19425 ima található a honlapon, összesen 23196 imádkozás. Regisztrálj, majd kattints és imádkozz!

  Egyéb kategóriák

  Heti IGE, bátorító üzenet

  Heti IGE, bátorító üzenet
  Hetente frissül

  Heti IGE bátorító üzenet

  A szerző Bob Gass, aki Észak-Írországban született és nevelkedett. Bob inspirációja jórészt több, mint negyven éves keresztyén vezetői tapasztalatából, valamint az édesanyja által belenevelt bibliai alapelvekből és Isten szerinti értékrendből fakad. 1992-ben ragadott tollat, és kezdte el lejegyezni ezeket a sugallatokat. 1993-ban elkezdte küldözgetni a másolatokat barátainak és támogatóinak az Egyesült Államokban, ahol tizennyolc éves kora óta él.

  A szerzőt, Bob Gass-t, aki Észak-Írországban született és nevelkedett, Neil fivérével és Ruth nővérével együtt komoly keresztyén nevelésben részesítette megözvegyült édesanyja. Bob még csak tizenhárom éves volt, amikor édesapja meghalt.
  Bob inspirációja jórészt több, mint negyven éves keresztyén vezetői tapasztalatából, valamint az édesanyja által belenevelt bibliai alapelvekből és Isten szerinti értékrendből fakad. 1992-ben ragadott tollat, és kezdte el lejegyezni ezeket a sugallatokat. 1993-ban elkezdte küldözgetni a másolatokat barátainak és támogatóinak az Egyesült Államokban, ahol tizennyolc éves kora óta él.
   
  Ezek az ihletett írások annyira népszerűnek bizonyultak, hogy Bobot egészen megdöbbentették a visszajelzések.
  Minthogy Bobnak szívügye volt a keresztyén rádió az Egyesült Királyságban, felajánlotta Gareth Littler-nek (a UCB korábbi vezérigazgatójának) az általa írt elmélkedéseket, hogy azok révén bátorítsa a keresztyéneket a UCB rádió támogatására. Az ismert mondás szavaival élve: „a többi történelem”!
  Így aztán egy bátor hitbeli lépéssel 1994. áprilisában útjára bocsátottuk ezt a Mai Ige (The Word For You Today) néven ismertté lett sikeres áhítatos könyvecskét, melyet kezdetben 3.500 példányban terjesztettünk az Egyesült Királyságon belüli támogatóink körében.
  Mostanra már egymillió példányt olvasnak naponta, nem csupán a támogatóink, hanem kórházi betegek, rabok és otthonokban lakók szerte az Egyesült Királyságban és Írországban.
   
  Nap, mint nap telefonhívások és levelek tanúsítják, milyen ösztönzőek ezek az egyszerű, mégis erőteljes napi olvasmányok, és emberek életét változtatják meg.
  Ámulattal láttuk az évek során, hogy milyen sok ember jutott Krisztusban való hitre egyszerűen csak a Mai Ige olvasása által.
  Bob a következőt mondja: „Ez az áhítat a motor berúgása hideg reggeleken, amikor nincs kedved olvasni a Bibliádat, vagy egy kicsit száraznak találod – ilyenkor egy jó kis ösztönző befecskendezésre van szükséged. Ezt kívánom nyújtani olvasóinknak – valami olyat, ami a gondolataikat Isten jóságára összpontosítja”.
  Ezeket az áhítatokat olvasva reggelenként emberek tízezreinek az élete változott meg.
   

  Magyar nyelvre egy baptista lelkipásztor, Nemes Nándor kezdte el fordítani Bob Gass elmélkedéseit, melyek nagy hatást tettek rá. Először saját gyülekezeteiben, majd egy keresztyén alapítvány, a SEER Romania segítségével országszerte is igyekezett minél többekhez eljuttatni ezeket az elmélkedéseket, melyekre egyre nagyobb igény mutatkozott. Magyarországon is egyre több életet változtat meg az Isten dicsőségére!

  Heti IGE bátorító üzenet Pozitív, hittel teli életszemléletHálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt!

  Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

  Ápr
  02
  Heti IGE bátorító üzenet Pozitív, hittel teli életszemlélet Hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt!

