Napi Ige és Gondolat Lerombolás és felépülésSzombat

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
09
Napi Ige és Gondolat Lerombolás és felépülés Szombat
Lerombolás és felépülés
„Azért jelent meg az Isten Fia, hogy az ördög munkáit lerombolja” 1Jn 3,8b
„Megvan az ideje a rombolásnak, és megvan az ideje az építésnek.”(Préd 3,3) Mindennek rendelt ideje van az ég alatt a földön. Most az evangélium meghallásának van itt az ideje: Jézus azért jelent meg, hogy elvegye a bűnöket (5 v), s hogy az ördög munkáit lerontsa (8 v).
Az ördög is munkálkodik, nemcsak Isten? Mindent megtesz azért, hogy ne úgy legyen, ahogyan Isten akarja. Csakhogy az asszony magva a kígyó fejére taposott a Golgotán. Ő már egy legyőzött ellenség. Még fickándozik, még mindent megpróbál, hogy megtévessze még a kiválasztottakat is.
Jézus Krisztus visszajövetelére készülve nagyon fontos, hogy vigyázzunk önmagunkra és egymásra. A megtévesztő beszéd helyett figyeljünk a bennünket megtartó, egyértelmű, s életre nevelő Igére! Ne a tömegek által követett, divatos, hangzatosan szóló tévtanítókra, hanem a mi Tanítómesterünkre hallgassunk! Már az első században ott voltak ezek a romboló tévtanítások. Ám Isten munkája nyomán megmaradt az Anyaszentegyház. Kik által munkálkodott Isten? A próféták, az apostolok, az evangélisták, a pásztorok és a tanítók által. Sőt, Isten gyermekei mind, Isten munkatársai vagyunk. Hogyan lehetek ilyen munkatárssá? Úgy, hogy válaszolok Isten hívására.
Nemcsak Istennek, de a Sátánnak is vannak gyermekei, vannak munkatársai. Sokakat a maga oldalára akarna csábítani, megtévesztvén őket. Munkamódszere ma is a régi: Isten egyértelmű Igéjét elferdíti, kétségbe vonja. Először csak egy kicsit megmásít, aztán mindent eltorzít.
Mi lehet a dolgunk ebben a helyzetben? Megmaradni Krisztusban. Egyedül Ő tud megvédeni, s a Jó Pásztor meg is véd. (Sebestyén László Ede, Köröstárkány)
***
Imádság:
Hozom, Uram, szívemet Eléd. Ha abba oda nemillő tévtanítások tégláit helyezte az ördög, rombold le azokat! Szeretnék ismét csak Rád, csak Szavadra épülni. Tégy minket ilyen élő kövekké, hogy így épüljünk lelki házzá! Ámen
***
A nap gondolata:
Isten szava, a Lélek kardja elvégzi a szétválasztást az élő Ige és a hamis tanítás között. Mindent helyezzek az Ige mérlegére!
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."