Egyetemes könyörgések (Mk 10,35-45)Évközi 29. vasárnap

Napi Ima8 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
16

Bevezető

A gyerekek alkalomadtán apjuk, anyjuk keze után nyúlnak, hozzájuk bújnak. A biztonság és a melegség érzetét keresik ilyenkor. Hasonló a helyzet a felnőttek esetében is. Oltalmat, védelmet keresünk Istennél, mert feltétlenül bízunk gondviselő szeretetében. Mai szentmisénk is ilyen bizalomkeltés legyen, és erősítse életörömünket. Tartsunk önvizsgálatot és bűnbánatot...

 

Hívek könyörgése

Testvéreim! Az Úr Jézus nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy Ő szolgáljon. Kérjük Őt, hogy erősitse bennünk a szolgálat lelkületét!

1.   Növeld Urunk a türelmet és a szeretetet azokban, akik életüket szolgálatodra szentelték, hogy cselekedeteiket öröm és beteljesedés kísérje.

2.   Erősítsd kegyelmeddel az Egyház és az állam vezetőit, hogy fontos beosztásukban széles körű látásmód, okosság és bátorság támogassa döntéseiket.

3.   Segíts mindnyájunkat, hogy a szolgálatnak ne csak terhét, hanem mindenkor az örömét is érezzük.

4.   Add, hogy a kísértés nehéz óráiban is hűségesek maradjunk szent akaratodhoz.

5.   Istenünk, add, hogy a földi életből távozva, Szent Fiadhoz hasonlóan mi is eljussunk az örök dicsőségbe.

Mennyei Atyánk! Köszönjük, hogy Szent Fiadat a szolgálatban példaképül adtad nekünk. Engedd, hogy nyomdokain járva mi is eljuthassunk hozzád! Krisztus a mi Urunk által. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."