A nap szentje Szent Romuald A bencés élet új formájának megteremtőjeA kamalduli bencések alapítója (950-1027)

Napi Ima9 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
19
A nap szentje Szent Romuald A bencés élet új formájának megteremtője A kamalduli bencések alapítója (950-1027)

Élete

+ Romuald az olaszországi Ravennában született. Abban a reményben, hogy elmenekülhet a körülötte lévő világ erőszakossága elől, húszéves korában szerzetesnek állt a Szent Apollinai apátságban.

+ Huszonhárom éves korában Romuald Velencébe utazott, és a szigorúbb életmód reményében remeteként kezdett élni. Tíz év múlva elkezdte beutazni egész Itáliát, remeteközösségeket alapított, létrehozva a bencés élet új formáját.

+ 1012-ben Damján Szent Péterrel együtt új kolostort alapított Camalduliban, és Szent Benedek ősi szabályán alapuló új szabályt írt a szerzetesek számára.

+ Szent Romuald 1027. június 19-én halt meg.

Érdemes tudni

A Szent Romuald által kialakított életmód – a közösségi élet és a remeték magányos életének keveredése – később hatással volt Szent Brúnóra, a karthauzi rend alapítójára.

Idézet

Az isteni szentség a tökéletesség olyan csúcsára juttatta, hogy a Szentlélek leheletével sok jövőbeli eseményt előre látott, és értelmének sugarai segítségével megértette az Ó- és Újszövetség rejtett titkait.” – Szent Romuald korai életéből.

Imádság

Istenünk, te Szent Romuald apát által
Egyházadban megújítottad a remeteéletet.
Adj erőt, hogy önmagunkat megtagadva Krisztust kövessük,
és így méltók legyünk bejutni mennyei országodba.
A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik
a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."