Kühár Flóris Vallomások és gondolatok

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
18

A betegek kenete összefügg a bűnbánat szentségével is. A halál a bűnnek zsoldja. A szentségek gyógyí­tó kegyelme a bűnt, annak maradványait, az érzékiséget, a szemek és test kívánságát, az élet kevélységeit, a rendet­len hajlamokat gyógyítgatja.

A bűnnek fullánkja, ha nem is sebez mindenkit halálo­san, mégis mérgét ott hagyja az ember lelkében. A bűnbá­nat szentsége kiveszi a bűn fullánkját, gyógyítgatja a sebe­ket. De az elesett emberi természet mindvégig küzd a bűn maradványai ellen.

A lélek végső gyógyulását a bűn maradványaitól, a bűn testének „teljes lerontását" a szentkenet akarja befejezni. Ez is mutatja, mily szörnyű hatalom az emberen az erede­ti bűn és a cselekedeti bűnök! Belőlük származik a halál és a kárhozat. A mi Urunk ezért alapította a keresztség, bűn­bánat és betegek kenete szentségeit, hogy az eredeti bűn, a cselekedeti bűnök ellen és a belőlük származó kórok, be­tegségek, hajlamok ellen legyen biztos orvosságunk.

A szent kenettel s az ő kegyes irgalmával megadja a nyugodt éjjelt és a tökéletes véget. Beteljesíti a krisztusi életet — a krisztusi halállal.

(Az ÖRÖKÉLET FORRÁSAI...)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."