A nap szentje Szent Kázmér herceg (1458-1484)Lengyelország és Litvánia védőszentje

Napi Ima10 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
04
A nap szentje Szent Kázmér herceg (1458-1484) Lengyelország és Litvánia védőszentje

Élete

+ Kázmér Krakkóban született, Lengyelországban. IV. Kázmér, Lengyelország és Litvánia királyának harmadik gyermeke a bíróságon tanult, de titokban elősegítette a bűnbánat és az odaadás szokásait.

+ Kázmér különösen az Eucharisztiának és a Boldogságos Szűznek szentelte magát, akiknek tiszteletére állítólag ő alkotta az Omne die dic Mariae („ Minden nap mondj Máriának”) himnuszt .

+ Kázmérra különösen emlékeznek tisztasága és egyszerű odaadása a szegények iránt. A béke szószólójaként is tisztelik, mert nem volt hajlandó részt venni apja politikájában és hatalmi játékaiban, aki arra buzdította Kázmért, hogy foglalja el Magyarország és Csehország trónját.

+ Szent Kázmér tuberkulózisban halt meg a litvániai Vilniusban, 1484-ben, huszonöt éves korában. 1602-ben szentté avatták, Lengyelország és Litvánia védőszentjeként tisztelik.

Idézet

„Ennek eredményeként semmi sem volt kellemesebb, nem volt kívánatosabb számára, mint megosztani a holmiját, sőt egész önmagát Krisztus szegényeinek, idegeneknek, betegeknek, fogságban lévőknek és minden szenvedőnek szentelni és odaadni.” - Szent Kázmér korai életéből

Lelki bónusz

Ma is tiszteletben tartjuk Boldog Louise-Élisabeth de Lamoignon emlékét. A vallási életben Saint-Louis anyaként ismert, szegény lányok gondozására alapította a St. Louis jótékonysági nővéreket . Boldog Saint-Louis anya 1825-ben a franciaországi Vannes-ban halt meg, és 2011-ben boldoggá avatták.

Hivatások

1907-ben tiszteletreméltó Maria Kaupas litván bevándorló új vallási nővérek közösségét alapította ennek a szentnek: Szent Kázmér nővéreit. Ma e közösség tagjai az Egyesült Államok, Litvánia és Argentína különböző részein szolgálnak.

Ima

Istenünk, neked szolgálni uralkodást jelent. Szent Kázmér közbenjárására add, hogy mindenkor szentségben és igazságban szolgáljunk neked. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."