Napi Ige és GondolatVedd fel a ritmust!

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
23

„Öltsétek magatokra Isten fegyverzetét…” (Efezus 6,11)

Júniusban volt az idei esztendőnek az első olyan alkalma, amikor Gyülekezetünkben házasságkötés megáldására került sor. Családommal a szertartást követő lakodalomba is hivatalosak voltunk, és bár nem vagyunk táncos lábúak, olyan jó volt a zene, hogy mi is táncra perdültünk. Gyakorlatlanságunkat tükrözte, hogy alkalmanként kiestünk a ritmusból. Ilyenkor megálltunk egy pillanatra, majd újra kezdtük a táncot.

Ez történt az efezusi keresztyénekkel is hitük területén, amikor Pál apostol megírta a nekik címzett levelét. Az efezusi keresztyének ugyanis a köztük lévő hamis tanítók munkájának, és hitük meggyengülésének eredményeképpen kiestek a Krisztus hit „ritmusából”. Ezért kérte őket az apostol, hogy öltsék magukra az Isten fegyverzetét. Vagyis azon igyekezzenek, hogy személyes hitükben újra megerősödjenek, mert csak így fognak tudni ellenállni a kísértéseknek, és megmaradni mindabban, amit az apostoltól tanultak, a Szentlélek vezetése által. Vagyis kezdjék újra ott, ahol „kiestek a ritmusból”, mert csak így élhetik az életüket a bűnbocsánat, és az örök életben való hit örömében, és reménységében!

Valamennyiünkkel megtörténhet, hogy kiesünk a Krisztus hit „ritmusából”. Elég egy kósza gondolat, egy elejtett szó, egy helytelen cselekedet, egy mulasztás, és máris azon vesszük észre magunkat, hogy gyengül az Úrral való közösségünk. Mit tegyünk ilyenkor? Bátran álljunk meg, tartsunk bűnbánatot, és kezdjük újra! Vegyük fel újra a Krisztusban való hit „ritmusát”. Öltsük magunkra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassunk az ördög minden mesterkedéseivel szemben, és Isten dicsőségére éljünk a szívünkben lévő hitel, reménnyel, és szeretettel.

(Molnár Virág, Mezőkovácsháza – Nagybánhegyes – Kunágota)

*****************************************************

Imádság: 

Erősíts meg minket Urunk Lelked által, hogy hitünkben szilárdan meg tudjunk Állni! Ámen.

***************************************************************

A nap gondolata:

Tartsd meg a hit ritmusát!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."