Napi igeEleonóra, valamint Leonóra, Nóra, Péter napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
21

Formált tehát az Úristen a földből mindenféle mezei állatot, mindenféle égi madarat, és odavitte az emberhez… Így adott az ember nevet [mindegyiknek]… (1Móz 2,19–20)

Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtenek, és a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem vagytok-e ti értékesebbek azoknál? (Mt 6,26)

Olvasmányok: 2Tim 3,10–17 és 1Kor 10,23–11,1

 

Lelki útravaló a mai napra

Milyen könnyű belesüppedni az önsajnálatba! Akár akkor, amikor látjuk, hogy mások jobb anyagi körülmények között élnek, mint mi. Akár akkor, amikor arra koncentrálunk, hogy milyen javak hiányoznak az életünkből.

Jézus ma az állatok világára hívja fel a figyelmünket a pénzügyek kapcsán. Isten olyan teremtményeire, amelyek nem vetnek és nem aratnak, így csűrbe sem gyűjtenek, tehát Teremtőjük tartja el őket. Azt is mondja Jézus, hogy ha róluk így gondoskodik az Úr, akkor hogy ne gondoskodna rólunk, amikor értékesebbek vagyunk számára az állatoknál is.

Mindez nem felhatalmazás persze a számunkra, hogy bátran legyünk felelőtlenek. A zsidó gondolkodásban a névadás éppen a felelősséget és az elnevezett fölötti, jó értelemben vett hatalmat jelenti. A teremtéstörténetben is a bölcs hatalom gyakorlását fogalmazza meg Isten az egyik életcélként.

Hol van hát számomra az arany középút? Hol van számomra a határ a túlaggódás és a felelőtlenség között? Hogyan tudom rábízni Istenre az anyagi javaimat, miközben felismerem a saját felelősségemet?

*

Szerető Istenem!
Köszönöm, hogy megalkottál. Köszönöm, hogy élhetek. Köszönöm minden képességemet, amellyel pénzt tudok keresni, illetve bármilyen módon eltartani magamat és szeretteimet.
Gyónom neked mindazt, amivel az anyagiakban vétettem ellened és mások ellen.
Kérlek, segíts megtalálni az arany középutat a felelőtlenség és a túlaggódás között, a te szent nevedért.
Ámen.Szerző: Pethő Judit

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."