Szeretetláng Lelki Napló Teológiai értékelésDr. Kovács Zoltán Teológiai cenzor

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
07

6.6.3.A Szeretetláng-ima
A IV. füzet végén fontos közlésként van feltüntetve, hogy – a Szűzanya állítólagos kérése szerint – az Üdvözlégy második fele hangozzék így: „Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, áraszd Szeretetlángod kegyelmi hatását az egész emberiségre, most és halálunk óráján. Ámen” (IV/36.). Ezen a kérésen azonban nem érződik az, hogy az Ave Maria csak így lenne helyes, sokkal inkább az, hogy ez egy opció83. Maga Erzsébet asszony is sokáig, 21 éven keresztül nem merte ezt leírni (IV/34). Komoly kérdésként értékelem, mert az Egyház legismertebb Mária-imáját érintené. Ha azonban ezt a kérést fakultatív opcióként tekintjük, a probléma megoldódik. Egy 2008. július 14-én kelt levélben, melyet a Guadalajara-i Főegyházmegye általános helynöke, G. Ramiro Valdés Sánchez írt alá, a Mozgalom imaformulája úgy kerül engedélyezésre, hogy az új részt az Üdvözlégy után kell csatolni.

A „Szeretetláng Lelkiségi Mozgalom” 2008. augusztus 15-én Sao˜ Paolo-ban jóváhagyott statútumában ez áll: „Poner en práctica entrelos miembros de la Asociación como una »devoción privada«, la petición de la Virgen en la segunda parte del Ave Maria: »Santa María Madre de Dios, ruega por nostotros pecadores; derrama el efecto de gracia de tu Llama de Amor sobre toda la Humanidad, ahora y en la hora de nuestra muerte. Amén« donde así sea apobado” (4.4.). A Mozgalom összejövetelein tehát imádkozható az Ave Maria ezzel a betoldott formával, a Mozgalom összejövetelein kívül pedig a helyi ordinárius engedélyével.

Meg kell jegyeznünk azonban, hogy a betoldással imádkozott Üdvözlégy nem „javítása” vagy „kiegészítése” az eredetinek, s nem is valamiféle variánsa, hanem egy önálló, az eredeti Ave Maria-tól független imádság.

-------------------------------------------------------

83 Esetleg lehetséges lenne, hogy csak a rózsafüzér-tizedek között legyen a fatimai fohászhoz hasonlóan elmondva.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."