19190 ima található a honlapon, összesen 22718 imádkozás. Regisztrálj, majd kattints és imádkozz!

  Egyéb kategóriák

  Nagyböjti lelki naptár

  Nagyböjti lelki naptár
  Naponta frissül

  Nagyböjti naptár 2020

  „Krisztus nevében kérünk téged, békélj meg Istennel” (2Kor 5:20)

  Hamvazószerdán megkezdődik a húsvéti készület ideje, a Nagyböjt. Szeretettel ajánljuk erre az időszakra a nagyböjti lelki programot. Az elmélkedések gondolatait Ferenc pápa 2020-as nagyböjti üzenetéből, a hamvazószerdai homiliájából és katekéziséből válogattuk.

  A böjt tudatos lemondás az üres és felesleges dolgokról, amely nem fogyókúra, hanem a lényegesre tör.

  Nagyböjti naptár 2020Nagyböjt 4. hete szerda

  Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

  Márc
  25
  Nagyböjti naptár 2020 Nagyböjt 4. hete szerda

  Ma csökkentsd vagy hagyd el, a glutén tartalmú ételeket!

  OLVASS!

  Iz 7,10-14;8,10 Íme, a szűz fogan.
  Zsid 10,4-10 Íme, eljövök, hogy teljesítsem akaratodat.
  Lk 1,26-38 Isten feltárta örök tervét Mária előtt, hogy őt választotta a Megváltó anyjának.

  ELMÉLKEDJ!

  Mit hordoz Mária a szívében? Egy nagyon fontos evangéliumi szó fedi fel ezt, a szümballó, vagyis az egybevetés, két különálló rész összeillesztése. Mária a szívében összeveti az angyali üdvözlet szavát a kereszt tapasztalatával: „Gyermeket fogansz, fiút szülsz, és Jézusnak fogod elnevezni. Nagy lesz ő és a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Az Úr Isten neki adja atyjának, Dávidnak trónját, és uralkodni fog Jákob házán örökké, s országának nem lesz vége” (Lk 1,31-33). Mária örömmel megy Erzsébethez, méhében a jövendő Megváltóval és tőle is azt hallja, hogy „Urának az Anyja” érkezett. A fölséges szavak mellett azonban fölbukkan lelkében a Születés képe is: akinek országa el nem múlik, a ház utolsó helyén az állatok közt született meg.

  CSELEKEDJ!

  Csatlakozom Ferenc pápa felhívásához: „Ezekben az emberpróbáló napokban, amikor az emberek a fenyegető világjárványtól rettegnek, szeretném javasolni az összes kereszténynek, hogy egyesített hanggal, együtt esedezzünk az Ég felé. Kérem az összes egyház és az összes keresztény közösség vezetőjét, valamint a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényt, hogy imádkozzon a Magasságos, Mindenható Istenhez, és mondjuk el egyszerre azt az imát, amelyet Urunk, Jézus tanított nekünk. Kérek tehát mindenkit, hogy egyrészt mindennap többször is imádkozza el a miatyánkot, március 25-én, szerdán délben viszont közösen, mindnyájan együtt imádkozzuk. Azon a napon, amikor sok keresztény arra emlékezik, hogy Szűz Mária hírt kap az Ige megtestesüléséről (Gyümölcsoltó Boldogasszony), az Úr hallgassa meg összes tanítványa egy lélekkel mondott imáját, kik a feltámadt Krisztus győzelmének megünneplésére készülnek.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Küldetésünk

  Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."