Napi igeHajnalka napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
27
Napi ige Hajnalka napja
Napi igék

Nevedhez méltóan dicsérnek a föld kerekségén, Istenünk... (Zsolt 48,11)

Menjetek el, és hirdessétek: elközelített a menynyek országa! (Mt 10,7)

Olvasmányok

Jn 1,29-34Mt 26,1-16

 

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Információk, félinformációk, dezinformációk. Összefüggésükből kiragadott, hazuggá lett igazságok, igazságnak látszó hazugságok, egymáshoz nem tartozó, hamissággá összeláncolt igazságok. Körülvesznek és elárasztanak, elfogadjuk és továbbadjuk őket, menekülünk előlük, vagy fürdünk bennük. Meggondolatlanul továbbmondjuk őket, vagy végiggondolva hallgatunk róluk, de mindenképpen meghatározzák életünket. És közben jó lenne úgy hallgatnunk és úgy szólnunk, hogy tudjuk: amit hallunk vagy amit szólunk, az nem hamis, hanem igaz, nem rombol, hanem épít.

Ebben a harcban, ebben a vágyban azonban van egy olyan tény, amelyről szólni mindig öröm: elközelített a mennyek országa! Amióta Isten a földre lépett, itt van közel hozzánk. Az istengyermekség boldogsága a kegyelem, az újrakezdés arcot simogató, felemelő isteni érintésében mindannyiunk számára valósággá lett. A gyermekek örömteli meggondolatlanságával kiálthatjuk bele a világba: Elközelített, itt van velünk!

Van egy igaz hírünk: részesei lehetünk annak, ami nem becsapás, nem féligazság, nem kibogozhatatlan útvesztő, hanem Isten szeretetének személyesen nekünk készített ajándéka. Teljességre, örök életre alkotott gyermekei vagyunk, és ezt már most, felénk közelítő országának erőterében napról napra átélhetjük.

*

Uram, add, hogy mindennap örömmel és hitelesen tudjam megjeleníteni országod közelségét, ennek a közelségnek az örömét és erejét a rám bízottak között. Add, hogy országod szívekben zajló szelíd térhódítása békességet, örömöt, hitet és reménységet teremjen mind többek szívében. Ámen.

Szerző: Ördög Endre

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."