  Pozitív, hittel teli életszemlélet

  „Hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt!” (Filippi 4:6)

  Nagyon könnyen megtörténik – különösen nem megfelelő emberek társaságában –, hogy észre sem veszed, máris kritizálsz és panaszkodsz, és a légkör negatívvá válik körülötted. Azért, mert a szavak olyanok akár a felhők vagy a napsugarak, melyek befolyásolják a klímát. „De csak azért mondom ezeket, mert nagyon aggódom” – mentegeted magad. Akkor olvasd el ezt: „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban.” (Filippi 4:6–7). Az aggodalmaskodáson nem panaszkodással, hanem hálaadással lehet felülemelkedni. Soha ne engedd, hogy hálaadásodat a helyzeted határozza meg, mert Isten nagyobb, mint bármilyen helyzet, amivel szembenézel.

  Nos, hogyan tudod legyőzni a negativitásra való hajlamodat, és hogyan tudsz pozitív, hittel teli életszemléletet kifejleszteni?

  1) Határozd el! Abraham Lincoln nagy igazságot mondott: „A legtöbb ember annyira boldog, amennyire boldog akar lenni.” Ne szánj többé egyetlen percet sem kritizálásra vagy panaszkodásra!

  2) Kezdd most rögtön! A változás nem jön könnyen, de ha el sem kezded, akkor biztos, hogy semmi sem lesz belőle. Figyelj jobban a szavaidra! Vedd észre, ha negatívan nyilatkozol! Ha az első néhány mondatod negatív, igazítsd helyre magad, és tereld a beszélgetést pozitív irányba! Határozd el, hogy mostantól, ha nem tudsz építőt mondani, akkor inkább csendben maradsz!

  3) Keresd a jót! „Ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!” (Filippi 4:8). Imádkozz így: „Uram, adj nekem pozitív, hittel teli életszemléletet!”

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenet Maradj a szekéren!„Senki sem állhat ellened egész életedben.”

  Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

  Márc
  26
  Heti IGE bátorító üzenet Maradj a szekéren! „Senki sem állhat ellened egész életedben.”

  Maradj a szekéren!

  „Senki sem állhat ellened egész életedben.” (Józsué 1:5)

  Az ígéret földjének küszöbén állva Józsué rádöbbent, hogy hét népet és negyven királyt kell legyőzniük a terület elfoglalásához. Ezért Isten így biztatta: „Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogyan Mózessel is vele voltam. Nem hagylak magadra téged, és nem hagylak el.” (Józsué 1:5). Ha Isten akarata szerint élsz, akkor a menny erői és forrásai állnak mögötted, ez pedig a végső győzelem garanciája.

  Nem azt jelenti, hogy nem kell harcolnod, de azt igen, hogy győzni fogsz! A Ben Hur a mozitörténelemben csúcstartó az Oscar-díjak számát tekintve. A film egyik leghíresebb része a kocsihajtó verseny. A főhőst alakító Charlton Hestonnak azonban gondjai voltak a harci szekérrel. A forgatókönyv szerint meg kellett volna nyernie a versenyt, de képtelen volt megtanulni a fogathajtást. Odament a rendezőhöz, William Wylerhez, és azt mondta: „Mr. Wyler, alig tudok fennmaradni a szekéren, nemhogy megnyerni ezt a versenyt.” Wyler Hestonra nézve így szólt: „Fiam, a te dolgod, hogy rajta maradj a szekéren; az én dolgom elintézni, hogy győzz.”

  Minden nap, amikor bemégy a munkahelyedre, vagy beülsz egy feszültséggel teli értekezletre, vagy amikor állásinterjúra indulsz – bízz Istenben! Amikor az orvosi vizsgálatok eredményét várod, vagy szembesítened kell egy barátodat a tetteivel – bízz Istenben! Maradj a szekéren! Ne add fel, bízz továbbra is Istenben! A te dolgod engedelmeskedni – az ő dolga, hogy győzelemre vezessen. Ha te megteszed a magad részét, biztos lehetsz benne, hogy ő is megteszi a magáét!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenet Kiálts Istenhez!Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltottam

  Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

  Márc
  19
  Heti IGE bátorító üzenet Kiálts Istenhez! Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltottam

  Kiálts Istenhez!

  „Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez.” (Zsoltárok 18:7)

  Vannak helyzetek az életben, amikor a legjobb, amit tehetsz, hogy lelked legmélyéből Istenhez kiáltasz. Ne aggódj amiatt, hogy ez méltóságon alulinak tűnik, vagy az emberek kishitűnek tartanak miatta. A zsoltáros azt mondta: „Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez. Meghallotta hangomat templomában, kiáltásom a fülébe jutott.”

