Napi igeAdorján, Adrián, Adrienn, Olívia, Virgil

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
05

Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál. (Péld 18,10(külső hivatkozás))

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt... (Fil 4,6(külső hivatkozás))

Olvasmányok: 2Kor 13,3–9(külső hivatkozás) és Lk 19,1–10(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Védelemre van szükségünk. Talán nem valljuk be, mert erősnek akarjuk mutatni magunkat, pedig ingatag a helyzetünk. Mi tud megvédeni? Ez az ószövetségi ige így folytatódik: „A gazdagnak a vagyon az erős városa, magas várfalnak képzeli.” (Péld 18,11) Mi is sokféle várban bízunk, amelyeknek a falairól aztán kiderül, hogy csak mi képzeltük magasnak.
„Erős vár a mi Istenünk!” Evangélikus egyházunk jelmondata azt hirdeti meg, hogy azt az elrejtettséget, békességet, amelyre szükségünk van, egyedül Istennél találhatjuk meg. Miután Luther Mártont közellenséggé nyilvánították, Bölcs Frigyes fejedelem Wartburg várában rejtette el. Néhány hónappal később Luther mégis elhagyta a várat, ezt írva támogatójának: „Wittenbergbe sokkal magasabb védelem alatt megyek, mint a fejedelemé.” Isten biztosabb védelem bármiféle falnál, fegyvernél vagy hatalomnál.
Úgy gondoljuk, sok minden ellen van szükségünk erre a védelemre. Emberekről és eseményekről feltételezzük, hogy ellenünk lehetnek. És ennek alapján csalódhatunk az Istentől kapott védelemben, hiszen sok mindent hagy megtörténni, ami miatt aggódunk. Ő a bűntől, haláltól, pokoltól akar és tud megvédeni, mert az az igazi ellenségünk. Talán másféle toronyra van szükségünk, mint gondolnánk, de Istennél megtaláljuk azt, ami valóban kell a boldogságunkhoz.

*

Uram! Tégy engem igazzá, és ne gazdaggá, mert erős toronyra van szükségem. Sokfelé futok, sok mindent akarok megtalálni; add, hogy hozzád fussak, téged találjalak meg. Ámen.

Szerző: Tóth Károly

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."