Ferenc Pápa VIDEO üzenetea COP28 résztvevőihez

Napi Ima40 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
03

 

Kedves testvéreim!

Szívből köszöntelek benneteket, és nagyon sajnálom, hogy nem lehetek veletek. Parolin bíborosra bíztam azokat a szavakat, amelyeket hozzátok szerettem volna intézni. Mindenekelőtt köszönetet szeretnék mondani: köszönöm, amiért most első alkalommal egy vallási pavilont létesítettetek egy COP keretein belül. Köszönöm, mert ez az együttműködésre való készségről tanúskodik. Jelenleg a világnak olyan szövetségekre van szüksége, amelyek nem valaki ellen, hanem mindenkiért vannak. Fontos, hogy a vallások, anélkül, hogy a szinkretizmus csapdájába esnének, jó példát mutassanak azáltal, hogy együttműködnek: nem a saját vagy valamelyik fél érdekeiért, hanem a világunk érdekeiért. Ezek közül napjainkban a legfontosabbak a béke és az éghajlat.


Mint a vallások képviselői mutassunk példát, hogy a változás lehetséges, tegyünk tanúságot a felelősségteljes és fenntartható életmódról. Kérjük fennhangon a nemzetek vezetőit közös otthonunk megőrzéséért. Különösen a fiatalok és a szegények kérik ezt tőlünk, akiknek imái elérnek a Magasságbeli trónusához. Az ő jövőjük és mindannyiunk jövője érdekében óvjuk a teremtményeket és védjük közös otthonunkat; éljünk békében és segítsük elő a békét! Köszönöm!

 

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."