  Minden szülő ismeri gyermeke hangos sírását, ami nem hisztiroham, nem is figyelemért nyafogás, hanem segélykiáltás. Jöhet akár az éjszaka közepén, a szülő azonnal kipattan az ágyból, odasiet gyermekéhez, felveszi, tisztába teszi, megeteti, megnyugtatja. Így érez Isten irántad. Ha a gödör mélyén vagy, kiálts Istenhez! Dávid azt mondta: „Lenyúlt a magasból, és fölvett, a nagy vizekből kihúzott engem. Megmentett engem ellenségem hatalmától, gyűlölőimtől, bár erősebbek nálam. Rám törhetnek a veszedelem napján, de az Úr az én támaszom. Tágas térre vitt ki engem, megmentett, mert gyönyörködik bennem.” (Zsoltárok 18:17–20). Dávid megértette, hogy Isten az ő magas tornya, erőssége, kősziklája és vára (ld. Zsoltárok 18:2–3). A bibliai időkben a magas torony biztonságos hely volt, ahová az ellenség nem juthatott fel. A Példabeszédek 18:10 azt mondja: „erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál.” Az Istenben meglelt biztonságot jelképezi, ahol felülemelkedsz a fenyegetéseken és a körülményeken. Itt visszanyered a megfelelő nézőpontot, innen előre tudsz tekinteni, és tudod, hogy a megpróbáltatás hamarosan véget ér.

   Rajta, kiálts Istenhez, és ő válaszolni fog!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetHagyj fel a kifogásokkal!

  Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

  Márc
  12
  Heti IGE bátorító üzenet Hagyj fel a kifogásokkal!

  Hagyj fel a kifogásokkal!

  „Változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.” (Róma 12:2)

  A mai világ gyakran félretájékoztat és féligazságokat terjeszt. Mivel szüleink is ilyen kultúrában nőttek fel, ugyanezeket az útmutatásokat adják tovább nekünk az élet értelmezéséhez. Emiatt könnyen a következő három téves következtetésre juthatunk:

  1) Van valahol egy különleges személy, aki majd boldoggá tehet. Csak Isten tehet boldoggá! A sebeket hordozó emberek másoknak is sebeket okoznak. „Mert amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj” (Lukács 6:45).

  2) Ha elérek egy bizonyos pozíciót, vagy megszerzek egy adott mennyiségű pénzt, akkor boldog leszek. Ez a jó öreg „majd ha” mese, és elégedetlen életet szül (ld. Lukács 12:15). 3) Nem tehetek róla, én már csak ilyen vagyok. Ez a „nem én vagyok a felelős” hazugság, mely lebénít és megakadályoz az előrejutásban.

  Ha boldog akarsz lenni, vizsgáld meg a kifogásaidat, amikkel folyton igazolni próbálod a viselkedésedet! Íme, néhány közülük: „Nem én vagyok az egyetlen!” És akkor mi van? Ha mindenki ezt csinálja, akkor Isten talán nem veszi komolyan? „Nem ártok vele senkinek.” Ki hatalmazott fel arra, hogy te írj szabályokat és Istent játssz? „Csak egyszer kipróbálom.” Azt hiszed, ha csak egyszer próbálod ki, akkor nem lesznek következményei? Milyen hazugságok bújnak meg a kifogásaid mögött? Vizsgáld meg őket! Ezek lelkileg megkötöznek, és ahhoz, hogy megszabadulj tőlük, előbb felszínre kell hoznod őket! A Biblia ezt nevezi az értelem megújulásának (ld. Róma 12:2).

  Jézus azt mondta, hogy ha egyszer megtudod az igazságot, akkor fény derül a régi hiedelmeidre, és szabad leszel (ld. János 8:32). Képzeld el, hogy szabad vagy mindarra, aminek Isten akar látni! Hát nem megéri erre törekedni?

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetVan ilyen örömöd?

  Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

  Márc
  05
  Heti IGE bátorító üzenet Van ilyen örömöd?

  Van ilyen örömöd?

  „Bemehetünk a szentélybe Jézus Krisztus vére által, azon az új és élő úton, amelyet ő nyitott meg előttünk.” (Zsidók 10:19–20)

  Az Ószövetségben több mint hatszáz vallási törvény található, több, mint amit bárki képes lenne betartani. Ha valaki egy ellen is vétett, minden alkalommal állatáldozatot kellett bemutatnia engesztelésül. Ez azt eredményezte, hogy az emberek próbálkoztak és elbuktak; bűntudatuk volt, és még jobban próbálkoztak; újra elbuktak és még több áldozatot mutattak be. Soha véget nem érő kör.

