Napi Ige és GondolatAkarom. És Te, Uram?

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
23
Akarom. És Te, Uram?
„Senki semmiféle módon ne vezessen félre titeket.” (2Thessz 2,3)
Ebben a világban két szellemi erő működik. Istené és Isten ellenségéé. Valamelyiknek mindig engedünk. Odaadjuk az akaratunkat. Engedjük formálni az akaratunkat.
Soha, még alvás közben sem kapcsolhatjuk ki az agyunkat, és az abban felhalmozott, feldolgozásra váró ismereteket. Amiknek jó részét nem tanulással szereztük. Körülvettek minket, hatottak ránk. Szerettük őket, vagy undorodtunk tőlük. Mindegy, itt vannak. Itt, a fejünkben. Működnek bennünk, dolgoznak rajtunk.
Tudatos, érző, gondolkodó személyekként kezdhetünk velük valamit. Átadhatjuk őket minőségellenőrzésre. Istennek.
Én így szoktam: Uram, ezt láttam. Jó ez nekem? Elmeséljem? Használhatom még, vagy jobb, ha elfelejtem?
Ezt hallottam. Javamra válik, vagy dobjam ki a fülemből és a tervezgetéseimből?
Van valami dolgom velük? Ha nincs, segíts elfeledni őket. Ha azért éltem át, mert a te terved része, akkor kérlek, lépjünk tovább! Magyarázd meg, mit tegyek vele!
Ha megerősíti, tovább építi a hitemet, adj erőt ehhez az építkezéshez. Ha rombolja a hozzád, felfelé vezető lépcsőt, akkor segíts, hogy gyorsan kitakarítsam az életemből, mert elveszi a helyet a te dolgaid elől!
Gyenge vagyok. Kérlek, ne szolgáltass ki a tévelygés hatalmának, hanem ragadj meg, és húzz vissza a közeledbe! Oda, ahol újra, jól érthetem a szavadat, és teljesen egyértelmű az akaratod. Azt akarom követni, azért imádkozom.
Ne váljon unalmas kántálássá a kérésem: „Legyen meg a te akaratod!”
(Dr. Kereskényi Sándor, Szeged-Honvéd tér)
********************
Imádság:
Akarom? Nem akarom?
Akarom, de nem szabad? Nem akarom, de Te igen?
Döntsd már el, Uram, aztán mondd meg nekem is!
Azt akarom. Ámen
**********************
A nap gondolata:
„…ne bántsuk azokat, akik nem hisznek. Inkább vállaljunk bűnbánó felelősséget azért, hogy nem tudjuk úgy mondani és hirdetni az Igét, hogy az életre hívja a minden emberbe beleteremtett hit-képességet. Lehet, hogy én felelősebb vagyok a másik ember hitetlenségéért, mint ő maga.” (Farkas József)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."