Dr. Tempfli Imre atya Katáng barátA jó szó életmentő ereje

Napi Ima22 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
23
Dr. Tempfli Imre atya Katáng barát A jó szó életmentő ereje

A jó szó életmentő ereje
 

Istennek hála, ismét itthon vagyunk! Lelki iszákjaink tele vannak szebbnél szebb élményekkel! A száztornyú Dijon hercegi palotájának festői szépségével. A Cluny-i még romjaiban is impozáns bencés kolostortemplom nyolcszögű tornyának fenségével. Taizé barakk kápolnájának imádságra hívogató csendjével. Lyon óvárosának belső középkori udvaraival. A szeles Avignon ódon épületeinek csipkéivel. Toulouse csodálatos, Aquinói Szent Tamás porhüvelyét rejtő domonkos templomának megkopottan is szemet gyönyörködtető falfestményeivel. Carcassonne bevehetetlennek tűnő erődítményének impozáns bástyáival. Macon nótás, üde esti illatával. Bourg-en-Bresse kolostorának utólérhetetlenül filigrán faragásaival. Az arsi szent plébános romlatlanul megmaradt testének látványával, és természetesen a Lourdes-i Szűzanya közelségével.

Közben pedig sok bensőséges ima, buzgó éneklés, vidám nótázás, felhőtlen nevetés, mély beszélgetések vagy egyszerűen csak véget nem érő derűs társalgás. Kezdetben megilletődötten, talán félve keltünk útra, hisz nem mind ismertük egymást, a végén viszont már olyan közel éreztük magunkat a másikunkhoz, hogy nehezünkre esett az elválás. Vagy ahogyan egyikünk olyan szépen és találóan kifejezte: „Csoportként indultunk el és családként tértünk vissza.“

Hogy mi volt az egésznek a titka? A kegyelmen túl, amit bőséggel árasztott ránk is ezekben a napokban az Ég, egymás sajátosan egyedi másságának az elfogadása. Annyi őszinte elismerést, önzetlen méltatást, kedves bókot, jó szót rég nem hallottam, hogy mondtatok volna egymásnak, mint Stuttgarttól Lourdesig és vissza!

Lám, milyen csodákra képes a jó szó!

Egy rövid, de szívből jövő "köszönöm" melegséggel tölti el a szívedet,

egy barátságos pillantás újra önbizalmat ad,

egy tiszteletteljes köszöntés visszaadja önbecsülésed,

egy meleg ölelés új életenergiákat szabadít fel benned,

egy gyöngéd simogatás azt fejezi ki, milyen fontos vagy,

egy bátorító vállveregetés után hegyeket tudnál átugorni,

egy jóindulatú dicsérettől ismét szárnyal a lelked,

egy elismerő szó gátakat dönthet le benned,

egy nagylelkű elismerés hallattán madarat lehetne fogatni veled,

egy meghitt beszélgetés családtaggá, testvérré nemesít,

egy baráti gesztus megszépíti a napodat!

Ugyanis mind azt üzeni neked: Jó, hogy létezel! Szükségem van rád! Nélküled szegényebb lennék! Életed értékes! Isten ajándéka vagy számomra!

Ez pedig több, mint a legnagyobb lottónyeremény.

Mert nem csak kenyérből és pénzből él az ember, hanem egy-egy hálás, kedves, dicsérő, elismerő szóból is!

Sőt, ebből sokkal hosszabb ideig!

Milyen kár, hogy néha erre a szóra olyan sokáig kell várnunk…

Neked is!

Nekem is!

Másnak is!

Miért vagy hát olyan szűkmarkú a jó szóval? Nem tudod, hogy életeket menthetsz meg vele?

Imre atya

2023. május 23.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."