Heti IGE bátorító üzenetDolgozz szorgalmasan és kitartóan!

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
07
Heti IGE bátorító üzenet Dolgozz szorgalmasan és kitartóan!

Dolgozz szorgalmasan és kitartóan!

„Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek.” (1Korinthus 15:58)

Amikor William Carey (1761–1834) először kezdte fontolgatni, hogy misszionáriusnak megy Indiába, az apja rámutatott, hogy nincs megfelelő iskolai végzettsége ehhez a munkához. Carey azt válaszolta: „Bírom a kemény munkát. Meg tudom csinálni.” Valóban meg is tette. Indiában ilyen volt egy tipikus napja: 5.45-kor kelt, hogy a héber Bibliából olvasson egy fejezetet és egyéni áhítatot tartson. Reggel 7-kor a családi imát vezette bengáli nyelven, egy oktató segítségével felolvasott perzsául, és egy szentírási részletet hindi nyelven. Reggeli után szanszkritot fordított angolra. Délelőtt 10-től délután 2-ig tanított a főiskolán, majd vacsoráig bengáli nyelvre fordított. Egy korai vacsora után szanszkritra fordított és telugu nyelvet tanult, majd este 7.30-tól igét hirdetett az angol gyülekezetnek. Este 9 körül visszatért a fordításhoz körülbelül két órára, levelet írt egy barátjának Angliába, elolvasott egy fejezetet a görög Újszövetségéből, majd végül lefeküdt. Carey mindenki másnál többet tett Krisztus üzenetének Indiába juttatásáért és az ottani gyülekezetek megalapításáért. Azért tudta megtenni, mert vállalta a kemény munkát!

Íme, két ige a szorgalmas munkásoknak:

1) „A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk” (Galata 6:9).

 2) „Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban” (1Korinthus 15:58).

 Ezeket a szentírási részleteket le lehet redukálni öt szóra: Dolgozz keményen, és sikeres leszel!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."