Napi igeArnold és Levente, valamint Doloróza napja

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
18

Adj nekünk mégis segítséget az ellenség ellen, mert az emberi segítség mit sem ér! (Zsolt 60,13(külső hivatkozás))

De hűséges az Úr, aki megerősít titeket, és megőriz a gonosztól. (2Thessz 3,3(külső hivatkozás))

Olvasmányok: Jn 6,37–40(41–46)(külső hivatkozás) és ApCsel 10,1–23(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Előfordul, hogy egy harci repülőgép ellenség-barát felismerő rendszere téved, és saját csapatára nyit tüzet. A mi ellenség-barát felismerő rendszerünk még megbízhatatlanabb. Előfordul, hogy ellenségnek látjuk azt, akiben titkolt tulajdonságainkat ismerjük fel. Amelyeket saját magunkban nem akarunk meglátni, mert szégyelljük, magunk elől is tagadjuk. Amikor Nábót szőlőjében Illés Aháb király elé toppan, a király így kiált: „Rám találtál, ellenségem?!” (1Kir 21,20) Akit ellenségként azonosítunk, lehet, hogy tükröt tart elénk, kudarcainkra emlékeztet, vagy arra, amitől félünk, amit nincs bátorságunk megtenni. Lehet, hogy vetélytársnak látjuk. Máskor azonban valódi ellenséggel kell szembenézni. Aki mély sebeket okoz, megkeseríti életünket, egzisztenciális fenyegetést jelent. Kérdésekkel küzdünk: Hogyan tudok megbocsátani? Hogyan állok talpra? Hogyan védjem meg magam? Miért teszi? Lehet, hogy én vagyok az ő Illése? És érzésekkel küzdünk: megalázottság, tehetetlenség, düh, árulás, magány, szégyen.
Miután tisztáztuk érzéseinket és kérdéseinket, feladataink vannak. Lehet, hogy belső ellenségünket kell megismerni és elfogadni. Vagy embertársunkkal a kapcsolatot átformálni. De lehet, hogy jobb őt elkerülni. Vagy lelkünkben megbocsátani. Adjon ebben segítséget Isten, erősítsen meg és őrizzen meg minket!

*

Istenem, benned bízom, ne szégyenüljek meg! Te ismersz engem, ismered érzéseimet. Világosíts meg, őrizz meg a gonosztól és minden kísértéstől. Erősítsd meg lelkemet, hogy az ellenség erőt ne vehessen rajtam. Ámen.

Szerző: Kézdy Péter

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."