Valami nagyon szépet ISTENÉRT„Mire mentél az alamizsnálkodással ...”

Reggeli ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
06
Mire mentél az alamizsnálkodással
és mit használt jótékonykodásod? Mindenki látja, hogy mire mentél vele!” - Tóbiás könyve 2,9- 14.
Az imából nem lehet megélni. Szemesnek áll a világ - mondták már nekem, ugyanígy.
Tóbiás megvakul. De nem zúgolódik Isten ellen. Őszintén elmondja, nem takarta le a fejét, nem tudta, hogy verebek fészkelnek éppen ott, ahova lefeküdt. Az orvostól kenőcsöt kapott, de inkább rosszabb lett tőle. Négy évig vak volt. De ha valaki tisztán, őszintén él, sokszor nekitámadnak azzal: „mire mentél vele? - hogy vallásos vagy.
Látod, mégis elér a baj, pedig „szentes vagy! Támadás előbb jön, mint az, hogy megkérdeznék, hogyan bírsz hinni az Istenben, annak ellenére, hogy ennyi baj elér? Mi a titkod? Ezt senki sem kérdezi! Csak vádol, gyanúsít, kinevet! A „mai világban hinni?!...
Mi ebből a részből a tanulság? Nem vádaskodni, beszólni kellene, hanem megtanulni Ábrahámi hittel minden körülmény ellenére hinni. Egy rossz hír, betegség, halál esetében nem elfordulni Istentől, hanem még jobban belekapaszkodni. A végső győzelmet vele együtt lehet csak megvívni és kibírni. A rosszból, ami ér minket, megtalálni a kiutat és a jót, amit Isten elrejtett benne.
Bízzunk a minden időben segítő, ránk figyelő gondviselő Istenben, aki nem az ellenségünk, hanem a jótevőnk!
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."