket és verejtékünket beleadva kell törekednünk elérésére. Az akadályok és küzdelmek hozzá tartoznak az élethez… miattuk értékeljük jobban a sikert. Ha mindent könnyen elérhetnénk, sosem tudnánk meg, milyen érzés a siker. Az akadályok azért vannak, hogy leküzdjük őket. A félelem azért, hogy legyőzzük. A sikerért meg kell dolgozni. Ezek mind az élet velejárói, és az ér el sikert, aki nem adja fel a meccs végéig.”

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetSiker és boldogulás

  Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

  Júl
  02
  Heti IGE bátorító üzenet Siker és boldogulás

  Siker és boldogulás

  „Akkor sikerrel jársz utadon.” (Józsué 1:8)

  Amikor Józsué lett Izráel vezetője Mózes után, Isten azt mondta neki: „Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, arról elmélkedj éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz.” (Józsué 1:8). Kétféle siker létezik: maradandó siker, ami beteljesíti Isten életedre vonatkozó akaratát; és mulandó siker, ami után üresnek érzed magad, és ami veled együtt meghal.

  Boris Becker, világbajnok teniszező állítólag az öngyilkosságot fontolgatta az élete üressége miatt. Bár sikeresnek tűnt, tudta, hogy az élete egyáltalán nem olyan, mint amilyennek felmagasztalták. „Korábban már kétszer is bajnok lettem Wimbledonban, egyszer a legfiatalabb játékosként – emlékszik vissza. – Gazdag voltam. Anyagi szempontból megvolt mindenem: pénz, autók, nők, minden… Tudom, hogy közhelynek hangzik. Ez ugyanaz a régi nóta, mint azoké a színészeké és énekeseké, akik öngyilkosok lettek. Nekik is megvolt mindenük, mégis olyan boldogtalanok voltak… Nem volt lelki békém. Zsinegen rángatott bábu voltam.”

  Valaki egyszer azt mondta, hogy bármit próbál az ember Isten nélkül tenni, abban csúfos kudarcot vall, vagy még csúfosabb sikert ér el. Tudod, miért igaz ez az állítás? Mert Isten nélkül minden siker kudarcban végződik [nem elégít ki]. Jézus bolondnak nevezte azt, „aki magának gyűjt, és nem Isten szerint gazdag” (Lukács 12:21). Az igazi sikerhez és boldoguláshoz az kell, hogy Isten legyen életedben az első helyen, és engedd, hogy ő rendezzen el mindent az érdekedben.

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetMásokért élni

  Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

  Jún
  25
  Heti IGE bátorító üzenet Másokért élni

  Másokért élni

  „A testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők.” (Róma 12:10)

  Amint életed későbbi szakaszába érsz, felismered, hogy nem csupán az számít, mit teszel, hanem az, hogy mit teszel másokért. A legnyomorultabb emberek a földön azok, akik másokat utálnak, akadályoznak és bántanak, míg a legboldogabbak azok, akik életüket mások segítésével töltik. A segítőkészséged mértéke meghatározza a boldogságod mértékét – ez ilyen egyszerű. John Albert Holmes költő mondta: „Ne feledjük, hogy a világegyetem teljes lakossága, egyetlen apró kivételtől eltekintve, a többiekből áll.”

  Nos, mit teszel másokért? Mennyire hagyod, hogy másnak is teremjen babér? Pál azt írja, hogy legyünk „a tiszteletadásban egymást megelőzők”. Ha legközelebb valaki beszámol valamilyen teljesítményéről, ne akarj rögtön a saját sikeredről vagy a még nála is jobb eredményedről beszélni! Ha ezt teszed, belé fojtod az örömét, távolságot teremtesz, és ezzel mindenki csak veszít. Inkább fogd vissza magad, nézz rá és mondd: „Ez nagyszerű! Mesélj még róla!” Ezt ne csak mondd, gondold is komolyan!

  Ha így bánsz az emberekkel, két dolog történik:

  1) A másik ember élvezni fogja a társaságodat, mert úgy érzi, hogy valóban ott vagy számára, és nem tűkön ülve várod, mikor kerül rád a sor, hogy végre te beszélhess.