  Aztán jött Jézus, és megnyitott egy új, élő utat számunkra, hogy kapcsolatban lehessünk Istennel. Az ő útja magában foglalja a bűnbocsánatot, és az áldozatbemutatást a benne való hit helyettesíti. Sokak számára ez túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, ezért tovább próbálkoznak, hogy jó benyomást tegyenek Istenre jóságukkal. Te is ezt teszed? Egy keresztyén író így emlékezik: „Évekig így éltem. Azt jelentette, hogy mindent tökéletesen kellett csinálnom, különben bajba kerülök Istennél. Mivel ehhez a mércéhez lehetetlen felérni, a küszködés elrabolta a lelki nyugalmamat és az örömömet. Bár azzal próbálkoztam, hogy szeretetben járjak, nem voltam szeretetteljes ember. Nem tudtam megadni másoknak, amiről én sem tudtam, hogyan kaphatnám meg! Nem fogadtam el Isten kegyelmét a saját kudarcaimra; ezért nem tudtam mások felé sem kegyelmes lenni. Megpróbáltam betartani az összes szabályt, sok közülük nem is volt biblikus – de ez csak arra volt jó, hogy bűntudatom legyen. De hála Istennek, többé nem kell így élnem. Most már nem azért dolgozom, hogy meg legyek váltva, azért teszem, amit teszek, mert meg vagyok váltva! Az üdvösségem alapja nem az, amit én teszek, hanem egyedül az, amit Jézus tett értem.”

  Ha megérted ezt az igazságot, akkor Istennel való kapcsolatod többé nem erőlködés lesz, hanem öröm!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetAngyali látogatás

  Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

  Feb
  20
  Heti IGE bátorító üzenet Angyali látogatás

  Angyali látogatás

  „A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek, mert ezáltal egyesek – tudtukon kívül – angyalokat vendégeltek meg.” (Zsidók 13:2)

  Debby Gass egyszer Nevada államban autózott, ám kifogyott a benzinje. Egy fiatal hölgy egyedül egy kis autóban egy elhagyatott úton, ahol senki nincs a közelben – minden oka megvolt a félelemre. Nemsokára arra jött egy nagy teherautó, és a közel kétméteres vezetője kiszállva megkérdezte: „Segíthetek, hölgyem?” Amikor Debby elmagyarázta helyzetét, a férfi azt javasolta neki, hogy zárja be az autóját, és felajánlotta, hogy elviszi őt egy benzinkúthoz, ami a néhány mérföldnyire lévő autópályánál van. Most mit tegyen? Isten hangja, melyet Debby már megtanult felismerni, ezt suttogta: „Minden rendben, menj csak vele!” Útközben a férfi elmondta, hogy börtönben volt, ott találkozott Krisztussal, és az élete gyökeresen megváltozott. Fényképet is mutatott Debbynek a feleségéről és a családjáról. Amikor visszatértek az autóhoz, segített betölteni az üzemanyagot, majd elköszönt és elhajtott. Akkor történt! Amikor Debby az autóba beszállva indulás előtt körülnézett – az országúton mindkét irányba mérföldekre el lehetett látni –, a teherautó sehol nem volt! A negyventonnás jármű egész egyszerűen eltűnt a vezetőjével együtt!

  A Bibliában azt olvassuk: „A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek, mert ezáltal egyesek – tudtukon kívül – angyalokat vendégeltek meg.” Debby meg van győződve, hogy Isten egy angyalt küldött aznap a segítségére.

  Te mit gondolsz? Sokunknak van hasonló története, de nem beszélünk róla. Talán félünk a kritikától. Talán csak jóval később döbbenünk rá, hogy egy angyallal találkoztunk!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetAdj gyermekednek önbizalmat!

  Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

  Feb
  13
  Heti IGE bátorító üzenet Adj gyermekednek önbizalmat!

  Adj gyermekednek önbizalmat!

  „Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.” (Példabeszédek 22:6)

  William Hodding Carter újságíró írta: „Csupán két tartós örökség van, amit remélhetünk megadni gyermekeinknek: gyökerek és szárnyak.”

  Azoknak a gyermekeknek vannak gyökereik, akik tudják, hogy feltétel nélkül szeretik őket. Így aztán szilárdan meg tudnak állni, bármit hoz is az élet.

