Heti IGE bátorító üzenetLégy türelmes!

Napi Ima28 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
09
Heti IGE bátorító üzenet Légy türelmes!

Légy türelmes!

„Az indulatos ember viszályt szít, a türelmes pedig lecsendesíti a perpatvart.” (Példabeszédek 15:18)

Salamon gyakran tanácsolja, hogy legyünk türelmesek (ld. Példabeszédek 14:29; 15:18; 16:32). Vedd kezedbe a Bibliát, és olvasd el ezeket az igéket lassan, átgondoltan és átimádkozva! Figyelj oda azokra az esetekre a Szentírásban, amikor Jézus haragudott (néhány ilyen van), és valamit azonnal felfedezel. Ő soha nem azért haragudott, amit valaki vele tett. Soha nem állt bosszút azért, ha valaki rosszul bánt vele, még csak nem is robbant ki dühösen. Még azokért is imádkozott, akik keresztre feszítve kivégezték: „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!” (Lukács 23:34). Megdöbbentő, igaz?

Nos, ha komolyan gondolod, hogy Jézus követője akarsz lenni, meg kell tanulnod követni példáját! A Biblia így figyelmeztet: „A higgadt válasz elhárítja az indulatot, de a bántó beszéd haragot támaszt” (Példabeszédek 15:1). Észrevetted már, hogy a hivatásos tűzoltók szinte soha nem tűzzel harcolnak a tűz ellen? A víz legtöbbször sokkal hatásosabb eszköz. Hasonlóképp a dühös megjegyzésre adott higgadt válasz olyan, mintha az indulat forró tüzére a nyugalom hűs vizét öntenénk.

A Kenyon főiskolán egy beszédkutató csoport kísérletsorozattal megerősítette, hogy ha az emberekre rákiabálnak, válaszuk szinte mindig ugyanúgy kiabálás. A kutatás azt is bizonyította, hogy befolyásolja a másik ember hangjának tónusát az, hogy mi magunk milyen hangszínt használunk. Ha beszédünk lágy és halk, nemcsak azt előzzük meg, hogy haragossá váljunk, de nagy valószínűséggel azt is megakadályozzuk, hogy a másik ember feldühödjön.

Szeretnél jobban hasonlítani Krisztusra és sikeresebb lenni a másokkal való kapcsolattartásban? Akkor a mai üzenet számodra: „Légy türelmes!”

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."