Megszentelt tér Evangélium, ima és párbeszédSzent Lukács evangélista

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
18

Jelenlét

Ahogy elkezdem ezt az imát, tudom, Isten itt van. Körülöttem, az érzéseimben, a gondolataimban, mélyen a bensőmben. Egy pillanatra megállok, hogy átéljem Isten életadó jelenlétét. 

Szabadság

Megpróbálok elengedni minden előítéletet és szűklátókörűséget, mely elhomályosíthatja a jelen pillanatot. Isten irgalmas gondoskodására bízom őket. Így szabadon tudok imádkozni.

Tudatosítás

Uram, megajándékoztál az éjszakai pihenéssel. Add, hogy éber óráimban ne feledkezzem meg jóságodról. Mutasd meg, hogyan oszthatom meg másokkal áldásaidat.

Isten igéje

Lk 10,1-9
Ezek után az Úr kiválasztott más hetvenkettőt, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helységbe, ahová menni készült. Így szólt hozzájuk: „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek hát az aratás urát, küldjön munkásokat az aratásra. Menjetek! Úgy küldelek benneteket, mint bárányokat a farkasok közé. Ne vigyetek magatokkal erszényt, se tarisznyát, se sarut. Az úton senkit ne üdvözöljetek. Ha betértek egy házba, először ezt mondjátok: Békesség e háznak! Ha békesség fia lakik ott, rászáll békességetek, ha nem, visszaszáll rátok. Maradjatok ott abban a házban, és azt egyétek és igyátok, amijük van. Mert a munkás megérdemli a maga bérét. Ne járjatok házról házra. Ha egy városba érkeztek és szívesen látnak titeket, egyétek, amit elétek adnak. Gyógyítsátok meg ott a betegeket s hirdessétek: Közel van hozzátok az Isten országa!

Gondolatok a mai evangéliumhoz

  • Az irgalmasság és együttérzés evangéliumának szerzőjét, Lukácsot ünnepeljük ma. Nyilvános tevékenysége elején Jézus magához hívott hetven tanítványt, és elküldte őket, hogy folytassák az ő missziós munkáját. Hasonlóan küld minket is a mi világunkba. Együttérző és missziós lelkületért imádkozunk, hogy nagylelkűen és szeretettel megosszuk a kapott ajándékokat.
  • Sokunkban megvan a késztetés, hogy egy utazás során bebiztosítsuk magunkat a váratlan helyzetekre. Jézus azt az utasítást adta, hogy tanítványai csak a legszükségesebbeket vigyék magukkal. Legfontosabb vinnivalójuk Isten országának örömhíre és a gyógyítás képessége volt. Uram, tégy szabaddá, hogy bizakodó lélekkel végezzük folyamatos missziónkat, tudva, hogy te mindennel ellátsz, amire szükségünk van a szolgálathoz.

Imabeszélgetés

"Maradjatok itt, és virrasszatok velem!" A te szavaid, Uram, tanítványaidhoz, szenvedésed és halálod előtt. Tudom, Uram, hogy mindig mellettem maradsz, és virrasztasz velem életem minden napján. 

Befejezés

Megköszönöm Istennek az együtt töltött perceket és a megvilágosító gondolatokat, amiket esetleg a szöveggel kapcsolatban kaptam.

Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."