Imádkozzunk a pápával

Imádkozzunk a pápával
Napi több frissítés

A Pápa Imavilághálója PWPN (Pope’s Worldwide Prayer Network) hagyományos nevén az Imaapostolság.
https://clicktopray.org

A pápa imavilághálózata katolikusok millióit kapcsolja össze különböző országokból, kultúrákból, társadalmi és egyházi kontextusokból éppen az ima által.

A Pápa Imavilághálója (Pope’s Worldwide Prayer Network) hagyományos nevén az Imaapostolság. 98 országban, több, mint 35 millióan imádkoznak együtt azokért az imaszándékokért, amelyeket a Szentatya minden hónapra megfogalmaz. Ezek a kérések az emberiség és egy egyház nagy szükségleteit fogalmazzák meg. Imádságunkban tehát nem csak önmagunkért, szeretteinkért fordulunk Istenhez, hanem figyelmünk Jézus Szívének tágasságával kiterjed az egész világra. Isten elé visszük embertársaink örömeit és bánatait, reményeit és szenvedéseit.

A Pápa Imavilághálója magyarországi felelőse: Hiba György SJ diakónus, aki az Inigo, lelkigyakorlat adó csoporttal együtt dolgozik e területen is.

Többet megtudhatsz a lelkiségéről, történetéről, aktualitásokról a jezsuita honlapon itt: https://jezsuita.hu/a-papa-imavilaghaloja/

Imádkozzunk a pápával JÉZUSSAL a reggelHÉTFŐ

Reggeli ima8 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
15
Imádkozzunk a pápával JÉZUSSAL a reggel HÉTFŐ

Életadó táplálék
Kezdd ezt az új hetet hálás szívvel, készen arra, hogy Jézussal járj, bárhová is hívjon. „Ne romlandó eledelért fáradozzatok, hanem olyanért, amely megmarad az örök életre.” (Jn 6:22-29) „Jézus kenyérként tárja fel magát, vagyis mint ami lényeges, ami a mindennapi élethez szükséges, Őnélküle nem tudunk élni.” (Ferenc pápa) Te mire vagy kire szegezed a tekinteted naponta? Mi a te északod és iránytűd? 'Legyen szemed csak az Úron. Legyen ő az egyetlen táplálékod.' Mielőtt belevetnéd magad a mai feladataidba, imádkozd el a felajánló imát azokért a nőkért, akik azért dolgoznak, képezik magukat és küzdenek, hogy mások is megtehessék ugyanezt: Jóságos Atyám, tudom, hogy velem vagy. Itt vagyok ezen az új napon. Helyezd el a szívemet újra a Fiad, Jézus Szíve mellé, amit nekem adsz, és amit az Eucharisztiában kapok meg. A Szentlélek tegyen barátoddá és az apostoloddá, hogy elvégezhessem a küldetésem. A Kezedbe teszem örömeimet és reményeimet, munkámat és szenvedéseimet, mindent, ami én vagyok, közösségben testvéreimmel e világméretű imahálózatban. Máriával egységben felajánlom Neked a napom az Egyház küldetéséért, valamint Ferenc pápa e havi imaszándékáért,
hogy a nők méltóságát és rendkívüli értékét minden kultúrában elismerjék, és hogy megszűnjön a világ különböző részein tapasztalható diszkriminációjuk. Ámen (Argentin – uruguayi csapat)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Imádkozzunk a pápával JÉZUSSAL a nappalHÉTFŐ

Déli ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
15
Imádkozzunk a pápával JÉZUSSAL a nappal HÉTFŐ

Tápláló imádkozás
Tarts egy rövid csendet, és idézd fel, hogy ez az imaév egy lehetőség az imaéleted elmélyítésére. „Aki az egész világért imádkozik, az a vállán hordozza annak fájdalmát és bűneit.” (Ferenc pápa) Ma helyezd a válladra azokat a nőket, akik bátorságukat és szeretetüket elviszik az egész világnak. Imádságod hozzon nekik vigaszt és támogassa őket útjukon. „Biztosítani kell a nők jelenlétét a munkahelyeken és azokon a különböző területeken is, ahol fontos döntések születnek, mind az Egyházban, mind a társadalmi szervezetekben.” (Ferenc pápa) Imádkozd el a hónap imáját a nőkért: Uram Jézus, Te, aki Máriát Édesanyánkul adtad: ma az egész Egyházzal együtt hálát szeretnék adni minden nőért: az anyákért, lányokért, testvérekért, feleségekért; a megszentelt nőkért, a hivatásukat gyakorló nőkért... mindannyiukért, nőiességük minden szépségéért és értékéért. De nem feledkezhetem meg a nők által gyakran tapasztalt diszkrimináció problémájáról. Ezért kérlek Téged, hogy mindegyiküknek, különösen azoknak a nőknek, akik könnyebben ki vannak téve az erőszaknak és a bántalmazásnak... tiszteljék a méltóságukat és alapvető jogaikat. Segíts hallatnom azoknak a nőknek a hangját, akik bántalmazás és kizsákmányolás, kirekesztés és jogtalan elnyomás áldozatai, és hogy erőteljesen felszólaljak az őket ért igazságtalanságok ellen. Engedd, Uram, hogy teret adjunk az ő cselekedeteiknek, és az élet védelme felé forduljunk minden államban, bármely korúak és állapotúak is ők, és hogy értékeljük a nők tagadhatatlan és egyedülálló hozzájárulását a közjóhoz. Napjainkban pedig, amikor az emberi nem ilyen mélyreható változásokat él át, nyújtsanak a nők segítséget az emberiség hanyatlásával szemben. Ámen (Argentin – uruguayi csapat)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Imádkozzunk a pápával JÉZUSSAL a reggelVASÁRNAP

