Egyetemes könyörgések (Jn 11,1-45) Nagyböjt 5. vasárnapja

Napi Ima9 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
26

Bevezető 

A mai evangéliumban egy csodáról, a halott Lázár feltámasztásáról fogunk hallani. Ennek kapcsán mondta az Úr Jézus: „Én vagyok a feltámadás és az élet.” Itt Ő nemcsak saját életéről beszél, amely nincs a földi létre korlátozva, hanem a mi életünkről is. Ő ugyanis örök életet ígért azoknak, akik vállalják a keresztény életet. Ennek az örök életnek első szakasza a földi élet, mert a kegyelem által már itt belekapcsolódunk Isten örök életébe. Aki a kegyelem állapotában él, annak lelkében béke, biztonság, derű és olyan boldogság él, amelyet más földi értékek nem tudnak biztosítani. Ez a megkezdett örök élet. Ezt akarjuk mi is elérni. 

Hívek könyörgése 

Testvéreim! Márta azt mondta az Úr Jézusnak: „Mindazt, amit Istentől kérsz, Isten megadja neked.” Ezzel a bizalommal forduljunk mi is feltámadt Urunkhoz! 

1. Urunk! Hálát adunk neked, hogy a bűnből, a lelki halálból feltámasztasz minket a szentgyónásban kapott feloldozás által. 

2. Add, hogy mindig nagyra becsüljük szentségeidet, amelyekkel Egyházadban kegyelmeidet megkapjuk. 

3. Urunk! Add meg embertársainknak azt a képességet, hogy példád szerint folyamatosan építsék a szeretet erős hídjait, amikor a gyűlölet és a félreértés összetöri a nemzetek közötti kapcsolatot. 

4. Adj lelki erősítést azoknak, akik szeretteik halála miatt beletemetkeznek a gyászba, és elvesztik életkedvüket. Szomorúságukban adjon nekik vigaszt az a tudat, hogy újra találkozhatnak majd Istennél szeretteikkel. 

5. Add, hogy életünk végén szentségeiddel megerősítve távozzunk ebből a földi hazából. 

Urunk, Istenünk, Te élet és halál ura vagy. Add, hogy a lelki halálból mindig fel tudjunk támadni, és földi életünket befejezve részünk legyen az örök életben. Krisztus a mi Urunk által. Amen. 

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."