Kühár Flóris Vallomások és gondolatokHétfájdalmú Boldogasszony

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
15

A bűnbánat szentségének felvételéhez a hitnek az a látása szükséges, mely a feloldozó papban magát az Üdvözítőt, élők és holtak királyát és Bíróját látja meg. Minden szentség kívánja tőlünk a hit elszánt, biztos és bátor odaadását. Hit nélkül a szentségekben a külső je­let látjuk - és nem a rejtett, titkos valóságot. Hit nélkül az Euchartistia csak kenyér és bor. Enélkül a bűnbánat szentsége is csak fülbegyónás — egy papnak.

Hányszor okoz nehézséget az a kérdés: Minek gyón­jak a papnak, az is ember, lehet, hogy több a bűne, mint nekem. Aki így gondolkozik, annak vagy nincs még hite, vagy — nagyon gyenge lábakon áll ez az erény benne.

Ha gyónni akarsz, erősítsd meg a hitet magadban. Azt a hitet, hogy a bűnbánatban Krisztus ítélkezik feletted. Mint ahogy a pap által ő keresztel, ő konszekrálja az Ol-táriszentséget — ugyanúgy a pap által ő mondja: Én téged feloldozlak. Hogy kell örülnöd annak, hogy az Űr való­ban itt van mindennap a világ végezetéig. Nem kell mesz-sze menned, hogy rátalálj az irgalmas Jézusra. Hisz inkább ő jár utánad, mikor Egyháza által bűnbánatra szólít fel. Amikor türelmesen meghallgatja gyónásodat.

(Az ÖRÖKÉLET FORRÁSAI...)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."