  2) Érzi, hogy nem vetélytársnak tartod, hanem értékeled a sikerét. Következésképp a kapcsolatotok erősödik, mert nem akarsz magadhoz ragadni minden figyelmet és minden dicsőséget. Ezt jelenti másokért élni.

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetEgy apa imádsága

  Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

  Jún
  18
  Heti IGE bátorító üzenet Egy apa imádsága

  Egy apa imádsága

  „Akkor Mánóah így imádkozott… taníts meg bennünket, hogy mit cselekedjünk a gyermekkel, ha majd megszületik.” (Bírák 13:8 CEV)

  A következő imádságot Douglas MacArthur tábornok, második világháborús hős írta fiára gondolva, akit nagyon szeretett. Ha szülő vagy, számodra is minta lehet, amikor gyermekeidért imádkozol. „Ó, Uram, add, hogy a fiam olyan férfivá érjen, aki elég erős ahhoz, hogy tudja, mikor gyenge, és elég bátor ahhoz, hogy szembenézzen önmagával, amikor fél; olyat, aki büszkén tartja magát, ha becsületes küzdelemben legyőzik, de alázatos és szelíd, amikor ő győz. Add, hogy gerinces legyen és ismerjen Téged… Vezesd őt, kérlek, a könnyű és kényelmes út helyett a nyomás, a nehézségek és kihívások útján. Hadd tanulja meg ott, hogy talpra álljon a viharban; hadd tanulja meg ott, hogy könyörületes legyen azokkal, akik elestek! Bárcsak olyanná lenne, akinek a szíve tiszta, akinek magasztos céljai vannak, aki uralkodni tud magán ahelyett, hogy arra törekedne, hogy másokon uralkodjon; olyan, aki megtanul nevetni, de sosem felejt el sírni; aki a jövő felé halad, de sosem felejti a múlt tanulságait. Mindezek után, kérlek, adj neki elég humorérzéket, hogy komolyan gondolja azt, amit kell, de magát ne vegye soha túl komolyan. Adj neki alázatot, hogy mindig emlékezzen a nagyszerűség egyszerűségére, az igazi bölcsesség nyitottságára, az igazi erő szelídségére! Akkor, Atyám, el merem suttogni, hogy nem éltem hiába.”

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetAtyád vigyáz rád!

  Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

  Jún
  11
  Heti IGE bátorító üzenet Atyád vigyáz rád!

  Atyád vigyáz rád!

  „Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.” (János 10:28)

  Egy forró floridai délutánon egy kisfiú úszott a házuk mögötti tóban, és nem vette észre, hogy egy alligátor követi. Az éppen kertészkedő apa látta az állatot, és kiáltott a fiának, hogy forduljon vissza – de már túl késő volt! Amikor a fiú elért az apjához, az alligátor is elért a fiúhoz. Hihetetlen kötélhúzás kezdődött, az apa a fiú karjait fogta, az alligátor pedig a lábaira harapott rá. Az alligátor eltökélt volt, de az apa jobban szerette a fiát, hogysem elengedje. Egy arra autózó farmer meghallotta a kiáltozást, kiugrott a kisteherautójából és lelőtte a hüllőt. A fiú csodálatos módon életben maradt, és néhány kórházban töltött hét után interjút adott a helyi lapnak. Megmutatta a riporternek a lábain lévő szörnyű sebhelyeket, majd büszkén hozzátette: „A karomon is vannak sebek, mert apám szorosan fogott, és nem engedett el!”

  Jézus azt mondta: „Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.” Ez nem azt jelenti, hogy az ellenség nem fog próbálkozni. Mindent megtesz, hogy elhitesse veled: távol vagy Istentől, és nincs hazavezető út. Embereket által csüggedéssel és bűntudattal támad. Kísért, hogy elfordulj Istentől. Az is lehet, hogy saját rossz döntéseid okoznak lelki és érzelmi sebhelyeket, de ha Istenhez tartozol, senki más nem kaphat meg!

  Semmilyen körülmény nem választhat el Isten szeretetétől (ld. Róma 8:38–39). Semmilyen fejlemény nem szakíthat ki Atyád kezéből. Atyád vigyáz rád! Ezek a hatalmas szavak adjanak ma neked biztonságot és békességet!

