Ferenc Pápa VIDEO A nők szerepéért2024. április

Napi Ima41 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
02
Ferenc Pápa VIDEO A nők szerepéért 2024. április

„Vannak olyan országok, ahol a nőknek tilos segélyhez jutniuk, vállalkozást nyitniuk vagy iskolába járniuk.” Tudtátok, hogy ez még a 21. században is így van? Itt az idő, hogy cselekedjünk!

A Pápa Világméretű Imahálózata által az imaszándékáról készített új videójában Ferenc pápa hangsúlyozza annak fontosságát, hogy „a kormányok kötelezzék el mindenütt magukat a diszkriminatív törvények eltörlése mellett, és munkálkodjanak a nők emberi jogainak biztosítása érdekében.”

Imádkozzunk együtt azért, „hogy a nők méltóságát és rendkívüli értékét minden kultúrában elismerjék, és hogy megszűnjön a világ különböző részein tapasztalható diszkriminációjuk.”

„A világ sok részén úgy kezelik a nőket, mintha az első dolog lenne, amitől meg kell szabadulni. Vannak olyan országok, ahol a nőknek tilos segélyhez jutniuk, vállalkozást nyitniuk vagy iskolába járniuk. Ezeken a helyeken olyan törvények vonatkoznak rájuk, amelyek bizonyos meghatározott öltözködésre kötelezik őket. Sok országban pedig még mindig gyakorolják a nemi szervek megcsonkítását. Ne fosszuk meg a nőket a hangjuktól. Ne fosszuk meg ezeket a bántalmazott nőket a hangjuktól. Kizsákmányolják őket, háttérbe szorítják őket. Elméletben mindannyian egyetértünk abban, hogy a férfiak és a nők emberi méltósága azonos. De ez a gyakorlatban nincs így. A kormányok kötelezzék el magukat mindenütt a diszkriminatív törvények eltörlése mellett, és munkálkodjanak a nők emberi jogainak biztosítása érdekében. Tiszteljük a nőket. Tartsuk tiszteletben méltóságukat, alapvető jogaikat. Ha nem így teszünk, akkor társadalmunk nem fog fejlődni.
Imádkozzunk, hogy a nők méltóságát és rendkívüli értékét minden kultúrában elismerjék, és hogy megszűnjön a világ különböző részein tapasztalható diszkriminációjuk.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."