Napi Ige és GondolatVállalnod kell a kockázatot, ha élni akarsz!

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
18

„A parázna Ráhábot, apja háza népét és minden hozzátartozóját azonban életben hagyta Józsué. Letelepedett Izráelben, és ott él mind a mai napig, mert elrejtette a követeket, akiket Jerikóba küldött kémkedni Józsué.”  (Józsué 6:25-26)

Ráháb látszólag egy értelmetlen és veszélyes döntést hozott, mikor befogadta és elrejtette a követeket. Értelmetlent, mert Jerikó az akkori viszonyok között szinte bevehetetlen volt, és veszélyeset, mert egy prostituált hazaárulóra gondolhatjuk mi várt volna. Ha viszont nem így dönt, mindenképpen meghalt volna. Valószínűleg neki csak ez az egyetlen alkalom adatott meg, hogy döntsön az Igaz Isten mellett.


Érdemes azon elgondolkodnunk, hogy nekünk hány és hány lehetőségünk volt már Krisztus mellett dönteni. Te mennyit hallottál már róla?


Döntöttél már? Ha nem, mire vársz még? Lesz-e még?Ráháb történetében láthatjuk Isten csodálatos tervét is. Hogy hogyan lesz egy mindenki által lenézett, megvetett nőből Dávid király üknagyanyja, és így Jézus őse is. Hogy egy jó döntés következtében egy egész nemzetség menekült meg.

Lehet kedves olvasó, hogy te is csak „tök véletlenül” olvasod e sorokat. Talán azt gondolod, erősek a városod falai. 

Talán nem is érzed a szükségét változtatni az életeden. Talán, talán, talán….

Egy azonban biztos: egyszer csak így, vagy úgy leomlanak a stabilnak vélt falak, és ha nem döntöttél, azzal is döntöttél! Ráháb hallott az Úrról, és élni akart.

Akarj te is!

 

(Nagy György, Mátészalka-Kertváros)

*****************************************************

Imádság:

Uram! Életem egyetlen stabil pontja Te vagy. Köszönöm, hogy Benned és általad a bizonytalanságot a teljesen bizonyos váltja fel életemben. Ámen

***************************************************************

A nap gondolata:

 A vallásos közhelyek és a megszokott, átlagos imakérés-listák alááshatják a lehetőséget, hogy mély és személyes kapcsolatba lépj Istennel. Inkább nyílj meg előtte! Áss mélyre, beszélj őszintén arról, honnan jössz, mit érzel, mit gondolsz és mire vágysz! Ezt jelenti barátságban lenni Istennel!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."