A nap szentje Canterbury-i Szent Anzelm"A csodálatos doktor"

Napi Ima7 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
21
A nap szentje Canterbury-i Szent Anzelm "A csodálatos doktor"

Püspök és egyház tanító (1033-1109)

Élete

+ Anzelm Olaszország Piemont régiójában született. 27 éves korában belépett a bécsi bencés apátságba (Normandiában), 1078-ban a közösség apátja lett.

+ Apátként Anzelm igehirdetőként és reformerként szeretették. 1093-ban korábbi tanára, Lanfranc után Canterbury érseke lett.

+ Nem sokkal püspöki felszentelése után Anzelm konfliktusba került William Rufus királlyal, akinek igazságtalan politikája miatt Anzelm elhagyta Angliát. A cluny-i nagy apátságba és Rómába utazott, csak miután a király haláláról értesült, tért vissza Angliába.

+ Az új királlyal való konfliktus Anzelmot Rómába menekítette. II. Paschal pápa megvédte Anzelm állításait az angol egyház feletti hatóság felett. 1106-ban visszatért Canterbury-be és ott halt meg 1109. április 21-én.

+ Az emlékezés és a tanulás emberének ismert Anzelm írásai mély hatást gyakoroltak a katolikus gondolkodásra, és őt „a skolasztika atyjaként” tisztelik.

+ Különösen emlékszik Prosologionjára , a Cur Deus Homo című értekezésére és Isten létezésére vonatkozó ontológiai érvelésére. Anzelmt 1720-ban az egyház doktorává nyilvánították.

Imádságra és elmélkedésre

- A lelkem, megtaláltad, amit keresel? Istent kerested, és felfedezted, hogy ő a legfelsőbb lény, és hogy tökéletesebbet nem is tudnál elképzelni. Felfedezte, hogy ez a legfelsőbb lény maga az élet, a fény, a bölcsesség, a jóság, az örök áldás és az áldott örökkévalóság. Mindenhol van, és időtlen. ”- Canterburyi Szent Anzelm, Proslogion

Lelki bónusz

Ezen a napon a mexikói Morelia népe megtisztelte a Krisztus Gyermeket Santo Niño de la Salud („Jó egészségű szent gyermek”) címmel. A csodálatos képet 1939-ben fedezték fel, és az egyházfő jóváhagyta a Krisztus tiszteletét ezen a címen, és a képet 1944-ben ünnepélyesen megkoronázták. Vallási közösséget - A jó egészségű Szent Csecsemő Misszionáriusait - 1970-ben alapították Moreliában. Jelenleg Mexikóban, az Egyesült Államokban és Olaszországban szolgálnak.

Ima

Urunk, a mi Istenünk, adj nekünk kegyelmet, hogy teljes szívvel kívánlak Téged; hogy így kívánva megkereshessük, és ha keressük, megtaláljuk, és így megtaláljuk, hogy szerethessenek; és szeretve téged, gyűlölheti azokat a bűnöket, amelyekből megváltottál minket. Ámen. (canterburyi Szent Anselm írásaiból)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."