23658 ima található a honlapon, összesen 31720 imádkozás. Regisztrálj, majd kattints és imádkozz!

  Egyéb kategóriák

  Valami nagyon szépet Istenért

  Valami nagyon szépet Istenért
  Napi több frissítés

  Somogyi Margit gondolatai

  Valami nagyon szépet ISTENÉRTJel

  Reggeli ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

  Júl
  08

  Az oviban mi volt a jeled, tudod? Hát.. én már nem 
  Amikor világra jöttünk, hamarosan utána viszont kaptunk egy jelet.Meg lettünk keresztelte a KERESZT jelével. Beléptünk egy hatalmas közösségbe,ami.maga az egyház.Majd,a bérmálás szentsége által a bérmálo püspök ismét keresztet rajzolt a homlokunkra.Felnottkent újra meg lettünk jelölve a kereszt jelével.Nagykoruan felelősen dönthetünk újra Krisztus mellett. Betegségünk idején a betegek olajaval rajzol keresztet a pap és mint egy erős gyógyító szentség erejével kapunk isteni erőt a szenvedések közepette.A betegek kenete nem UTOLSÓ KENET!Egy olyan gyógyír,ami erőt és kegyelmet ad! Többször felvehetik azok akik műtét, nagybetegségben szenvednek.Isten ereje meg mutatkozik és erőt ad!
  Aztán,a papszenteles alkalmából is a szentelendő mindkét kezét megkeni a püspöki,felkeni egy olyan szent jellel,amely ÖRÖKKÉ Jézushoz köti a felszentelt papot! Olyan eltirolhetetlen, kitörölhetetlen jel,amit sohasem képes semmissé tenni!
  Ilyen szentsegi jel,a házassági eskü a keresztre! Jézusra esküszik a mennyasszony,és a vőlegény,hogy "Isten engem úgy segéljen .. hogy Én Őt el nem hagyom"... De!!! Ha igazán szereti,akkor naponta erőt ad, és tanácsot is az édes Jézus ehhez a hűséghez!
  Két hűség nincs! Vagy házasság és az örök! Vagy mint pap és az is örök! "Egy lovat csak egy nyereggel lehet megülni" ugye?
  Ezek a jelek kísérnek minket!
  A kereszt Krisztus keresztje minden élet helyzetben ott van! Jel! " E jelben győzni fogsz!" Konstantin császár e kereszt alatt győzött! Háborúban mindig a kereszttel mentek,és győztek!
  Bárhol látunk keresztet gondoljunk arra,mi is minden bánat öröm közepette Krisztus keresztje mint jel lesz győzelmünk és oltalmunk!

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Valami nagyon szépet ISTENÉRT"Teher bíró hit!"

  Reggeli ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

  Júl
  03

  Évtizedekkel ezelőtt úgy,1988 körül mondta az egyik atya nekem." Magának el merem mondani,mert ELBÍRJA a hite!"
  Milyen az a hit mely kibírja a mostani és a ránk váró napokat? Mely nem vádol,hanem magával, magában tesz rendet. Isten az ítéletiunk napján nem azt fogja kérdezni hogy xy mit tett? Nem azt fogja kérdezni miben nem volt hűséges,hanem MIBEN VOLTAM ÉN ERÉNYES, HŰSÉGES, PÉLDAKÉP,TISZTA ÉLETET ELŐ IGAZ HÍVŐ? MILYEN VOLT AZ ÉN ÉLETEM? MIBEN VÁLTOZOTT MEG AZ EMBEREK VÉLEMÉNYE AZOK ALAPJÁN AMIT NEMCSAK IRASOMMAL,HANEM TETTEIMMEL IS VISELKEDESEMMEL NAPONTA GYAKOROLTAM!!
  Egy ember nagysága nem szavakban nyilvánul meg,hanem élet vitelében, és tetteiben! Hogy él?Papi hivatásában,mint hívő az adott plébánián milyen lelki erővel,milyen őszinteséggel éli az evangéliumot! Van e szavának hitele??? Van- e? Úgy szól e hogy arra nem lehet nemet mondani? Mert ő is a legmaximalisan ezt teszi.
  Isten engem úgy segeljen! " Eskuszegő lettem fél világ bolondja, így jár aki éjjel mulat nappal meg a Miatyankot mondja"- ez egy magyar nóta. Eskü szegőnek lehet hinni? No..igen.. Péter is megeskudott hogy nem ismeri Jézust...DE!!!! A Szentlélek ereje által megfordult az élete! Küzdött SŐT!!! Kész volt Jezusert meghalni! Vajon mi is? Mindegy hol állunk hol szolgálunk? Készek vagyunk?
  Teher bíró hit....most ezek az idők jönnek! Hitünk igazi próbái!

