Egyetemes könyörgések (Mt 5,13-16) Évközi 5. vasárnap

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
08

Bevezető 

Ma, az évközi 5. vasárnapon is újra kérdezzük magunkat: hogyan éljünk keresztényként ebben a világban, amelyben sokan nem akarnak tudni Istenről? Mit tegyünk annak érdekében, hogy az anyagi érdekek ne szorítsák háttérbe a segítőkészséget és a szolidaritást? Újból és újból keressük annak lehetőségét, hogyan lehetünk a föld sója és a világ világossága ebben a szekularizált világban. Töprengünk, új utakat keresünk, mert szent meggyőződésünk, hogy az istentisztelet és az ember szolgálata, a jámborság és az igazságosság elválaszthatatlanul összetartoznak. Szinte ösztönösen érezzük ezt. Ezt sugalmazza a mai szentmise is. 

Hívek könyörgése 

Testvéreim! Kérjük Isten segítségét ahhoz, hogy mindig összhang legyen belső hitünk és külső cselekedeteink között! 

1. Urunk! Add, hogy Egyházad minden tagja a föld sója és a világ világossága legyen. 

2. Adj lelki erőt azoknak, akik az erőszak és a terror áldozatai lettek, vagy akiket elnyomnak és kizsákmányolnak. 

3. Urunk! Ébresztgesd a világ hatalmasainak, gazdagjainak lelkiismeretét, hogy ne menjenek el részvétlenül a kisemberek nyomorúsága mellett. 

4. Segíts mindnyájunkat, hogy mindig szívesen gyakoroljuk az irgalmasság lelki és testi cselekedeteit. 

Istenünk! Te nem a győzteseket viseled szíveden, hanem a veszteseket, azokat, akiknek nincs semmi esélyük. Te vagy az ő reményük és a mi reménységünk egyaránt. Ezért dicsérünk téged és hálát adunk neked, Krisztus a mi Urunk által. Amen. 

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."