Napi Ige és Gondolat Ki vagy te? – 2.Szombat

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
24
Napi Ige és Gondolat Ki vagy te? – 2. Szombat
Ki vagy te? – 2.
„Ki vagy te?” (Jn 1:19)
Városunkban az egyik nagy méretű hirdetőtáblán a következő szöveggel találkozhatnak az arra járók: „Pszt! A mosolyod úgyis elárulja, ki vagy!” Mit gondoltok, milyen hirdetésről van szó? Elárulom: fogászati hirdetés. De azért elgondolkodtató. A mosolyunk nemcsak a fogsorunk milyenségét árulja el, hanem másról is árulkodhat. Például az, hogy mennyit mosolygunk, arra is rámutat, hogy mennyi öröm van az életünkben. Vajon a hívő emberek többet mosolyognak-e, mint az Urat még nem ismerők? Minket elárul-e a mosolyunk? Árulkodik-e a Krisztushoz tartozásunkról?
Egyáltalán valami elárulja, hogy mi Kr. tanítványai vagyunk? Kellene. Nagyon is. Például a mosolyunk mellett a beszédünk. „A beszéded is elárul téged.” (Mt 26:73) – mondták annak idején Simon Péternek. Igaz, ez a származási helyéről árulkodott. De a mi beszédünk, annak tartalma árulkodik-e arról, hogy Jézus tanítványai vagyunk? A beszédünk más, mint az Urat nem ismerőké? Vagy ugyanúgy használunk nyomdafestéket nem tűrő szövegeket, mint az Úrban nem hívők?
Mi a helyzet a tetteinkkel? A tetteink, az életvitelünk elárul minket? Másképpen él és cselekszik egy hívő ember, aki Jézus tanítványa? Miben? Ha tudjuk, hogy kik vagyunk, ha elhisszük, hogy egyedi alkotásai vagyunk Urunknak, hogy küldetésünk is Tőle van, hogy a Hozzá tartozás alapjában véve határoz meg bennünket, akkor az számos módon megjelenik a mindennapjainkban. Gondolkodj el azon, hogy veled kapcsolatban mi árulkodik arról, hogy az Úr gyermeke vagy? (Katona Béla, Nyíregyháza-Kertváros)
***
Imádság:
Uram! Tölts be engem magaddal, hogy életem minél inkább rólad árulkodjon! Ámen
***
A nap gondolata:
„Ki vagy? Vigasznak, írnak szántak,
menedéknek, oszlopnak, szárnynak.
Ki van jelölve a helyed,
ne nyugodj, míg meg nem leled.”
(Részlet Bódás János: Ki van jelölve a helyed c. verséből)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."