   

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenet Úrnak öröksége a fiak az anyaméh gyümölcse jutalomImádság gyermekeidért

  Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

  Jún
  04
  Heti IGE bátorító üzenet Úrnak öröksége a fiak az anyaméh gyümölcse jutalom Imádság gyermekeidért

  Imádság gyermekeidért

  „Ímé, az Úrnak öröksége, a fiak; az anyaméh gyümölcse: jutalom.” (Zsoltárok 127:3 Károli)

  Ha valaki szeret téged annyira, hogy örökséget hagy rád, akkor azzal az örökséggel értékes kincsként kell bánnod, tisztelve azt, aki rád hagyta. A Biblia azt mondja, hogy gyermekeink örökségek az Úrtól.

  Íme, egy imádság, amit elmondhatsz értük: „Uram, el sem tudom mondani, mennyire áldottnak érzem magam és mennyire hálás vagyok gyermekeimért. Mindegyiküket a te gyönyörű ajándékodnak tartom. Azért adtad, hogy szeressem őket és gondoskodjak róluk, hogy élvezzem és ünnepeljem társaságukat, hogy örömömet leljem bennük, és úgy neveljem őket, hogy megismerjenek téged, mert ez a legnagyobb örökség, amit rájuk hagyhatok. Köszönöm, hogy senki sem lehet – még én sem –, olyan jó hozzájuk, mint te vagy. Mivel abban a megtiszteltetésben részesítettél és azt a felelősséget bíztad rám, hogy neked neveljem őket, taníts meg annak fontosságára, hogy minden nap hozzád emeljem őket imádságban. Tartsd meg őket szeretetedben és akaratod teljesítésében! Áldd meg őket azzal, hogy megismerjenek igazán! Segítsd őket, hogy beléd vessék bizalmukat, és megmaradjanak azon az úton, amit te terveztél számukra; hogy felismerjék tőled kapott ajándékaikat és elhívásukat, és kövessék útmutatásodat, miközben alakítod őket és használod a te dicsőségedre. Ragyogtasd rájuk orcádat, kegyelmed legyen velük, szereteted legyen bennük gazdagon. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

  Gyermekeid az Urat szolgálják? Ha nem, állj rá erre a bibliai ígéretre: „Reménykedhetsz a jövőben – így szól az Úr –, mert visszatérnek hazájukba fiaid.” (Jeremiás 31:17)

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenet Biztatták őket, maradjanak meg Isten kegyelmébenŐrizd meg a nyugalmadat, és tarts ki!

  Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

  Máj
  28
  Heti IGE bátorító üzenet Biztatták őket, maradjanak meg Isten kegyelmében Őrizd meg a nyugalmadat, és tarts ki!

  Őrizd meg a nyugalmadat, és tarts ki!

  „Biztatták őket, hogy maradjanak meg Isten kegyelmében.” (Apostolok cselekedetei 13:43)

  A második világháborút megelőző napokban a brit kormány egy sorozat plakátot rendelt. Az alapgondolat az volt, hogy bátorító szlogeneket találjanak, és terjesszék őket országszerte. Csupa nagybetűket használtak jól kivehető betűtípussal, és egyszerű kétszínű formátumot választottak. Az egyetlen kép rajta a VI. György koronáját ábrázoló rajz volt. Az első plakát 1939 szeptemberében került az utcákra: A BÁTORSÁGOD, A VIDÁMSÁGOD ÉS AZ ELTÖKÉLTSÉGED FOG NEKÜNK GYŐZELMET HOZNI.

  Nem sokkal ezután egy másik plakát is megjelent: VESZÉLYBEN A SZABADSÁG! VÉDD MEG MINDEN ERŐDDEL! Ez a két plakát látható volt a vasútállomásokon és a kocsmákban, a boltokban és az éttermekben.

