Regnum Christi Elmélkedés Kincsek a mennyben -Évközi tizenegyedik hét – péntek - szerzetesekért

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
18

szerzetesekért

Evangélium:
Mt 6,19-23
Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol moly és rozsda emészt, ahol a tolvajok betörnek és lopnak. Gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem moly, sem rozsda nem emészt, és ahol tolvajok nem törnek be és nem lopnak. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is. A test világossága a szem. Ha tehát a szemed jó, egész tested világos lesz, de ha a szemed rossz, az egész tested sötét lesz. Ha pedig a benned lévő fény sötétség, mekkora lesz akkor a sötétség!

Bevezető ima: Uram, Istenem, annyira szeretlek téged! Kérlek, kösd erősen szívem a mennyhez! Add kegyelmedet, hogy hinni és remélni tudjam, örökre veled leszek a mennyben. Segíts, hogy szeressek mindent, amit Te, és erősíts meg elhatározásomban, hogy mindent megteszek, amit kérsz tőlem!

Kérés: Jézus, segíts, hogy úgy lássam és úgy értékeljem a dolgokat, ahogy Te!

Elmélkedés:
1.Kincs a mennyben. „Orvosok, ügyvédek, üzletemberek – övék a nagy pénz!” „Pénzzel nem lehet megvásárolni a boldogságot, de azért nagyon sokat segít!” Mennyi időt töltünk el minden nap azzal, hogy pénzről, vagy ahhoz kapcsolódó dolgokról gondoskodjunk? „Ha megnyerném a lottót, annyi gondom megoldódna!” Krisztus azonban azt mondja, hogy először Isten országán kell munkálkodnunk, nem a földi gazdagságon (ld. Lk 16,11); hogy a mennyben kell kincseket gyűjtenünk a felebaráti szeretet cselekedeteivel. Mi az én kincsem?

2. Mennyhez kötött szív. Azért fáradozunk, ami fontos számunkra: a könnyű atléta órákat edz, hogy elnyerje az aranyérmet; az orvos hallgató éveken át tanul, hogy ügyes sebész legyen; az anya éjszakákat virraszt át gyermeke jobbulásáért. Óriási áldozatokra vagyunk hajlandóak, ha el akarunk érni valamit, ami sokat jelent számunkra. A kérdés csak az, hogy ugyanazokat tartjuk-e mi értéknek, amit Jézus: első sorban az Atya tiszteletét és a lelkek megmentését. Hol van az én szívem? Milyen fontossági sorrendet állítottam fel én az életemben?

3.Fény az úton. Jézus a fény az életünkben. Az Ő életének és tanításának kell áthatnia szívünket és értelmünket, hogy valóban felismerjük az utunkat. Ha Krisztus példája irányítja cselekedeteinket, akkor életünk megtelik fénnyel. Viszont ha szívünk világi dolgokkal és földi kincsekkel van elfoglalva, akkor a legmélyebb sötétség lesz bennünk.

Beszélgetés Krisztussal: Uram, Jézus, töltsd el szívem és értelmem szereteteddel! Taníts meg úgy szemlélni és segíts úgy értékelni a dolgokat, ahogy Te! Szeretnék veled örökre együtt lenni a mennyben! Add kegyelmedet, hogy hűségesen követhesselek! Segíts meghalni magamnak, hogy csak neked élhessek!

Elhatározás: Ma valamivel több időt fogok az imának szentelni, és azt kérem a Szentlélektől, hogy töltsön el engem, és vezesse szavaimat és tetteimet. 

A pápa imaszándéka  2021. június hónapra: 
A házasságra készülőkért: Imádkozzunk a fiatalokért, akik keresztény közösségek támogatásával készülnek a házasságra, hogy növekedjenek a nagylelkű, hűséges és türelmes szeretetben.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."