Napi igeLukács napja

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
18

Isten így szól: Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem. (Zsolt 50,15(külső hivatkozás))

Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. (1Pt 5,7(külső hivatkozás))

Olvasmányok: 2Thessz 3,6–13(külső hivatkozás) és Lk 12,35–48(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

„Don’t worry, be happy!” Gyakran akad be a fülembe a nagy sláger. Könnyen fütyülhető, a szöveg is tanulságos. „Mindenki életében jöhet hupla, ha sokat aggódsz, akkor lesz csak dupla.” Persze van nekünk saját életstratégiánk is az LGT előadásában: „Ringasd, ringasd el magad.”
Be happy! Ringasd el magad! Összefügg a két életvezetési tanács. Miközben egyre erősebb az igény arra, hogy ne aggódjunk, mosolyogjunk, addig egyre nagyobb az igény a „ringasd el magad” különféle gyakorlataira. A gondokat és félelmeket nem lehet messzire elhajítani. Könnyen úgy járhatunk, mint a jéghorgász, akinek a kutyája visszahozta az eldobott dinamitrudat. Mintha a Péter-levél gondolata is erre a rugóra járna. Jöhet bármi, Isten majd megoldja. Ne aggódj, légy vidám! Aki pedig aggódik, az hitben gyenge. Bizony, ez a gondolkodás is igen felszínes, könnyen válhat droggá is.
Vannak gondjaink. Ezek nem oldódnak meg attól, ha nem veszünk róluk tudomást. Persze a gondoknak nem csak negatív oldala van. Az, hogy terheink vannak, azt jelzi, hogy felelősségünk van a világban. Ezt a felelősséget pedig nem rázhatjuk le magunkról, és nem is tolhatjuk Istenre, hiszen éppen tőle kaptuk. A gondoskodás gondja nem nehézkedés, hanem kegyelem. A gondoskodás gondját bátran bízhatjuk a gondviselő Istenre, mert gondja van ránk.

*

Gondoltam, gondoskodom magam a gondjaimról, hogy gondtalan legyek. Gondterhelt voltam, amíg gondviselő szereteted gondjaiba nem vett. Gondolhattam volna korábban is, hogy gondjaimra gondod van, hiszen te bíztad azokat a gondjaimra. Gondviselő szeretetedben járva gondolkodom, gondoskodom, „gondviselkedem”. Ámen.

Szerző: Makoviczky Gyula

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."