  Egy harmadik plakát is készült, de azt sosem kezdték terjeszteni. Több mint 2,5 millió példányt nyomtattak belőle, de senki sem látta őket, amíg csaknem hatvan évvel később egy észak-angliai antikvárium tulajdonosa egy ládányi régi könyv között meg nem talált belőlük egyet. Ez állt rajta: ŐRIZD MEG A NYUGALMAD, ÉS TARTS KI! Ugyanaz a korona, ugyanolyan stílus, mint az előző két plakát. De ez sosem került a nyilvánosság elé, csak készenlétben tartották egy extrém krízis, például német megszállás esetére. A könyvesbolt tulajdonosa bekereteztette, és kitette a falra. Annyira népszerű lett, hogy a könyvesbolt hamarosan bögréken, képeslapokon és plakátokon jelent meg a másolata.

  A plakát ugyanazt az üzenetet közvetítette, amit Pál és Barnabás mondtak az első antiókhiai keresztyéneknek: „Maradj meg Isten kegyelmében!” Másként fogalmazva: Őrizd meg a nyugalmadat, és tarts ki!

   

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenet Ezért tehát amíg időnk van tegyünk jót mindenkivelMindenkiben lehetőség rejlik!

  Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

  Máj
  21
  Heti IGE bátorító üzenet Ezért tehát amíg időnk van tegyünk jót mindenkivel Mindenkiben lehetőség rejlik!

  Mindenkiben lehetőség rejlik!

  „Ezért tehát, amíg időnk van, tegyünk jót mindenkivel.” (Galata 6:10)

  Láttad már, ahogy egy mozdony odatolat egy szerelvényhez, összekapcsolják vele, és aztán együtt haladnak előre? Ha segíteni akarsz másokon, ugyanarra a vágányra kell kerülnöd, ahol ők állnak, össze kell kapcsolódnod velük, és segítened kell nekik az előrehaladásban. Ahhoz, hogy ezt meg tudd tenni, két szabályt be kell tartanod:

  1) Sose vegyél senkit természetesnek! Tip O’Neill, az Egyesült Államok Képviselőházának korábbi elnöke mondta el, hogy a választások idején egy idős szomszédja így szólította meg: „Megint önre szavaztam ma, bár nem kért meg rá.” O’Neill meglepetten így válaszolt: „De hiszen egész életemben ismertem önt, Mrs. O’Brien. Én szoktam kivinni a kukáját, és én nyírom a füvet önnél. Nem gondoltam, hogy kérnem kell.” Az idős hölgy anyai hangon így válaszolt: „Mindig jólesik, ha megkérik az embert!”

  2) Hidd el, hogy mindenkiben rejlik lehetőség! Teréz anya mondta: „Nem kell rendkívülieknek lennünk. Én meg tudom tenni, amit te nem tudsz, te meg tudod tenni, amit én nem tudok, és együtt nagyszerű dolgokra vagyunk képesek.” Lehet, hogy nem tudsz mindenkinek segíteni, de valakinek tudsz. A Szentírásban Andrást leginkább arról ismerjük, hogy bemutatta testvérét, Pétert Jézusnak. Péter aztán tömegeket vitt Jézushoz. Az új Jeruzsálem városfalának tizenkét alapkövén ott olvashatod majd a tizenkét apostol nevét (ld. Jelenések 21:14). András neve is ott lesz. Miért? Mert hitte, hogy mindenkiben ott rejlik a lehetőség hatalmas dolgok véghezvitelére, ha megismeri Jézust.

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenet Indulj, amíg nyitva van az ajtó!„De azok egytől egyig mentegetőzni kezdtek.”

  Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

  Máj
  14
  Heti IGE bátorító üzenet Indulj, amíg nyitva van az ajtó! „De azok egytől egyig mentegetőzni kezdtek.”

  Indulj, amíg nyitva van az ajtó!

  „De azok egytől egyig mentegetőzni kezdtek.” (Lukács 14:18)

  Jézus példázatot mondott egy emberről, aki ünnepi lakomát készített, és sok vendéget hívott. Figyeld csak, milyen kifogásokkal utasították el meghívását: „Földet vettem.” „Ökröket vettem.” „Most nősültem.” (ld. Lukács 14:18–20). Erre azt mondta a házigazda: „azok közül, akiket meghívtam, senki sem kóstolja meg a vacsorámat” (Lukács 14:24).

