Napi igeIzidor napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
04

Izidor napja.

Miért mondanák a pogányok: Hol van az ő Istenük? A mi Istenünk a mennyben van, megalkotott mindent, amit akart! (Zsolt 115,2–3)

[Isten] láthatatlan valóját, azaz örök hatalmát és istenségét meglátja alkotásain az értelem a világ teremtésétől fogva. (Róm 1,20a)

Olvasmányok: Lk 18,31–43 és Mk 14,43–52

 

Lelki útravaló a mai napra

Egy mohawk indián törzsfőnök, Sakokwenonkwas mondta, hogy hite szerint Isten, aki a világot teremtette, rátette a kezét az összes teremtményére, és rajtuk hagyta. Így minden szentté vált. Isten sose mondta a mohawk indiánoknak, hogy válasszák szét a dolgokat istenire és világira, csak azt, hogy mindenre a világban tisztelettel nézzenek, mert minden megszentelt. Pál apostol pedig azt mondja, „ami látható Istenből, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén megtalálható”. A mohawk indián törzsnek ez abszolút világos. Így közelítettek mindenhez, ami élő.

Mi keressük-e Istent alkotásaiban? Szent-e számunkra a levegő, a víz, a fák, az állatok, a másik ember élete? Hiszünk-e abban, amit Paul Tillich teológus ír az Istenről, hogy „az isteni élet minden életben részesedik”? Vagyis egyetemes részesedés nélkül Isten nem Isten. Ennek ellenére leginkább azt tapasztaljuk, hogy a legtöbb embernek semmi se szent. És ebbe a „legtöbb emberbe” sok keresztény ember is beletartozik. Miért? Mert azt hisszük, Isten messze van? Egy mennyei személyiség, aki a világ és az emberiség felett lakozik? Elválasztható a Teremtő a teremtményeitől? Nem. „Isten mindenben részesedik, ami van, közössége van vele, osztozik sorsában” – vallja Tillich. Keressük őt!

*

Istenem! Tudom, hogy nem vagy messze tőlem, hogy nem vagy elválasztva tőlem, hogy részesedsz az életemben, hogy megszentelsz engem is, hogy osztozol sorsomban és szabadságomban. Kérlek, áldd meg életemet, hogy méltó legyen, hogy megszentelt legyen, hogy láthatóvá tegyen téged! Ámen.Szerző: Gombkötő Beáta

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."