Reggeli ima7 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
14
Imádkozzunk a pápával JÉZUSSAL a reggel VASÁRNAP

Engedd magad meglepni.
Kezdd az Úr napját azzal, hogy engeded, hogy az Ő szavai megnyugodjanak a szívedben: „Miért ijedtetek meg, s miért támad kétely szívetekben? Nézzétek meg a kezem és a lábam! Én vagyok.” (Lk 24:35-48). Néha nehéz felismerni az Úr jelenlétét az életünkben, különösen akkor, amikor a valóság meglep minket, és elvaszítjük fölötte az irányítást. „Engedjük, hogy a húsvét örömteli igehirdetése meglepjen bennünket” – mondja Ferenc pápa. Engedd meglepni magad, amikor Ő jelenvalóvá lesz a mindennapi életedben, hogy ennek az időszaknak az öröme mindennapi táplálékod legyen. Imádkozd el a felajánló imát, hogy a nők szerte a világon az Ő öröméből táplálkozhassanak: Jóságos Atyám, tudom, hogy velem vagy. Itt vagyok ezen az új napon. Helyezd el a szívemet újra a Fiad, Jézus Szíve mellé, amit nekem adsz, és amit az Eucharisztiában kapok meg. A Szentlélek tegyen barátoddá és az apostoloddá, hogy elvégezhessem a küldetésem. A Kezedbe teszem örömeimet és reményeimet, munkámat és szenvedéseimet, mindent, ami én vagyok, közösségben testvéreimmel e világméretű imahálózatban. Máriával egységben felajánlom Neked a napom az Egyház küldetéséért, valamint Ferenc pápa e havi imaszándékáért, hogy a nők méltóságát és rendkívüli értékét minden kultúrában elismerjék, és hogy megszűnjön a világ különböző részein tapasztalható diszkriminációjuk. Ámen (Argentín – uruguayi csapat)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Imádkozzunk a pápával JÉZUSSAL a nappalVASÁRNAP

Déli ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
14
Imádkozzunk a pápával JÉZUSSAL a nappal VASÁRNAP

Adj hálát!
Fordíts egy kis időt ma délután arra, hogy hálát adj annak a sok nőnek a hozzájárulásáért, akiknek a részvétele annyi életet ad és tart fenn. „Az elmúlt évtizedek során, más kulturális és társadalmi átalakulásokkal együtt, a nők identitása és szerepe a családban, a társadalomban és az Egyházban is megváltozott, és általában véve nőtt a nők részvétele és felelőssége.” (Ferenc pápa) „Az ima a mi szívünk és a mi hangunk, és az ima oly sok olyan ember szívévé és hangjává lesz, akik nem tudják, hogyan kell imádkozni, vagy akik nem imádkoznak” – mondja Ferenc pápa. Emeld az Úrhoz ma hálaadó imádságodat azért a sok nőért, akik az Egyházba viszik bátorságukat és szeretetüket. Imádkozd el a hónap imáját a nőkért. Uram Jézus, Te, aki Máriát Édesanyánkul adtad: ma az egész Egyházzal együtt hálát szeretnék adni minden nőért: az anyákért, lányokért, testvérekért, feleségekért; a megszentelt nőkért, a hivatásukat gyakorló nőkért... mindannyiukért, nőiességük minden szépségéért és értékéért. De nem feledkezhetem meg a nők által gyakran tapasztalt diszkrimináció problémájáról. Ezért kérlek Téged, hogy mindegyiküknek, különösen azoknak a nőknek, akik könnyebben ki vannak téve az erőszaknak és a bántalmazásnak... tiszteljék a méltóságukat és alapvető jogaikat. Segíts hallatnom azoknak a nőknek a hangját, akik bántalmazás és kizsákmányolás, kirekesztés és jogtalan elnyomás áldozatai, és hogy erőteljesen felszólaljak az őket ért igazságtalanságok ellen. Engedd, Uram, hogy teret adjunk az ő cselekedeteiknek, és az élet védelme felé forduljunk minden államban, bármely korúak és állapotúak is ők, és hogy értékeljük a nők tagadhatatlan és egyedülálló hozzájárulását a közjóhoz. Napjainkban pedig, amikor az emberi nem ilyen mélyreható változásokat él át, nyújtsanak a nők segítséget az emberiség hanyatlásával szemben. Ámen (Argentín – uruguayi csapat)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Imádkozzunk a pápával JÉZUSSAL a reggelSZOMBAT