  Talán azt hiszed, te más vagy, hogy neked jó okod van nemet mondani Istennek. De megéri a sorsodat kockáztatni? Megéri kihagyni rendeltetésedet? Amikor Isten megszólít, az az igazság pillanata! Akkor vagy elkötelezed magad, vagy kifogásokat keresel. Ott és akkor dől el a sorsod!

  Mit kér tőled Isten? Mi miatt húzódozol? Félsz a kudarctól? Félsz az emberek bírálatától? A félelem általában kifogás álcájában jelentkezik. Minden alkalommal, amikor tétovázol vagy visszakozol, egy újabb téglát építesz be abba a falba, ami végül visszatart attól, hogy elérd az Istentől való rendeltetésedet. John Mason mondta: „A lehetőség gyakran a fontolgatás miatt vész el.” Tehát ha Isten valamire azt mondja, hogy tedd meg, fogd meg a kezét, és indulj el hittel!

  Nem befolyásolhatod a szél irányát, de Isten kegyelméből hozzáigazíthatod a vitorláidat, és eljuthatsz oda, ahová menned kell. George Washington Carver professzor mondta: „A kudarcok kilencvenkilenc százaléka olyan emberektől ered, akiknek szokása a kifogáskeresés.” Ne feledd: a lehetőség csak látogató – ne feltételezd, hogy holnap újra visszajön! Most van itt az idő, indulj, amíg nyitva van az ajtó!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító úzenet Szerette volna látni, hogy ki az a Jézus. Lk 19:3Sérült emberek helyreállítása (4)

  Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

  Máj
  07
  Heti IGE bátorító úzenet Szerette volna látni, hogy ki az a Jézus. Lk 19:3 Sérült emberek helyreállítása (4)

  Sérült emberek helyreállítása (4)

  „Szerette volna látni, hogy ki az a Jézus." (Lukács 19:3)

  A Bibliában ezt olvassuk: „Élt ott egy Zákeus nevű gazdag ember, aki fővámszedő volt. Szerette volna látni, hogy ki az a Jézus… Ezért előrefutott, és felmászott egy vadfügefára, hogy lássa őt, mert arra kellett elmennie.” (Lukács 19:2–4). Zákeus története arra tanít, hogy a gazdagság nem véd meg az életben a sérülésektől.

  Néhányan a vagyonszerzésük módja miatt sérülnek. Ha a lelkiismeretünk ellenére cselekszünk, akkor nehéz együtt élnünk önmagunkkal. Ha értékrendedet feladod a pénzért, akkor a sikered üres lesz, és a bűntudatod nehéz. Zákeus ezzel küszködött: „Uram… ha valakitől valamit törvénytelenül vettem el, a négyszeresét adom vissza annak” (Lukács 19:8). Ha ma te is így érzel, Jézus neked is azt a három dolgot mondja, amit Zákeusnak mondott: 1) Siess! Ne halogasd egy nappal se az üdvösségedet! Bármelyik pillanatban olyan közel vagy az örökkévalósághoz, mint egy kimaradt szívverés vagy egy rosszindulatú sejt. Ne kockáztasd a lelkedet, békülj ki Istennel, amíg lehet!

  2) „Szállj le hamar” (Lukács 19:5 ÚF). Szállj le a magas lóról! Alázd meg magad! Térdelj le elé, aki szeret téged, és az életét adta azért, hogy megváltson. Nem számít, milyen csúfosan elbuktál! „Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól” (1János 1:9).

  3) „Ma a te házadban kell megszállnom” (Lukács 19:5). Be akar költözni hozzád. Ne élj egyetlen további napot se anélkül, hogy biztosan tudnád: Krisztus a szívedben él, ő irányítja lépteidet, ő törődik mindennel, ami foglalkoztat.

   

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenet Senki se a maga hasznát nézze, hanem a másokét isÖnzetlen gondolkodás, névtelen adakozás

  Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

  Ápr
  30
  Heti IGE bátorító üzenet Senki se a maga hasznát nézze, hanem a másokét is Önzetlen gondolkodás, névtelen adakozás

  Önzetlen gondolkodás, névtelen adakozás

  „Senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is.” (Filippi 2:4)

  Pál azt írja: „Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. Az az indulat legyen bennetek, amely Krisztus Jézusban is megvolt” (Filippi 2:3–5). Az önzetlenné válás azzal a döntéssel kezdődik, hogy kevesebbet gondolsz magadra, és azt kezded keresni, hogyan segíthetsz másoknak.

