Napi igeDénes, valamint Lídia, Mária, Marietta, Valter

Napi Ima6 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
08

De az Úristen kiáltott az embernek, és ezt kérdezte: Hol vagy? Az ember így felelt: Meghallottam hangodatakertben, és megijedtem, mert meztelen vagyok. (1Móz 3,9–10(külső hivatkozás))

Nincsen olyan teremtmény, amely rejtve volna előtte, sőt mindenki mezítelen és fedetlen az ő szeme előtt. Neki kell majd számot adnunk. (Zsid 4,13(külső hivatkozás))

Olvasmányok: Jn 21,1–14(külső hivatkozás) és Kol 1,1–14(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Azért viselünk ruhát, hogy eltakarjuk meztelenségünket. Amikor Isten megalkotta a világot, az emberpárt egy csodálatos kertbe helyezte. Nem tétlenségre teremtette őket, hanem munkára. Gondozniuk kellett a kertet. Minden fának a gyümölcséből ehettek, csak a jó és rossz tudásának fájáról nem. Ők mégis megszegték Isten törvényét.
Sajnos sokszor megfeledkezünk arról, hogy minden ember felelős a tetteiért. Isten pedig állandóan keres bennünket. Őelőle nem tudunk elrejtőzni. Egy fa, amely az Édenkert közepén volt: az ember bűnbeesésének eszköze. Az emberi természet olyan, hogy szereti elrejteni magát. Nem akarja beismerni bűnösségét. A fa az oka a bűnnek. Miért nőtt olyan nagyra, és miért olyan kívánatos a gyümölcse? A kígyó az oka a bűnbeesésnek; miért beszéli rá Évát, hogy szakítson és egyen férjével együtt?
A tudatlan kisgyermek, amikor megüti magát a kiságya sarkában, megveri az ágyát, mert azt találja bűnösnek. Mi, felnőttek jót mosolygunk ezen, pedig mi is ebbe a hibába esünk. Isten hívása rá kell hogy ébresszen bennünket arra, hogy Isten elől nincs menekvésünk. Isten azonban úgy szeret, ahogyan vagyunk. Milyen nagyszerű, hogy Isten kegyelmes szeretete sokkal nagyobb az ember bűnénél! Az ítélet napján neki kell majd számot adnunk tetteinkről.

*

„Szent, örök Isten, nincsen hova lennem. / Bárhova futnék, te utolérsz engem. / Egy menekvés van: hozzád térni, / Szívem kitárni, irgalmat kérni.” (EÉ 431,1)

Szerző: Kecskeméti Pál

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."