Napi szentCAFASSO SZENT JÓZSEF

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
23
Napi szent CAFASSO SZENT JÓZSEF

Cafasso József (1811-1860) áldozópap Castelnuovo d'Asti-ban született, egy kisbirtokos négy gyermeke közülharmadiknak (húga, Marianna később Boldog Allamano József édesanyjalett). Környezete már gyerekként szentet látott benne.

Teológiai tanmulmányait Chieriben, majd a Convitto Ecclesiastico-ban végezte, ahol később rektor lett. A lelki élet mestere, közkedvelt lelkivezető. 1841-60 között Bosco Szent János lelkivezetője, nagyban segítette lelkisége kialakításában. Vallotta, hogy a mindennapi kötelességek elvégzése is a szentséghez vezető út lehet. Rendkívülisége a hétköznapi erények hűséges és következetes gyakorlása volt. Különös figyelemmel fordult a legszegényebbek felé. Apostolkodása kiterjedt a börtönökben sínylődő rabokra, akiket egészen a bitófáig elkísért, ezért kapta az "akasztófa-pap" gúnynevet. Rövid betegség után hunyt el 49 éves korában. Szentté avatásakor 1947-ben XII. Pius mint a papi élet modelljét állította az Egyház elé, mint "a szegények atyját, a betegek ápolóját, a bebörtönözöttek támaszát, az elátkozottak megmentőjét".

kép: Szentkép a XX. századból

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."