Napi Vízkereszt ünnepe után 3. vasárnapZelma és Rajmund, valamint Emerencia napja

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
23
Napi Vízkereszt ünnepe után 3. vasárnap Zelma és Rajmund, valamint Emerencia napja
Napi igék

Éneklek az Úrnak, amíg élek, zsoltárt zengek Istenemnek, amíg csak leszek. (Zsolt 104,33)

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! (Jak 5,13)

Olvasmányok

Mt 8,5-13Róm 1,13-17

Vízkereszt ünnepe után 3. vasárnap

Akkor eljönnek napkeletről és napnyugatról, északról és délről, és asztalhoz telepednek az Isten országában. (Lk 13,29)

Minden nép dicsőítse az Urat, dicsőítsék őt a nemzetek, mert nagy a szeretete irántunk, és hűsége örökké megmarad! (Zsolt 117,1)

Lekciók: Mt 8,1-132Kir 5,1-15a

Igehirdetési alapige: 1Jn 3,10-12

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

A kórházban az ablak mellett volt az ágyam. Rajtam kívül még öten feküdtek a kórteremben. Sebészet. Sokféle jajgatás töltötte be a szobát. Az ajtó mellett levő ágyon egy idősebb férfinek szörnyű műtéteken kellett átesnie. A látogatást tiltották, járványos idő volt, viszont a férfi telefonja folyamatosan szólt. Ő pedig minden családtagjának, ismerősének, barátjának, egy idő után ugyanazokkal a fordulatokkal elmesélte, hogy mit és hogyan vágtak le belőle. Bosszantott. Nem hagyott olvasni, illetlenül hangos volt. Aztán arra gondoltam, mennyien szerethetik ezt az embert. Nem lehet látogatni, de nem hagyják magára. Minden órában éreztetik, hogy vele vannak.

A Jakab-levél részlete különösen az élet vége felé fordítja arcunkat. A szenvedés idején ne engedjétek el egymást, mert mindegyikünkben meg kell hogy maradjon az a tudat, hogy Isten velünk van. Nem mindig könnyű ez, ha az ember a vég felé közeledik. De igaz ez általában is a nehezen hordozott napokra. Nem véletlenül figyel a keresztény gondolkodás halálunk órájára. Elhatározott vagyok abban, hogy mindvégig hűséges leszek? Még a következő óráról sincs fogalmam! Segítséget kérők néznek felénk. Mi is segítségre szorulunk olykor.

De mondom nektek: Isten nem hagy el minket, sem most, sem halálunk óráján.


*

Ha elgyengül lépésem,

ha elhomályosul előttem a cél,

ha nincs erőm megtalálni az utat,

ha kivész belőlem a jókedv,

ha kétségbeesem –

ne hagyj magamra, Istenem!

Adj nekem támogató kezeket!

Szerző: Koczor Tamás

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."