Kiss Ulrich naplója FélelemÉvközi 12. vasárnap

Napi Ima7 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
18
Kiss Ulrich naplója Félelem Évközi 12. vasárnap

Aznap alkonyatkor Jézus így szólt hozzájuk: „Keljünk át a túlsó partra.” Erre elbocsátották a népet, és magukkal vitték úgy, ahogy ott volt a bárkában. Más csónakok is csatlakoztak. Nagy szélvihar támadt, a hullámok a bárkába csaptak, úgyhogy az már-már megtelt. Ő a bárka végében egy vánkoson aludt. Felkeltették: „Mester – kérdezték –, nem törődöl vele, hogy elveszünk?” Erre fölkelt, parancsolt a szélnek, és utasította a tavat: „Csendesedj! Némulj el!” A szél elült, s nagy nyugalom lett. Ekkor hozzájuk fordult: „Miért féltek ennyire? Még mindig nincs bennetek hit?” Nagy félelem fogta el őket. „Ki ez – kérdezték egymástól –, hogy még a szél és a víz is engedelmeskedik neki?”  (Mk 4, 35-41)

 

MottóŐ a bárka végében egy vánkoson aludt–  

 

Bizalom

Akit álmatlan éjszakák gyötörnek, irigyli mindazt, akinek hó az álma. A kisgyerekek, akik nem szeretnek lefeküdni, főleg, ha vendégünk van, mégis pillanatok alatt elalszanak, és az „igazak álmát alusszák.” A felnőttek világában az ébrenlét természetesnek tűnik, és irritálja őket, ha egyik társukat a környező nyugtalanság és zaj nem zavarja, Nemtörődömségnek tudják be, az elvárt szolidaritás megtagadásának. Pontosan ez következik be a vihartól megrémült apostolok esetében is. Pedig hamar kiderül, hogy ha Jézus velünk van, nincs okunk félelemre! Pontosan ez a történet tanúsága! De miért is félnek úgy a felnőttek? A halálfélelem, mely mindig velük és bennük van, veszély esetén előtör a tudat alól, és akár mindent ural is. A gyermek vitalitással, életerővel telített, nem ismer halálfélelmet. Mi felnőttek ezt egyfajta tudatlanságként értékeljük. A történet rejtett tanúsága, hogy a bizalom egy velünk született tulajdonság. Ha elfelejtjük, mi vagyunk a tudatlanok. Úgy is fogalmazhatnánk: még nem jutottunk el a túlsó partra!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."