Napi igeEdit, Ciprián, Edda, Eugénia, Kornél, Soma

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
16

Tiszteld az Urat vagyonodból… (Péld 3,9)

Adjatok kölcsön, semmit sem várva érte: nagy lesz akkor a jutalmatok, és a Magasságos fiai lesztek… (Lk 6,35)

Olvasmányok: Filem 1–16(17–22) és 2Kor 5,1–10

 

Lelki útravaló a mai napra

Sokan azt gondolják, hogy az élet akkor értékes, ha minél több profitot, hasznot, gazdagságot sikerül felhalmozni. Ők az élet értékét abban mérik, hogy kinek van nagyobb háza, márkásabb autója, komolyabb összeg a bankszámláján. A kísértés nagy, hogy mi is beleessünk egy hasonló értékrendbe, amikor időről időre azt tapasztaljuk, hogy a gazdag ember látszólag többet ér.

Azonban csak látszólag! Ettől a gondolattól szeretne bennünket megszabadítani Isten igéje. Isten arra int, hogy osszuk meg, amink van, adjunk úgy is, hogy nem várunk viszonzást. Na nem azért, mintha neki szüksége lenne a mi pénzünkre. Ő nem szorul rá. Ő nem függ a mi anyagi javainktól. Viszont mi függünk tőle. Mi folyamatos függő viszonyban kell, hogy legyünk vele. Rászorulunk a folyamatos kapcsolódásra, állandó jelenlétére. Ezt a kapcsolatot szeretné megerősíteni, amikor azt kéri: adjunk javainkból. Nem feltétlenül pénzt, sokkal inkább időt, odafigyelést, nyitottságot az ő igéje iránt.

Mert nem minden a pénz, a vagyon. Az idő, amely számunkra adatott, sokkal értékesebb! Az Istennel töltött idő olyan távlatot nyit meg számunkra, amely nem megfizethető, nem pótolható, mindennél értékesebb kincs. Adjunk teret és időt Istennek az életünkben, hogy belépve abba, igazi gazdagsággal ajándékozhasson meg bennünket, és mi is másokat!

*

Istenünk! Add, hogy életünket a helyes értékrend határozza meg. Ne a pénz, a gazdagság legyen az istenünk, hanem életünket a te óvó, megtartó kezedbe helyezzük bele.
Adj nekünk kapcsolódást mindennap veled. Így áldd meg mindennapjainkat, hogy veled járva gazdagíthassunk másokat is. Ámen.Szerző: Horváth-Csitári Boglárka Flóra

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."