Heti IGE bátorító üzenetA helyes gondolkodás üzemanyaga

Napi Ima6 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
14
Heti IGE bátorító üzenet A helyes gondolkodás üzemanyaga

A helyes gondolkodás üzemanyaga

„Változzatok meg értelmetek megújulásával” (Róma 12:2)

Amit fogyasztunk, az meghatározza teljesítményünket. Ezért kell vigyáznunk, mivel tápláljuk testünket, gyermekeinket, állatainkat, még arra is ügyelnünk kell, milyen üzemanyagot töltünk az autóba.

Ám ugyanilyen fontos az is, mivel tápláljuk elménket, főleg akkor, ha figyelembe vesszük ezt az életben működő két törvényt:

1) A gondolatok törvénye. A gondolataid meghatározzák érzéseidet és viselkedésedet. Jézus azt mondta, hogy „nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, a rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt” (Máté 7:18). Másként fogalmazva: a jó gondolatoknak nem lesz rossz eredménye, és a rossz gondolatok nem hozhatnak jó eredményt.

 2) A hatás törvénye. A Biblia így figyelmeztet: „ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával” (Róma 12:2). Amilyen hatások érnek, arra fogsz gondolni. Tekintve, hogy az erőszak, testiesség és a pénzsóvárság milyen nagy mértékben van jelen a médiában, nem csoda, hogy a bűnözés és az erkölcstelenség ennyire elharapódzott. Nem mondhatod: „elolvasom ezt a magazint, megnézem ezt a műsort, meghallgatom ezt a zenét, de nem lesz hatással rám”.

A társadalomtudomány megerősíti azt, amit Isten már rég megmondott: mindez igenis hat rád! Ahová mégy, amit olvasol (vagy éppen nem olvasol), amit nézel, amiről álmodozol, az formálja gondolataidat. Pál ezt írja: „Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel” (Kolossé 3:16).

Ezért, ha szükséged van a megfelelő gondolat-üzemanyagra, akkor jusson eszedbe Isten kegyelmének igéje, mert neki van hatalma arra, hogy megadjon mindent, amire szükséged van (ld. ApCsel 20:32).

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."