Napi igeBéla, valamint Gellért napja

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
23

Légy óvatos, maradj nyugton! Ne félj, ne lágyuljon meg a szíved... (Ézs 7,4(külső hivatkozás))

Vigyázzatok, álljatok meg a hitben, legyetek férfiak, legyetek erősek! (1Kor 16,13(külső hivatkozás))

Olvasmányok: Mt 26,30–35(külső hivatkozás) és Dán 2,1–23(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

„Könnyű azt mondani!” – juthat eszünkbe a mondat, olvasva a próféta biztató sorait, melyekkel a Jeruzsálem ellen, Arám és Izrael összefogásával indított támadás miatt erősíti Áházt, Júda királyát. Szükséges is a bátorítás, hiszen külső (Arám) és „belső” (Izrael) ellenség összefogásával kell Áháznak szembenéznie, mert még ha az ország kettészakadásának időszakában járunk is, Júda és Izrael gyökerei mégiscsak közösek az ősatyában, Jákóbban. A külső, idegen ellenséggel való szembenézés mellett így ott van még a testvér ellen támadó testvér sokkal súlyosabb élethelyzete is, amely még mélyebb indulatokat gerjeszt az emberben. Kimondottan nehéz ilyenkor, csalódottan és felháborodva óvatosnak, főleg nyugodtan és nyugton lenni.
Saját életünkből is tudjuk ezt, és ilyenkor felébred bennünk a tettvágy, a „majd én kézbe veszem a dolgokat” nagyon is emberi indulata. Ugyanakkor azt is tapasztaljuk, hogy indulataink miatt könnyen félre tudnak siklani a dolgok, és csak későn jövünk rá: másra lett volna szükség. Isten türelemre inti Áházt, mégpedig a hit türelmére, ami nem a tétlenség bénultsága, hanem az Istenbe vetett bizalom várakozása, kitartása.
Bölcs ember az, aki meglátja: élethelyzeteinkben nem a mi indulatunk, hanem a hit adhat győzelmet, akár tennünk, akár várnunk kell Isten nevében.

*

Köszönjük, Istenünk, hogy számíthatunk rád, és nem hagysz magunkra kérdéseinkben, kétségeink között, olyan élethelyzeteinkben, amelyekben erős az indíttatás, hogy indulatból, saját bölcsességünk szerint cselekedjünk, hozzunk döntéseket. Add nekünk a hit türelmét és állhatatosságát, hogy megkíméljük magunkat és másokat is a sebektől, amelyeket sokszor emberi bölcsességünk okoz akarva vagy akaratlanul. Ámen.

Szerző: Csorba János

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."