Szent Benedek Regulája 61. fejezet:Hogyan vegyék fel az idegen szerzetest?

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
16
61. fejezet: Hogyan vegyék fel az idegen szerzetest?
6Ha azonban vendégkorában azt látták volna, hogy nagyon igényes és tele van hibákkal, akkor ne csatlakozzék a monostor testéhez, 7hanem mondják meg neki tisztelettel, hogy távozzék, nehogy az ő lelki nyomorúsága másokat bűnbe vigyen. 8Ha pedig nem olyan, hogy kiutasítást érdemelne, ne csak akkor vegyék be a közösségbe, ha maga kéri, 9hanem inkább beszéljék rá, maradjon ott, hogy példájából tanuljanak, 10hiszen úgy is mindenhol egy Úrnak szolgálunk, egy Király alatt harcolunk. 11És ha az apát őt méltónak tartja, megteheti, hogy számára valamivel magasabb helyet jelöl ki. 12De nemcsak az ilyen szerzetest, hanem a papok és klerikusok fentebb említett rendjéből bárkit magasabb helyre sorozhat be az apát, mint ami belépése szerint megilleti, ha olyannak látja életét.
13De attól óvakodjék az apát, hogy más ismeretes monostorból fogadjon be állandó tartózkodásra szerzetest apátja beleegyezése és ajánlólevele nélkül 14mert írva van: "Amit nem akarsz magadnak, te se tedd másnak" (Mt 7,12 és Tób 4,16).
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."