Napi ige Szentháromság ünnepe utáni 19. vasárnapLukács napja

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
18

Bizony, többet ér az engedelmesség az áldozatnál… (1Sám 15,22b)

Pál írja: Hiszen a ti engedelmességetek híre eljutott mindenkihez, nektek tehát örülök. (Róm 16,19a)

Szentháromság ünnepe utáni tizenkilencedik vasárnap

Olvasmányok: Mk 2,1–12 és Jak 5,13–16

Lekció: Mt 9,1–8
Ef 4,17–28

Igehirdetési ige: 1Móz 2,18–24

 

Lelki útravaló a mai napra

Az Úr azt parancsolta Sámuelen keresztül Saulnak, hogy az amálekiták elleni háborúból ne hozzanak el zsákmányt, hanem mindenkit irtsanak ki az állatokkal együtt. Civilizált európai keresztényekként meg tudjuk érteni a népet, hogy a legszebb állatokat mégis elhozták, és Sault is, mert az ellenség fogságba esett királyát testvérének nevezte, és ahelyett, hogy megölte volna, megvendégelte. Saul nem engedelmeskedett, hanem okosabb akart lenni az Úrnál. Magyarázata kegyes is, hiszen azt mondta, hogy az állatokat az Úrnak szánták áldozatul. Akárcsak a Jézus korabeli farizeusok, akik azzal bújtak ki a szüleikről való gondoskodás kötelezettsége alól, hogy azt mondták, a vagyonuk azon része áldozati ajándék. A konfirmandus is mindig azt a pénzérmét veszíti el, amelyiket a perselybe kellett volna tenni, de a fagyira való megmaradt.

A mai, 21. századi európai keresztények számára egyetlen parancs az Isten és felebarát iránti szeretet. Ezért vannak utcán élő emberek, sőt, még ott is zaklatják őket. Ezért vesznek oda menekültek a Földközi-tengeren. Ezért éheznek százezrek a pazarlás mellett. Megint okosabbak vagyunk az Úrnál. Pedig többet érne az engedelmesség ennél a sok áldozatnál.

*

Urunk, Istenünk! Kérünk, taníts minket igaz engedelmességre.
Tartsd elénk igéd tükrét, hogy felismerjük a bűneinkre és mulasztásainkra adott álságos kifogásokat, és lelepleződjék képmutatásunk és szeretetlenségünk.
Szentlelked által indíts minket arra, hogy őszintén és tiszta szívvel tudjuk követni Urunkat és Megváltónkat, Jézus Krisztust. Ámen.Szerző: Bartha István

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."