  Ha szeretnél még jobban Krisztushoz hasonló és önzetlen lenni, tedd a következő két dolgot: 1) Segíts, ha valakit szükséghelyzetben látsz! Kockázatos? Persze. Lehet, hogy elutasítanak, hogy félreértenek, hogy hibát követsz el. Az önzetlenné váláshoz viszont olyan helyzetbe kell kerülnöd, ahonnan meglátod a másik ember szükségét és tudsz valamit tenni az érdekében. Másként fogalmazva: tedd oda magad!

  2) Adakozz feltűnés nélkül és névtelenül! Jézus azt mondta: „Vigyázzatok: kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, csak azért, hogy lássák azt, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól. Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt… amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod rejtve maradjon; és majd a te Atyád, aki látja a rejtett dolgokat, megjutalmaz téged.” (Máté 6:1–4). Könnyebb úgy adakozni, ha elismerést kapunk érte, mint ha senki sem tud róla. De azok, akik elismerésre és dicséretre várva adakoznak, már megkapták jutalmukat (ld. Máté 6:2). A névtelen adakozásnak lelki, mentális és érzelmi haszna van, próbáld ki! A beteljesedettség, amit érezni fogsz, arra bátorít majd, hogy életstílusoddá tedd.

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenet „A nép nagy kedvvel dolgozott.” (Nehémiás 3:38)Szívvel-lélekkel

  Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

  Ápr
  23
  Heti IGE bátorító üzenet „A nép nagy kedvvel dolgozott.” (Nehémiás 3:38) Szívvel-lélekkel

  Szívvel-lélekkel

  „A nép nagy kedvvel dolgozott.” (Nehémiás 3:38)

  San Diegóban van egy híres látványosság, a SeaWorld [Tengeri Világ]. Lehet benne látni még görkorcsolyázó kacsákat is. De ha közelebbről megnézed őket, rájössz, hogy nem élvezik!

  Most talán mosolyogsz, de sok emberrel is ez a helyzet – csak teszi a dolgát, mint egy robot! Te ne légy ilyen! Ha azt akarod, hogy az életed számítson, keress valami nálad nagyobb ügyet, és add bele magad szívvel-lélekkel! Emlékszel Nehémiás történetére? Kockáztatta az életét, hogy újjáépítse Jeruzsálem falait. Bár megfenyegették, és akadályokba is ütközött, mégis rekordidő alatt elvégezte a munkát. Hogy történhetett? Úgy, hogy „a nép nagy kedvvel dolgozott.”

  A bátorság azt jelenti, hogy képesek vagyunk félelem vagy csüggedés nélkül szembenézni a nehézségekkel és veszéllyel. Amikor Józsué átvette a nép vezetését Mózes halála után, Isten azt mondta neki: „Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az Úr mindenütt, amerre csak jársz.” (Józsué 1:9). Mózes 120 évesen is bátorságra biztatta Izráel népét: „Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az Úr, a te Istened vonul majd veled, nem hagy cserben téged, és nem hagy el. Akkor odahívta Mózes Józsuét, és ezt mondta neki az egész Izráel előtt: Légy erős és bátor… Maga az Úr vonul majd előtted, ő maga lesz veled. Nem hagy cserben téged, és nem hagy el: ne félj hát, és ne rettegj!” (5Mózes 31:6–8). Miért bátorította Mózes a népet? Mert amit érdemes megszerezni, azért érdemes küzdeni is!

  Bátorság kell ahhoz, hogy megbirkózzunk egy gyermek dacosságával, szembenézzünk saját félelmeinkkel, vagy összetört életünk darabkáit összeszedve újat kezdjünk. Könnyű arról beszélni, hogy mi a baj, de bátor szív kell ahhoz, hogy tegyünk is ellene. Honnan jön az ilyen bátorság? Istentől! Úgyhogy beszélj vele még ma!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Küldetésünk

  Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."