  A másik oldalról, ha a gyermekekbe önbizalmat plántálsz, és bátorítod őket arra, hogy merjenek álmodni, azzal szárnyakat adsz nekik. Ha a gyermekeknek megadjuk az önbizalmat a győzelemre, azzal már félúton vannak a siker felé. De ha enélkül kell felnőniük, akkor a kudarc felé tartanak. Ez azt jelenti, hogy szülőként ki kell mutatnod, hogy bízol gyermekedben és hiszel a benne rejlő lehetőségekben, így erősödik az önbizalma. Minden gyermekben ott rejtőzik a nagyszerűség magva, amit Isten ültetett el bennük; ha kinyilvánítod, hogy hiszel bennük, azzal öntözöd ezt a magot, és lehetőséget adsz a növekedésére.

  Észrevetted már, hogy az emberek általában az elvárásaid arányában teljesítenek kiemelkedően vagy rosszul? Ha folyamatosan bírálod gyermekeidet, akkor negatív beállítottságúak, önbizalom-hiányosak és szorongók lesznek. De ha hiszel bennük, és azt feltételezed, hogy jól fognak teljesíteni, akkor önmagukat felülmúlóan nőnek fel a várakozásodhoz. A hited teremti meg azt a környezetet, amelyben megtanulnak repülni! Ha pénzt adsz nekik, elköltik. Ha anyagi javakkal halmozod el őket, elherdálják. De ha Istenbe vetett hitet és önbizalmat ültetsz el bennük, akkor megvan az esélye, hogy kiválóan teljesítenek életük bármely helyzetében.

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetÁtvészeled ezt a vihart!

  Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

  Feb
  06
  Heti IGE bátorító üzenet Átvészeled ezt a vihart!

  Átvészeled ezt a vihart!

  „Én hiszek az Istennek, hogy úgy lesz, ahogyan nekem megmondta.” (Apostolok cselekedetei 27:25)

  Róma felé vezető útján Pál hatalmas viharba került. Története három értékes tanulsággal szolgál:

  1) Az engedetlenség vihart okozhat. Mivel a kapitány nem hallgatott Pál figyelmeztetésére, odaveszett a hajója, a rakománya, majdnem az élete is. Az engedetlenséged viharokat okozhat az egészségedben, az anyagi helyzetedben, a családodban, a hivatásodban. Isten nem írta oda parancsolatai elé: „ha kedved van hozzá, tedd meg.” Nem! Ő komolyan gondolja, amit mondott, és a te érdekedben mondja, szóval figyelj oda rá!

  2) Nem vagy egyedül a viharban! Isten veled van és vigyáz rád. Pál azt mondta: „Mert ma éjjel elém állt annak az Istennek az angyala, akié vagyok, és akinek szolgálok. Ez azt mondta: Ne félj, Pál, neked a császár elé kell állnod, és Isten neked ajándékozta mindazokat, akik veled vannak a hajón. Ezért bizakodjatok, férfiak! Én hiszek az Istennek, hogy úgy lesz, ahogyan nekem megmondta.” (ApCsel 27:23–25). Ha Isten a fedélzeten van, nincs olyan vihar – bármennyire tombol is –, ami elsüllyeszthetne.

  3) Ha Isten ígéreteire támaszkodsz, akkor az ő felhatalmazásával cselekedhetsz. Lehet, hogy Pál fogoly volt, de a valóságban mégis nagyobb hatalma volt, mint a kapitánynak. Bár bilincsbe volt verve, ő volt a hajón a legszabadabb ember.

  Ha világosan megértetted Isten üzenetét, bármilyen helyzetet kezelni tudsz, mert az ő igéje ezt mondja: „Célt téveszt minden fegyver, amit ellened kovácsoltak, meghazudtolsz minden nyelvet, mely törvénykezni mer veled. Ez az öröksége az Úr szolgáinak, így szolgáltatok nekik igazságot – így szól az Úr.” (Ézsaiás 54:17).

  A mai üzenet számodra tehát ez: bízz továbbra is Istenben, és ő átvisz a viharon!

   

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetLégy teherhordozó!

  Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

  Feb
  01
  Heti IGE bátorító üzenet Légy teherhordozó!

  Légy teherhordozó!

