Szeretetláng Lelki Napló - I. füzet 1962. augusztus 25. és 28. első részI/102-103

Napi Ima6 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
25

1962. augusztus 25.

Egy arc jelent meg lelki szemeim előtt. Nem tudtam mi okból, csak szemléltem csukott szemmel, s közben megéreztem: ez egy papi lélek. Kutatni kezdtem emlékezetemben, hol és mikor láttam, de nem tudtam rájönni, ki lehet. Azután napirendre tértem felette. Egyik délután, mikor lepihentem, egyik leányom abban a szobában a könyveket rendezgette. Egyszer csak elém tesz egy képet, ránézek: ez az az arc, akit lelki szemeimmel néhány nappal ezelőtt láttam. Elolvastam, ki az illető. Páter Bíró volt. Én őt sohasem láttam, sőt nevét sem hallottam, pedig nagy lélek ő. Ezt arról a lapról állapítottam meg, melyet leányom elém tett. A lapon a fénykép is látható volt az ő aranymondásaival.
„És ha annyit szenvedek, hogy bele is pusztulok, de szent leszek, mit vesztettem?”
Úgy hatott ez lelkemben, mint egy nagy robbanás. Éppen azokban a napokban igen sok és fárasztó kísértéssel környékezett a gonosz.


1962. augusztus 28.

Az Úr Jézus kezdett beszélgetni: „A magad akaratából semmit ne cselekedj. Amire Édesanyám és Én kérünk, azt közöld lelkiatyáddal. Az ő utasítása legyen neked mindig az útmutató, a többi az ő dolga, te csak alázatosan fogadd el minden szavát, melyek Tőlem valók.
Továbbra is lelked legnagyobb alázatosságával izzon, égjen benned a megváltó munkámban való részvétel vágya. Örök boldogságod jutalma nem marad el. Csak Nekem szolgálj minden erőddel!”

Egy alkalommal igen nagy vágy fogott el. Sok-sok lelket kívántam Neki. Ahogy így beszélgettem, Ő kedvesen szólt hozzám: „Kármelita kisleányom, most már látom, a nagy missziós munkát rád kell bíznom, viseld szíveden ügyemet. Új beosztásod lesz. Te leszel mától kezdve egyházközségünk lelkeinek képviselője. Ez nagy feladat. Minden reggel elmondod a reggeli imát az egyházközség lelkei helyett is. Az édesapákért, édesanyákért, az ifjúságért, a gondtalan gyermekekért, a balga öregekért, kik még mindig nem gondolnak életük céljára. Kérd reájuk a Szentlélek ajándékait! Bármennyi kegyelmet kérsz számukra, minden kérésedet meghallgatom. Kérd az Atyától az Én nevemben, és ajánld az egyházközséget az Én Szent Sebeim által irgalmába. Engesztelj napközben is az egyházközség hûtlen lelkeiért. Látod, ezért is le kell mondanod (magadról) egészen. Én kiválasztottalak Kertváros engesztelőjévé. Tudod mit jelent ez? Szinte papi méltóságot. Végezz értük sok lelki áldozást. A betegekről se feledkezz meg. Vigyázz, egyetlen lélek se kárhozzon el!” „Imádott Jézusom, én kérni fogom számukra, hogy jöjjön el a Te Országod.”

Ő tovább folytatta a beszélgetést: „Leánykám, ezzel a megbízással minden gyermekkori álmodat betetőztem. Ismertelek akkor is, tudom, mindig misszióba vágytál. Tudod, miért nem lehetett ezt előbb megtenni? Meg kellett érlelődnöd a családod körében erre a nagy munkára. Ne felejtsd el, a te legnagyobb missziós munkád most is a családod. Nem lehetett ezt előbb rád bíznom, nem akartam, hogy megállj félúton.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."