Napi ige Vilma, valamint Csaba, Sebõ, Sebestyén napja

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
05
Napi ige  Vilma, valamint Csaba, Sebõ, Sebestyén napja
Napi igék

Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton! (Zsolt 143,10)

A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. (Gal 5,22-23a)

Olvasmányok

Ézs 25,1-8Ézs 8,1-15

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

"Az Istenhez imádkozni kell, de a parthoz evezni." Lev Tolsztoj próbálta meg így visszaadni a hívő ember kettős feladatát. Hiszen erre van mandátumunk, hogy a Istennel való kapcsolatban megmaradva éljük életünket.

Pál jól ismert mondata a Lélek gyümölcséről azonban mindig elbizonytalanít. Merthogy önkéntelenül is elkezdjük keresni a gyümölcsöket saját életünkben, és kétségbeesünk, amikor oly keveset találunk belőle. Keresztény emberként sokszor érezzük azt is, hogy nagy az elvárás irányunkban, hogy mindenkor szeretetet, türelmet, békességet, szelídséget sugározzunk. Ám ez közel sem sikerül mindig.

A zsoltáros is ezzel szembesülhetett, mert számol a maga erőtlenségével, s kéri Isten tanítását, Lelkének erejét. Mert a gyümölcs mindig az Istennel való kapcsolat eredménye. Hiszen ha csak a magunk erejére hagyatkozunk, akkor minden cselekedetünk izzadságszagú marad. Ha pedig Istenre úgy tekintünk, hogy ő a mi odaszánásunk nélkül is megoldja problémáinkat, akkor csalódni fogunk. Mert nem elég "csak imádkozni", de ugyanígy nem elég "csak evezni" sem. A kettő egysége adja a keresztény élet összhangját. S ha így tudom kezdeni ezt a mai napot, akkor átélhetem Isten kegyelmének gazdagságát, ahogyan Reményik Sándor írja: "Álomfáidnak minden aranyágán / Csak úgy magától – friss gyümölcs terem."


*

Uram, add, hogy ne csak várjam kegyelmedet, de kész legyek el is fogadni azt. Add, hogy ne csak tenni akarásom vezéreljen, hanem odafigyeljek útmutatásodra is. Segíts, hogy ne apadjon el bennem a veled való kapcsolat utáni vágy. Mert nélküled semmit sem tehetek, veled viszont csodát élhetek át. Mert az élet legnagyobb csodája, ha a te utadon tudok járni. Ezt a csodádat munkáld bennem, Uram! Ámen.

Szerző: Baranyay Csaba

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."