  „Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét.” (Galata 6:2)

  Bárkivel is találkozol, bizonyára rejteget valamit, de nem azért, mert hátsó szándékai vannak, hanem azért, mert vannak olyan sebek, melyek annyira személyesek, hogy nem szeretünk beszélni róluk. Ha férjed durva szavakkal megbánt, a fájdalom túl mély lehet ahhoz, hogy bárkinek is beszélj róla. Vagy ha a férjed hall tőled vitriolos zsörtölődést, belül összetörik, de nem tudja kimutatni. Ezért mindketten visszavonultok sebeiteket nyalogatni, és kerülitek mások megjegyzéseit és kérdéseit.

  Ez a helyzet most veled is? Küszködsz valamivel, amiről nehéz beszélni? Ha igen, ne feledd, hogy mások is vannak hasonló helyzetben! Haragjuk gyakran a fájdalom tünete, és ami távolságtartásnak tűnik, az csak az elutasítástól való félelem vagy a probléma rejtegetése.

  Jézus a legjobbat látta az emberekben, és kész volt letérni útjáról, hogy kegyelmet gyakoroljon irántuk és levegye terheiket. Emlékszel, hogyan bánt a házasságtörésen rajtakapott asszonnyal (ld. János 8:1–11)? Felemelte őt, mert vele minden gyomból rózsa lehet! Emlékeztesd magad arra, hogy mások is keresztülmennek olyan dolgokon, amit nem beszélnek meg veled. Ők is elsírnak olyan könnyeket, amiket te nem látsz, és annyira elszigeteltnek érzik magukat, hogy azt el sem tudod képzelni. Ezért ahelyett, hogy nehezítenél a terheiken, próbálj könnyíteni rajtuk! Lehet, hogy te vagy az egyetlen gyógyító, akivel ma találkoznak. És ha segítesz vinni terheiket – Isten is segít vinni a tiédet!

  A Bibliában azt olvassuk: „tudjátok, hogy ha valaki valami jót tesz, visszakapja az Úrtól” (Efezus 6:8). Ma kérd Istent, hogy tegyen teherhordozóvá!

   

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetEmlékeztesd magad Isten hűségére!

  Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

  Jan
  25
  Heti IGE bátorító üzenet Emlékeztesd magad Isten hűségére!

  Emlékeztesd magad Isten hűségére!

  „De helyesnek tartom, hogy… emlékeztetéssel ébresztgesselek titeket.” (2Péter 1:13)

  A rúdugró csak akkor fedezi fel, milyen magasra tud ugrani, amikor átugorja a lécet. Aztán még magasabbra teszi azt. Isten is ilyen. Növelni akarja hitedet, még ha néha úgy tűnik is, hogy a tűréshatárod végére értél.

  Jon Walker lelkész és író mondta: „Volt egy pillanat, amikor éreztem, hogy Isten növelni akarja a hitemet. Pontosabban azt mondta, hogy ne fogadjak el többé rendszeres fizetést, hanem kezdjek el hitből élni… Azt tettem hát, amit mondott, és vártam a tőle jövő ellátmányt azzal a sugárzó bizonyossággal, hogy Isten majd gondot visel, hiszen megígérte. Feljegyeztem mindent, amiképpen Isten gondoskodott rólam, és a lista örömteli és lenyűgöző módon egyre csak nőtt. Isten eljuttatott a próbálkozó »remélem, meg fog történni« állapotból a biztos »tudom, hogy meg fog történni« állapotba. Ám néhány hónapon belül szó szerint tántorogni kezdtem a kétségek miatt. Összezavarodtam… elkezdtem mindenféle pénzszerzési módszerekkel próbálkozni… azt hittem, hogy az én felelősségem, hogy valahogy elérjek dolgokat, mert Isten vagy közbelép értem, vagy nem… Te talán előrébb jársz az Istenbe vetett bizalom tanulásában, mint én, de az is lehet, hogy te is megtapasztaltad azt, amit most leírtam.”

  Értsd meg: a rendíthetetlen hit abból a hitből születik, amit olyan nagy megrázkódtatások értek, hogy most már stabil, szilárd, rendíthetetlen. Minket leginkább az foglalkoztat, hogy szükségeink be legyenek töltve, de Istent a hitünk fejlődése érdekli igazán. „Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt” (Zsidók 11:6). Ezért írta Péter: „Ezért ezekre mindig emlékeztetni foglak titeket, bár ismeritek mindezt, és a megismert igazsághoz szilárdan ragaszkodtok. De helyesnek tartom, hogy… emlékeztetéssel ébresztgesselek titeket.” (2Péter 1:12–13). Emlékeztesd hát magad Isten hűségére!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetMerj álmodni!

  Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

  Jan
  18
  Heti IGE bátorító üzenet Merj álmodni!

  Merj álmodni!

  „Egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé.” (Filippi 3:14)

  Ahhoz, hogy bátran tudj haladni életutadon, megbízható térképre van szükséged. A Biblia ezt az útmutatót álomnak vagy látásnak nevezi. Mózes azt a látást kapta, hogy kivezeti Isten népét a rabszolgaságból, és elvezeti őket az ígéret földjére. Florence Nightingale álma az volt, hogy gyógyulást és reményt visz a krími háború sebesültjeinek. Thomas Edison álma az volt, hogy az izzólámpa segítségével fényt ad a világnak. Minden említésre méltó teljesítmény egy álommal kezdődött, ami szenvedélyes kutatássá vált az illető számára. Ezen áhítatos füzet kiadójának az álma az, hogy Isten Igéjét a lehető legtöbb emberhez eljuttassuk e földön. Miből tudhatod, hogy álmod Istentől való? Ha áldás számodra és javára van másoknak is.

  Nos, ha az álmod az, hogy egy hatalmas villában élj és óriási vagyont gyűjts magadnak, akkor ne számíts Isten áldására. Továbbá az álmod csak annyit ér, amennyi áldozatot kész vagy meghozni érte. A jó ötlet fáradságos munka nélkül csupán álmodozás. Az emberek negyven százalékának vannak nagyszerű ötletei, de semmit nem tesznek a megvalósulásáért, csak beszélnek róla. Másik 40% kész keményen dolgozni és mindenét odaáldozná egy nagyszerű látásért – csak épp nincs nekik ilyen. Csupán a maradék 20% az, akinek álma is van és hite is a megvalósításhoz.

  Még ha ebbe az utóbbi csoportba tartozol is, semmi sem garantálja a sikert, de jó esélyed van rá, jobb, mint a másik 80 százaléknak. Tehát csak rajta, merj álmodni!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetÉledjen fel benned újra a vágy Isten után!

  Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

  Jan
  11
  Heti IGE bátorító üzenet Éledjen fel benned újra a vágy Isten után!

  Éledjen fel benned újra a vágy Isten után!

  „Boldogok, akik megfogadják intelmeit, teljes szívvel keresik őt.” (Zsoltárok 119:2)

  A Biblia azt mondja: „Szeresd azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből” (5Mózes 6:5). „Bízzál az Úrban teljes szívből” (Példabeszédek 3:5). „Megtaláltok engem, ha teljes szívből kutattok utánam” (Jeremiás 29:13). Szereted az Urat teljes szívből? Bízol benne teljes szívből? Keresed őt teljes szívből? Csak az Istentől kapott látás belső tüze fog megőrizni attól, hogy utat tévessz, vagy engedd, hogy elnyeljenek olyan mulandó dolgok, melyek az örökkévalóság fényében jelentéktelenek. Gondolj a szülőszékre: arra tervezték, hogy az anya megfelelő testhelyzetben legyen a fájdalom és kényelmetlenség ellenére is. A kérdés az: meg tudsz-e maradni a hitben akkor is, ha nyomásnak és fájdalomnak vagy kitéve? Az állhatatos imádság és bibliaolvasás segít, hogy a megfelelő helyen maradj, amikor egyébként feladnád, vagy elhagynád Isten akaratát.

  Talán most azt gondolod, hogy ha nem vállalsz kockázatot, nem is ér újra fájdalom. De ez azt is jelenti, hogy nem lehetsz újra gyümölcsöző! Isten azt mondta Évának: „fájdalommal szülöd gyermekedet; vágyakozni fogsz férjed után” (1Mózes 3:16 NKJV). Figyeld meg: a vajúdás fájdalma után Isten azt ígéri, hogy megújítja a kapcsolatot férj és feleség között azzal, hogy újra feléleszti az asszonyban a vágyat. A lényeg ez: nincs jobb gyógyszer a múlt fájdalmára, mint a jelen vágya. Tehát, ha kimerítettek sikereid, vagy elcsüggesztettek kudarcaid, engedd, hogy Isten újra közel vonzzon magához! Engedd, hogy felélessze benned a vágyat, hogy azzá légy, akinek látni szeretne!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Küldetésünk

  Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."