Napi Ige és Gondolat MEGAJÁNDÉKOZOTTAK VAGYUNK!Vasárnap

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
23
Napi Ige és Gondolat MEGAJÁNDÉKOZOTTAK VAGYUNK! Vasárnap
MEGAJÁNDÉKOZOTTAK VAGYUNK!
KEGYESSÉGBEN ÉRLELŐDŐ SZERETET
„Az ő isteni ereje megajándékozott minket mindazzal, ami az életre és kegyességre való…” (2Péter 1,3)
Olvasandó: 2Pt 1:3-11
Különös dolog, hogy a szeretet nem az eleje, hanem a koronája a keresztyén életnek. S még abban is van különbség: először a sajátjait tanulja meg az ember jól szeretni, azután minden embert. Teréz anyának mondta valaki: „Azt amit maga csinál én egy millió dollárért sem vállalnám el. Erre ő így válaszolt: Egymillió dollárért én sem. Csak Krisztusért.” Ő ennyire megajándékozottnak tudta magát.
Annyiszor van szó a szeretetről, hogy már erejét veszíti a szó. Valaki ajánlotta is, hogy cseréljük le, s mondjuk helyette azt, hogy „keresd”. Ettől majd megújul, mert megértjük, hogy a szeretet nem egy érzés, hanem konkrét cselekvés.
Ha valaki végigolvasta a héten többször is az igeszakaszt, s meg-megállt az egyes értékeknél, az megérkezett a szeretethez. Mely így nem követelmény, nem elvárás, nem teljesíthetetlen parancs, hanem természetes következménye a hitnek. Csak van közte néhány fontos útszakasz, amelyet meg kell járni ahhoz, hogy megszülessen bennünk a hitből a szeretet. Ugye figyeltünk? Aki nem járja végig ezt az utat annak a szeretete sosem tudja reptetni a hernyót, s szúrós marad a gesztenyéje…
A szeretet komoly munka – „isteni cselekedet”! Ha valakiben elakadás van, s nem tud szeretni, annak még valahol korábbi értékekkel van előbb dolga. Nem fogja érteni a „teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből” induló szeretetet… Haladjunk az úton, s bátran, bizalommal fedezzük fel mi mindent készített nekünk a mi Urunk! (Fodorné Ablonczy Margit)
*************
Imádság:
Drága Megváltónk, nagy hála van a szívünkben megrendítő kegyelmedért. Köszönjük irgalmasságodat, hogy nem fáradsz el szeretni minket. Kérünk segíts megújulni szeretetedben, s taníts újra örömöt keresni, s találni mindabban, amit szeretettel készítettél nekünk. Ámen.
****************
A nap gondolata:
„Az utamba kerülő ember az Úr követe. Ezért mindig tedd fel a kérdést: Vajon mit kérdez tőlem az Úr ebben a helyzetben?”(Marilynne Robinson)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."