Reggeli ima7 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
13
Imádkozzunk a pápával JÉZUSSAL a reggel SZOMBAT

Viharok
Kezdd a napodat engedve, hogy az evangélium megérintse a szívedet: „Amikor már eveztek vagy huszonöt-harminc stádiumnyit, látták, hogy Jézus a vízen járva közeledik a bárkához. Megijedtek.” (Jn 6:16-21). Milyen gyakran vagy jelen a nehézségek idején? Hiszen nem mindig ismerjük fel Isten jelenlétét az életünkben. Néha a szemünk a viharra szegeződik, és nem a hozzánk érkező Istenre. Ajánld fel az Úrnak mindazt, amid van. Kérd Őt, hogy tegyen hűségessé a szegénység és a problémák közepette is. Kérd Őt, hogy segítsen át a nehézségeken a Tőle származó békességgel. Helyezd az Úr kezébe örömeidet, reményeidet, fáradozásaidat és szenvedéseidet... Imádkozd el a felajánló imát a hónap szándékáért. Jóságos Atyám, tudom, hogy velem vagy. Itt vagyok ezen az új napon. Helyezd el a szívemet újra a Fiad, Jézus Szíve mellé, amit nekem adsz, és amit az Eucharisztiában kapok meg. A Szentlélek tegyen barátoddá és az apostoloddá, hogy elvégezhessem a küldetésem. A Kezedbe teszem örömeimet és reményeimet, munkámat és szenvedéseimet, mindent, ami én vagyok, közösségben testvéreimmel e világméretű imahálózatban. Máriával egységben felajánlom Neked a napom az Egyház küldetéséért, valamint Ferenc pápa e havi imaszándékáért, hogy a nők méltóságát és rendkívüli értékét minden kultúrában elismerjék, és hogy megszűnjön a világ különböző részein tapasztalható diszkriminációjuk. Ámen (Argentín – uruguayi csapat)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Imádkozzunk a pápával JÉZUSSAL a nappalSZOMBAT

Déli ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
13
Imádkozzunk a pápával JÉZUSSAL a nappal SZOMBAT

Imádkozz a nőkért.
Szentelj ma délután egy kis időt az imádságra, mert „a világ az imádkozó, közbenjáró nők e láncolatának köszönhetően halad előre, akik többnyire ismeretlenek... de nem Isten előtt!”, ahogy Ferenc pápa mondja. Ne feledd, hogy ez az év az imádság éve. Imádkozz a világon élő minden nőért, különösen azokért, akik viharos és nehéz pillanatokon mennek keresztül. Az ima a legjobb felajánlás értük: „A nők törvényes jogainak követelései, amelyek azon a szilárd meggyőződésen alapulnak, hogy a férfiak és a nők ugyanolyan méltósággal rendelkeznek, mély, kihívást jelentő kérdéseket vetnek fel az Egyház számára, amelyek elől nem térhetünk ki felületesen” (Ferenc pápa). Imádkozd el a hónap imáját a nőkért. Uram Jézus, Te, aki Máriát Édesanyánkul adtad: ma az egész Egyházzal együtt hálát szeretnék adni minden nőért: az anyákért, lányokért, testvérekért, feleségekért; a megszentelt nőkért, a hivatásukat gyakorló nőkért... mindannyiukért, nőiességük minden szépségéért és értékéért. De nem feledkezhetem meg a nők által gyakran tapasztalt diszkrimináció problémájáról. Ezért kérlek Téged, hogy mindegyiküknek, különösen azoknak a nőknek, akik könnyebben ki vannak téve az erőszaknak és a bántalmazásnak... tiszteljék a méltóságukat és alapvető jogaikat. Segíts hallatnom azoknak a nőknek a hangját, akik bántalmazás és kizsákmányolás, kirekesztés és jogtalan elnyomás áldozatai, és hogy erőteljesen felszólaljak az őket ért igazságtalanságok ellen. Engedd, Uram, hogy teret adjunk az ő cselekedeteiknek, és az élet védelme felé forduljunk minden államban, bármely korúak és állapotúak is ők, és hogy értékeljük a nők tagadhatatlan és egyedülálló hozzájárulását a közjóhoz. Napjainkban pedig, amikor az emberi nem ilyen mélyreható változásokat él át, nyújtsanak a nők segítséget az emberiség hanyatlásával szemben. Ámen (Argentín – uruguayi csapat)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Imádkozzunk a pápával JÉZUSSAL a reggelPÉNTEK

