Napi igeLeonóra és Inez, valamint Gotlib, Nóra napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
06

Világosságodhoz népek jönnek, és királyok a rád ragyogó fényhez. (Ézs 60,3(külső hivatkozás))

Jöjjön el a te országod! (Lk 11,2b(külső hivatkozás))

Olvasmányok: Gal 2,16–21(külső hivatkozás) és Lk 19,11–27(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Gyerekkorom óta nagy élményt jelentett belépni a külső éjszakai sötétségből egy kivilágított, fényes, ragyogó épületbe, legyen az egy díszterem, koncertterem vagy éppen templom. A pupillák hirtelen beszűkülnek, majd lassan hozzászoknak a belső világossághoz.
Talán el sem tudjuk képzelni, milyen fényesség lehetett háromezer évvel ezelőtt a jeruzsálemi Templomban, ahol csak olajlámpások adták a ragyogást minden belépőnek. Mégis csodálatosnak írja le Ézsaiás azt, amikor a templom fényeihez megérkeztek a zarándokok. Mint aki maga is pap, a fogság utáni korban vizionálja azt a pillanatot, amikor újra beléphetnek ebbe a ragyogásba népek, királyok, és ahol együtt ünnepelhet minden ember, legyen bármilyen rangú-rendű. Eltűnnek a különbségek, és csak az összetartozás élménye határozza meg a jelent.
Jézus ugyanezt tanítja meg övéivel imádságában, amikor eljön Isten vágyott országa, amelybe belépve ugyanez a ragyogás vesz körül minket. Szinte vonz bennünket az a közösség, ahová készülünk mindannyian. Isten vár ránk.

*

Urunk, segítsd lépteinket, és ragyogásoddal világítsd be utunkat, mely feléd visz. Ámen.

Szerző: Aradi András

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."