Ferenc Pápa A kínzás eltörléséért2023. június

Napi Ima38 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
31
Ferenc Pápa A kínzás eltörléséért 2023. június


Az Imaszándékról:
„A kínzás nem a múlté. Sajnos része napjaink történelmének” – állapítja meg Ferenc pápa abban a videóban, amelyet a Pápa Világméretű Imahálózata készített a júniusi imaszándékának terjesztésére.


Véget kell vetni ennek a borzalomnak. És hogy véget vessenek neki, „elengedhetetlen, hogy a személy méltóságát mindenek fölé helyezzük”.

Ellenkező esetben, ahogy Ferenc pápa a videó végén rámutat, „az áldozatokat nem személyeknek, hanem „dolgoknak”  tekintik, melyekkel kíméletlenül és rosszul bánhatnak”, halált vagy maradandó, egy életen át tartó lelki és fizikai sérüléseket okozva ezáltal.

Imádkozzunk együtt Ferenc pápával, „hogy a nemzetközi közösség konkrétan kötelezze el magát a kínzás eltörlése mellett, és nyújtson támogatást az áldozatoknak és családjaiknak!”.


A Szentatya szavai a videóban:
„Kínzás. Istenem - kínzás!

A kínzás nem a múlté. Sajnos része napjaink történelmének.

Hogyan lehetséges, hogy ennyire hatalmas az ember képessége a kegyetlenségre?

A kínzásnak vannak rendkívül erőszakos formái. Mások kifinomultabbak, mint például valakinek a megalázása, az érzékek eltompítása, vagy a tömeges fogva tartás olyan embertelen körülmények között, amelyek elveszik az ember méltóságát.

De ez nem újdonság. Gondoljunk csak arra, hogyan kínozták és feszítették keresztre magát Jézust.

Vessünk véget a kínzás e szörnyűségeinek. Alapvető fontosságú, hogy a személy méltóságát mindenek fölé helyezzük.

Ellenkező esetben az áldozatokat nem személyeknek, hanem „dolgoknak”  tekintik, melyekkel kíméletlenül rosszul bánhatnak, halált vagy maradandó, egy életen át tartó lelki és fizikai sérüléseket okozva ezáltal.

Imádkozzunk, hogy a nemzetközi közösség konkrétan kötelezze el magát a kínzás eltörlése mellett, és nyújtson támogatást az áldozatoknak és családjaiknak!

 

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."