A nap szentje A Boldogságos Szűz Mária ~ Fatimai SzűzanyaRózsafüzér királynője

Napi Ima10 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
13
A nap szentje A Boldogságos Szűz Mária ~ Fatimai Szűzanya Rózsafüzér királynője

A jelenések története

+ 1917. május 13-án a Boldogságos Szűz három gyermeknek jelent meg a portugáliai Fatima falu közelében.

+ A május és október között történt hat jelenésben Mária "Rózsafüzér Szűzanyjának" nevezte magát, és arra buzdította a keresztényeket, hogy gyakorolják a bűnbánatot, imádkozzák naponta a rózsafüzért, és a bűnösök megtérése érdekében imádják Szeplőtelen Szívét.

+ A fatimai jelenéseket 1930-ban a Leira-Fatima püspök hivatalosan is jóváhagyta.

+ 2017. május 13-án Ferenc pápa szentté avatta a látnokok közül kettőt: Szent Jacintát és Szent Francisco Martót. A harmadik látnok, Lucia Santos nővér boldoggá avatásának ügyét aktívan támogatják.

Imádságra és elmélkedésre

"Mária oltalmával legyünk világunk számára a hajnal őrzői, szemlélve a húsvétkor ragyogó Jézus, a Megváltó igazi arcát.  Így fedezzük fel újra az Egyház fiatal és gyönyörű arcát, amely akkor ragyog fel, amikor misszionárius, befogadó, szabad, hűséges, eszközökben szegény és szeretetben gazdag." - Ferenc pápa

Imádság

Istenünk, aki Fiad Anyját választottad, hogy a mi Anyánk is legyen, add meg nekünk, hogy a bűnbánatban és az imádságban kitartva a világ üdvösségéért, napról napra hatékonyabban tudjuk előmozdítani Krisztus uralmát. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységében, Isten, mindörökkön-örökké. Ámen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."