Reggeli ima8 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
12
Imádkozzunk a pápával JÉZUSSAL a reggel PÉNTEK

Öt kenyér és két hal
Nyisd meg a szíved a most kezdődő napra, és éld meg azt Jézus Szívének mintájára. „Van itt egy fiú, akinek van öt árpakenyere és két hala, de mi az ennyinek?” (Jn 6:1-15) Természetesen ez nem elég! De Jézus azt mondja nekünk, hogy ez nem mennyiség kérdése, hanem az adásra és megosztásra való készségé. Ajánld fel az Úrnak a kenyereidet és a halaidat, hogy segítsenek neki táplálni másokat is. Mosolyod és jó kedved lágyítsa meg a napot, szereteted és gyengédséged köszöntsön mindenkit, akivel találkozol. Legyen életed táplálék testvéreid számára, ahogyan az Úré volt. Máriával egységben ajánld fel a napod. Jóságos Atyám, tudom, hogy velem vagy. Itt vagyok ezen az új napon. Helyezd el a szívemet újra a Fiad, Jézus Szíve mellé, amit nekem adsz, és amit az Eucharisztiában kapok meg. A Szentlélek tegyen barátoddá és az apostoloddá, hogy elvégezhessem a küldetésem. A Kezedbe teszem örömeimet és reményeimet, munkámat és szenvedéseimet, mindent, ami én vagyok, közösségben testvéreimmel e világméretű imahálózatban. Máriával egységben felajánlom Neked a napom az Egyház küldetéséért, valamint Ferenc pápa e havi imaszándékáért, hogy a nők méltóságát és rendkívüli értékét minden kultúrában elismerjék, és hogy megszűnjön a világ különböző részein tapasztalható diszkriminációjuk. Ámen (Argentín – uruguayi csapat)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Imádkozzunk a pápával JÉZUSSAL a nappalPÉNTEK

Déli ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
12
Imádkozzunk a pápával JÉZUSSAL a nappal PÉNTEK

A nők kenyerei és halai
Fordíts egy kis időt arra, hogy szívedet Jézus szívéhez hangold. Hallgasd meg a Szentatya szavait a havi szándékért való imádságodban való elmélyülésért: „Az Egyház elismeri, hogy a nők szerepe érzékenységük, intuíciójuk és különleges képességeik által, amelyek gyakran jobban jellemzik a nőket, mint a férfiakat nélkülözhetetlen a társadalom számára.” Hogyan járulsz hozzá a különböző közösségekhez, amelyekben vagy? Tudod, hogyan kell türelmesen meghallgatni és értékelni mások kenyerét és halát? Gondolkodj el a délelőttödről a nőkért mondott havi ima imádkozása által. Uram Jézus, Te, aki Máriát Édesanyánkul adtad: ma az egész Egyházzal együtt hálát szeretnék adni minden nőért: az anyákért, lányokért, testvérekért, feleségekért; a megszentelt nőkért, a hivatásukat gyakorló nőkért... mindannyiukért, nőiességük minden szépségéért és értékéért. De nem feledkezhetem meg a nők által gyakran tapasztalt diszkrimináció problémájáról. Ezért kérlek Téged, hogy mindegyiküknek, különösen azoknak a nőknek, akik könnyebben ki vannak téve az erőszaknak és a bántalmazásnak... tiszteljék a méltóságukat és alapvető jogaikat. Segíts hallatnom azoknak a nőknek a hangját, akik bántalmazás és kizsákmányolás, kirekesztés és jogtalan elnyomás áldozatai, és hogy erőteljesen felszólaljak az őket ért igazságtalanságok ellen. Engedd, Uram, hogy teret adjunk az ő cselekedeteiknek, és az élet védelme felé forduljunk minden államban, bármely korúak és állapotúak is ők, és hogy értékeljük a nők tagadhatatlan és egyedülálló hozzájárulását a közjóhoz. Napjainkban pedig, amikor az emberi nem ilyen mélyreható változásokat él át, nyújtsanak a nők segítséget az emberiség hanyatlásával szemben. Ámen (Argentín – uruguayi csapat)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."