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Valami nagyon szépet ISTENÉRTSarlós Boldogasszony

  Reggeli ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

  Júl
  02

  Sehol a világon nem ünneplik úgy a mai napot,mint mi magyarok.. Sarlós Boldogasszony! Mária tisztelő elődeink így becezgettek a Szűzanyát! Sarlós! Miért Sarlós? Mert közel volt az aratáshoz.Minden egyes Mária unnepunknek van külön neve.Kisasszony! Gyeryaszentelo Boldogasszony.Gyumolcsolto Boldogasszony! És NAGYASSZONY! NAGYASSZONYUNK MÁRIA! És mindegyik valami természethez kapcsolódó jelzést címet kapott. Sőt! Kisasszonyt még úgy is hallottam Nagy Péter atyátol " fecske hajtó Boldogasszony" mert a fecskék akkor kelnek útra.Csodalatos, és találékony volt a magyar ember régen is.Lehet, hogy most is ki lehetne találni ehhez hasonlót.Pld: Kismamák találkozója.( Kiegészítés képpen..Vizitacio! Kismamák találkozója,Vizitacio!)Lehetne országosan elindítani. Egy olyan találkozót,amikor össze jönnek a kismamák.. Örvendeni egymásnak.Kulonbozo eszme cserét, tanúságtételet rendezni. Kisbabák ismerkedéset... És persze a Magnifikatot újra és újra elénekelni! Magasztalni Istent,mert ajándékot kaptam és ajandekozo lehetek. Kicserélni a tapasztalatokat.Milyen szép kezdeményezés lehetne.Nem érezné.magat egyedül egy kismama sem.Egyedul nevelő kismamák, megsegítésére....
  Mária útnak indult hogy Erzsébetnek segítsen! És találkozott két boldog édesanya! Hány boldog édesanyát lehetne látni így?!

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Valami nagyon szépet ISTENÉRT"A jót keressétek ne a rosszat..."

  Reggeli ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

  Júl
  01

  Mindig próbáljunk a jó úton haladni. Persze, vannak veszélyes útszakaszok, zsák utcák ami sehova sem vezet. Szent Pál azt írja,a jót akarom és mégis a rosszat teszem.Mert esendő, gyarló az ember.Hiaba beszélnek hogy ezt ne tedd meg,ez nem lesz jó neked, Ő akkoris belemegy.
  Tegnap este gyémánt misét néztem.Miben rejlik egy idős pap jósága,ereje? Miben van megbecsülése,tisztelete? Mert a jót kereste! Jóságra nevelte,oktatta híveit.Folyton keteste azokat a dolgokat,amik még jobban elősegítik és táplálják hívei Istenben vetett reményét, hitét és szeretetét. És ilyen bölcsen, nyílt elmével erő áradt belőle! Az ima embere a pap! Tápláléka a naponkénti zsolozsma, imádság, hivatalos dolgok,de a csúcs pontja napjának a szentmise bemutatása. Élő, eleven kapcsolat Jézussal! Zárt kapuk lelke ajtajában! A gonosz minden embernek tudja a gyenge pontját, és azon támad. Csak valamit hagyjunk el..egy imát, egy szentmisét egy rózsafüzért, és máris duruzsol..ugyan.. jól van most" nem fért bele.. no majd holnap...most fáradt vagyok...most alszom egyet...." Trükkök. Trukkozik.Es bele visz kis hagyagsagba,kis bűnbe és már ez sem fontos,az sem kell,minek...
  Istennel való szövetség örök! Ott nincs megalkuvás.Nincs olyan hogy ez nehéz leteszem" új életet kezdek" Ennek a gyementmises atyának Jézus az élete! ÖRÖKRE!! Pappá szentelese óta örökre Jézus oldalán akar maradni!" Példakép az igaz ember, világít az éjszakában." Igen! VILÁGÍT!!! Lámpást adott kezembe az Úr, hogy vilagitsak! Hogy utat musassak, hogy legyek az a mankó,amibe az én hiveim bele tudjak kapaszkodni.
  Isten áldása kísérje további papi életét, és sok emberben gyujtsa meg a hit lángját és vigyázzon rájuk! Isten éltesse Karcsi atya!!!

