Napi igeLehel, valamint Alfonz, Gusztáv, Özséb napja

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
02

Ne féljetek! Álljatok helyt, és meglátjátok, hogyan szabadít meg benneteket ma az Úr! (2Móz 14,13a–b(külső hivatkozás))

A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk, mert hű az, aki ígéretet tett. (Zsid 10,23b(külső hivatkozás))

Olvasmányok: 1Kir 3,16–28(külső hivatkozás) és ApCsel 27,13–44(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

„Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan” – mondja Zorbász, a könnyelmű, de szimpatikus csavargó Nikosz Kazantzakisz Zorbász, a görög című regényében.
Mi mindig a körülmények kedvező megváltozásától várjuk életünk jobbra fordulását. Változzanak a körülmények, addig meg összehúzzuk magunkat, és nem csinálunk semmit. A zsidó nép kiszabadul Egyiptomból, a rabszolgaságból, és Mózes vezetésével rálépnek a szabadság útjára. Milyen jó megtapasztalni az Úr kezének oltalmát (vö. 2Móz 14,8c), és milyen könnyű kétségbeesni, ha megváltoznak a körülmények! Melyikünk ne ismerne magára ebben a magatartásban? A váratlan, kedvezőtlen helyzetek egyikünket sem kímélik.
A mai igei bátorítás arra indít, hogy ne a körülményekre, hanem Istenre nézzünk. Helytállni azt jelenti, hogy a körülmények ellenére is hűségesen ragaszkodunk a felismert igazsághoz. „A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk…!” Ne a körülményeken tájékozódjunk, ne a saját érzéseinkben, természetes reakcióinkban bízzunk, hanem a hűséges Isten ígéreteiben. Ne várjunk a zenére, kezdjük el a táncot!

*

„Árnyék mögött fény ragyog,
Nagyobb mögött még nagyobb,
Amire nézek, az vagyok.”
(Gyökössy Endre)


Szerző: Grendorf Péter

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."