Napi Ige és GondolatFogadjuk el Isten akaratát

Napi Ima8 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
08
Napi Ige és Gondolat Fogadjuk el Isten akaratát
Fogadjuk el Isten akaratát
„Amikor Jézus az egyik városban járt, egy leprával borított ember meglátva őt, arcra borult, és kérte: Uram, ha akarod, meg tudsz tisztítani engem.” (Lk 5, 12)
Isten számára nincs lehetetlen. Ő bármit megcselekedhet, ha akarja. Igénkben egy leprás kér segítséget az Úr Jézustól: „Uram, ha akarod, meg tudsz tisztítani engem.” Nagy kulcsszó itt az akarod. Ez a beteg ember tudja, hogy Jézus az egyetlen, aki segíthet rajta, és számára nincs lehetetlen, ő pedig gyógyulásra vágyik, de mégsem erőlteti Jézusra az akaratát. A Megváltóra hagyja a döntést, kimondva azt, hogy legyen meg a te akaratod. Jézus segített rajta, meggyógyította ezt az embert. Akkor a gyógyulás ideje volt, máskor azonban más az Isten akarata. Gondoljunk csak Pál apostolra, akit nem meggyógyított az Úr, hanem erőt adott neki a betegség elhordozásához. Pál ezt alázatos szívvel megértette és elfogadta. Nagyon fontos, hogy mi is el tudjuk fogadni Isten akaratát, még akkor is, ha az esetleg pillanatnyi próbatételekkel jár együtt. Kérjük bátran az Élet Urát, hogy adjon gyógyulást betegségeinkből, de tudjuk elfogadni azt is, ha nem gyógyulást ad, hanem erőt a próba elhordozásához. Sőt azt is tudjuk elfogadni, ha magához szólít minket, vagy szeretteinket. Tudva azt, hogy akár élünk, akár halunk, az Úréi vagyunk. (Hollósi István, Mérk-Tiborszállás)
**************************
Imádság:
Mindenható Urunk! Tudjuk, hogy számodra minden lehetséges, és nálad nincs lehetetlen. Te vagy az egyetlen, aki nekünk is biztos segítségünk vagy, és te mindig a javunkat akarod. Segíts megérteni és elfogadni a Te akaratodat. Ámen.
*************************
A nap gondolata:
Áldott az Úr, aki folyamatosan árasztja ránk kegyelmét, még az is bővölködhet majd, akinek most még csak kicsi, de valóságos hite van. (C.H. Spurgeon)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."