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Valami nagyon szépet ISTENÉRTVihar felett is uralkodó mindenható Isten

  Reggeli ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

  Jún
  30

  Isten az egész világ Ura és a mi Mennyei Atyánk.Tanultuk hittanbol.És tudjuk, hisszük hogy így is van. Ő a mindenek felett álló,egy örök Isten a teljes Szentharomsagos egységben!
  A mai evangéliumban olvashatjuk a kétségbe esett tanítványok kiállítását a viharos tengeren.Mi is sokszor, kiálltunk hol vagy Istenem? Hol vagy? Elvesztettem a fiamat, édesanyámat, drága szeretteimet, hol vagy? Hol vagy abban a virusban,abban a nagy esőzések, katasztrófák idején? Milyen Isten vagy? Ennyire szeretsz minket? Fajdalmainkat bizony kimondhatjuk, még meg is rendulhetunk hírünkben,meg is tagadhatjuk mint Péter, menekülhetunk mint az emmauszi tanítványok,de Jézus NEM TÁGÍT mellőlünk! Jézus,akkor is ott van a mi barkankban,ha mi nem érezzük ennek a vihar közepette az Ő jelenlétét. De mi kidobjuk e Őt a mi életünkből? Majd én megmutatom, Isten nélkül is boldogulok! Nem kell nekem az Isten aki ennyit gyötör,ennyi fájdalmat megenged,ennyi bajt hoz családomra! Csak egy baj van!!! Nem bírod egyedül!!!! Nem bírod nélküle!! Istenre nemcsak a rózsafüzért morzsolo öreg asszonyoknak van szüksége,hanem aki most olvasod írásom. Fáj a szíved? Össze vagy törve? Minden hullám össze csapott feletted? Nincs senki aki a banatodra gyógyírt adjon,sebeder begyogyitsa? Isten lát!!! És... ahogy oda térdelt Csókai fő orvos Úr egy fájdalmas nehéz időszakban, ő a nagy tudású nagy ember,mert élete térdre kényszerítette, úgy te is térdelj le,borulj le és szíved mélyébol kérj bocsánatot Istenedtol! És meglátod,annak a végtelen és IRGALMAS Istennek életed viharaban veled küzdő Istennek hatalmas erejét! Nem hiszed??? Kételkedsz Benne? Benne? Aki mindenek felett uralkodó Istenben? Bízz benne!!! Mert még Ő sohasem engedte el a kezedet! Te szakitittad ki! Fog meg újra és újra és újra! Mert a csodát megadja!! Nézz rá és láss!!!

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Valami nagyon szépet ISTENÉRTKét tábor

  Reggeli ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

  Jún
  27

  Mindig is két tábor van.
  Isten mellett, és Isten ellen.
  Isten mellett küzdő tábor sok megpróbáltatás, ellenségeskedés, kereszt hordozás,harc folytonos harc Isten ügyéért.Meg nem értés,mint Jézusnal.." aki utánam akar jönni.."( és úgy Isten igazából) Jézust követi az emberi meg nem értést tapasztalja meg nagyon sokszor.Nem kell a kereszt,az üldözés,az árnyékos oldal, jobb a napsütésben sütkérezni,mindenben a jót keresni.
  A másik tábor keresi a jó helyeket, pozícióban is,meg mindenhol. Kell a tanulmány, képzés,a siker,az élet adta lehetőségek,talentumok szerzése... Mindig megcsodálom a jó a szép küzdelmeket, amiket egy egy ember magából ki tud művelni. Látni akarat erejét, elszántságát. Ezek az emberek őszintén arra törekszenek hogy tudásuk által legyenek naggyá.Nem holmi protekcioval,meg kis kapuk bejutásaval. Tudják, mélyről indultak,nem kapták a megszerzett nagy állást " csak úgy" ezért ők olyan képességgel is rendelkeznek hogy egy egyszerű paraszt bácsival vagy pld velem úgy beszélhetnek el, hogy egy percig sem érzem magam kicsinek.Nem néz le,nem kritizál,nem javít ki minden mondhatom után,hanem érti az én egyszerű mondataimat.
  Tudjuk kik azok,akik felemelt fejjel járnak, és egy cseppet sem néznek ránk.. talán olykor pár szót megengednek velünk de ha nem szolgálja javukat akkor hamar" le pattintanak" minket. Sokszor a szeme pillnatasa elárulja,vagy a szája hamissaga is. Láttam olyant is,aki a háta közepére sem kívánta játszani amit játszott. Annyira látszott rajta.
  Isten ellenségei irigyek,ketszinuek, egyáltalán nem érdekli őket az Isten,de ha valaki mégis ezt teszi azt megpróbálják gyotorni.Jozsef és testvérei irigykedtek Józsefre,de sohasem látták meg benne azt az értéket, amit később szégyen szemre megtapasztalták. Lehet Isten ellen harcolni.Lehet! Megengedte még a kereszten is.De jajj azoknak akik halálra adták.Jajj azoknak akik üldöznek és nem őszinték! Nekem is jajj ha csak írogatok és nem törekszem minden nap a jóra!!!

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Küldetésünk

  Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."