Kiss Ulrich naplója ÍTÉLETSZENTHÁROMSÁG VASÁRNAPJA

Napi Ima32 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
01
Kiss Ulrich naplója ÍTÉLET SZENTHÁROMSÁG VASÁRNAPJA

ÍTÉLET

Abban az időben Jézus ezt mondta Nikodémusnak: „Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy mindaz, aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Isten nem azért küldte a Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy általa üdvözüljön a világ. Aki hisz benne, az nem esik ítélet alá, de aki nem hisz benne, az már ítéletet vont magára, mert nem hitt Isten egyszülött Fiában.” Jn 3, 16-18

 

MottóIsten nem azért küldte a Fiát a világba, hogy elítélje a világot

Pedig az emberek hajlamosak Istenben a nagy büntetőt látni. A szekták többségének üzleti modelljei, hogy a csatlakozóknak mentességet kínál. Ők, és csak ők, megmenekülhetnek. Nos: látszólag, Jézus kínálata is tartalmaz egyfajta üdvös cserét. Higgy és üdvözülsz. Csakhogy itt nincs alkupozíció, énem kell tehát alkudozni, és az árat, a szabadság, a büntetésmentesség árát valaki előre és helyettünk kifizette. Mintegy hitelbe. Ez a Valaki Jézus. Nekünk pedig nem kell mérlegelnünk. hogy vajon megéri-e? Csak el kell fogadni, hátsó szándék nélkül, amint az ajándékozónak sincs rejtett szándéka. Ugye, balga, aki elutasít egy ilyen ajándékot?  Tudva, hogy ezzel megfosztja magát a történelem legnagyobb ajándékától.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."